Media, Video

Ruud Bos: Trailer van de aankomende documentaire

In deze trailer lichten we een klein tipje van de sluier van de documentaire over Ruud Bos! Veel mensen staan er niet bij stil, maar als je Carnaval Festival roept, kan iedereen de tonen meeneuriën. Muziek die verklankt is door Nederlands grootste componist. In deze documentaire staan we stil bij het werk wat hij voor de Efteling gemaakt heeft. Hoe was de wisselwerking tussen Ton van de Ven en Ruud Bos? Wat voor middelen gebruikte Ruud om deze mooie creaties te maken? En hoe klonken deze muziekstukken op de tekentafel? Een greep uit de vragen die Bos beantwoordt.

De première houden we in Chapel Studio in Tilburg en gaat om 13.00 uur van start. De documentaire duurt zo’n 50 minuten, en staat voornamelijk in het teken van zijn werk voor de Efteling en hoe hij de muziek bedacht en opgenomen heeft. Bijzonder is dat we veel van zijn demo’s kunnen laten horen, van Fata Morgana tot aan Vogel Rok, maar ook de parkmuziek demo die het helaas niet gehaald heeft.

Maar dat is niet alles, tijdens de opnamedag organiseerde we zonder dat Ruud Bos het wist een bijzonder weerzien tussen Ton van de Ven en Lex Lemmens. Hoe dat uiteindelijk uitpakt zie je in deze documentaire. Kortom een interessante documentaire voor de liefhebbers dat een kijkje achter de schermen geeft, hoe de muziek tot leven kwam.  Benieuwd naar meer? Kom dan zeker naar de officiële première op 27 april.

Bestel nu je tickets online

Bij voldoende animo worden extra vertoningen gehouden.

Geef een reactie