Media, Video

Trailer | Fata Morgana, Making of: De verboden stad

Fata Morgana, één van de grootste klassieke Efteling-attracties. Tientallen miljoenen bezoekers maakten de afgelopen 35 jaar een tocht door ‘de verboden stad’. Maar hoe kwam deze attractie ooit tot stand?

De Vijf Zintuigen nam een flinke duik in het verleden en ontdekte tijdens de jarenlange zoektocht vele geheimen en een rijke historie. Beeldmateriaal, originele ontwerptekeningen, stapels documenten en honderden foto’s werden uit vele privé-archieven tevoorschijn getoverd en door ons verwerkt. We filmden ruim 9,5 uur aan nieuwe interviews en bekeken ruim 6 uur ruw materiaal terug van eerdere interviews. In de documentaire komen maar liefst dertien oud-medewerkers aan het woord die ooit meebouwden aan Fata Morgana, waarin de meest bijzondere informatie, details en anekdotes naar boven kwamen.

We gaan de diepte in op de totale ontwikkeling van de attractie. Denk aan onder andere: de ontwikkeling van de animatronics, het programmeren, lichtontwerp, kostuumontwerp en de reis van Ton van de Ven naar Marokko. Dit alles ondersteund met bijzondere, nooit eerder vertelde verhalen, nieuwe onthullingen en foto’s en videobeelden die nooit eerder werden vertoond.

Later dit jaar verschijnt dan toch echt de documentaire Fata Morgana, Making of: De verboden stad!

Geef een reactie