Efteling, Nieuws

Bouw van De zes Zwanen in Efteling Sprookjesbos begonnen

Bouw van De zes Zwanen in Efteling Sprookjesbos begonnen

In het hart van de Efteling, het Sprookjesbos, is gestart met de bouw van het 30e sprookje: De zes Zwanen. Vanochtend plantte Gerd Leers, voorzitter van Stichting Natuurpark de Efteling, samen met Roodkapje symbolisch de eerste asters op de bouwplaats van het sprookje. Naast alle investeringen die de Efteling in attracties en verblijfsaccommodaties doet, vindt zij het als ‘hoeder van het sprookje’ belangrijk ook dichtbij haar kern te blijven. Het Sprookjesbos is de plek waar sprookjes tot leven komen en vanaf volgend jaar ook het nieuwste sprookje: De zes Zwanen.

Gerd Leers (voorzitter Stichting Natuurpark de Efteling) en Roodkapje planten onder toeziend oog van Fons Jurgens (Algemeen Directeur Efteling) en Henk Kivits (voorzitter Raad van Commissarissen Efteling) een aantal asters op de bouwplaats van het sprookje De zes Zwanen.

Bouwplanning

Op een gebied van 1.500 m2, gelegen tussen de sprookjes van Sneeuwwitje en Assepoester, ging afgelopen week de eerste schop in de grond. De aankomende weken wordt 350 m3 zand uitgegraven, waarna in de loop van december 80 m3 beton kan worden gestort. De betonnen bak wordt straks omgetoverd tot een vijver waarin de zes zwanen in 75.000 liter water zullen zwemmen. Vervolgens wordt begin 2019 gestart met de bouw van het 350 m2 grote en 15 meter hoge slot, dat zal bestaan uit 29.000 kilo staal. Het nieuwe Grimm sprookje opent in het najaar van 2019.

Het verhaal
Zes koningszonen worden door hun jaloerse stiefmoeder veranderd in zwanen. Hun kleine zusje Elisa krijgt een bijna onmogelijke opdracht om die betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen. Ze moet zes hemden van bosastertjes voor hen naaien en mag zes jaar niet spreken of lachen.


Gerd Leers (voorzitter Stichting Natuurpark de Efteling) en Roodkapje op de bouwplaats van het sprookje De zes Zwanen.

Geef een reactie