Efteling, Nieuws

Tournee Sprookjessprokkelaar de musical in Rotterdam feestelijk van start

Verhaal van Paul van Loon, Laurentien van Oranje en de Efteling te zien in ruim 40 theaters

Tournee Sprookjessprokkelaar de musical in Rotterdam feestelijk van start

De 15e theaterproductie van de Efteling – Sprookjessprokkelaar de musical – beleefde zondagmiddag een feestelijke tourneestart in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. De musical, naar het gelijknamige boek van Paul van Loon, Laurentien van Oranje en de Efteling, is een avontuur vol dans, muziek en zang. Speciaal aan deze voorstelling zijn de gastrollen voor 10 kinderen met hun opa of oma, maar ook de toevoeging van projectie en acrobatiek.

Producent Olaf Vugts zei na afloop van de voorstelling: “Het maakt me trots dat zoveel bezoekers in Rotterdam de vertaling van het boekverhaal van de Sprookjessprokkelaar naar het toneel zien. Dit was een leuke aftrap voor de aankomende reeks voorstellingen in ruim 40 theaters in Nederland en België”. De 12-jarige Ida Verspaandonk speelde de sterren van de hemel tijdens deze feestelijke voorstelling. Afwisselend met Gioia Parijs, Noa Zwan en Fiene Heijmans vervult zij gedurende de tournee de rol van Sterre.
Het verhaal
In ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ volgen we de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?
Tournee
Het spannende avontuur van Sterre is tot eind april 2019 te zien in 83 voorstellingen in ruim 40 verschillende theaters in Nederland en België. Van Amsterdam tot Maastricht en van Leeuwarden tot Gent (België). Meer informatie over theaters en tickets op www.efteling.com/theater.
Efteling
Sprookjessprokkelaar de musical is alweer de 15e theaterproductie van de Efteling. De musical gaat na een succesvolle reeks voorstellingen in het Efteling Theater nu op tournee. Inmiddels is in het Efteling Theater de productie CARO te bezoeken, een internationaal en visueel spektakel met muziek, dans en acrobatiek.

ROTTERDAM – In het nieuwe Luxor Theater is de premiere van Eftelings Sprookjessprokkelaar musical. FOTO EFTELING – LEVIN DEN BOER

Geef een reactie