Documentaire, Efteling, Media, Video

Première Fata Morgana documentaire

Het is al een hele tijd geleden dat we de eerste aankondiging deden, maar eindelijk is het dan zo ver! De documentaire Fata Morgana; Making of De Verboden Stad nadert zijn voltooiing! Eénmalig is er nu de gelegenheid om deze bijzondere docu te bekijken op groot scherm!

Zo’n 40 jaar geleden kreeg een vaste groep Eftelingmedewerkers de taak om een grote darkride te ontwikkelen, iets wat binnen de poorten van het Kaatsheuvelse park nog niet eerder was gedaan. Hierbij werd het uiterste gevergd van de makers wat betreft de fantasie, het uitbeeldingsvermogen en de technische uitvindingen om samen het ultieme eindresultaat te bereiken. Uiteraard bracht dit de nodige verhalen met zich mee, die nu voor het eerst samengebracht worden in een bijna twee uur durende documentaire Fata Morgana; Making of De Verboden Stad.  

In deze grootse en meeslepende documentaire verschijnen maar liefst dertien oud-medewerkers voor onze camera’s om hun herinneringen over het ontstaan, de ontwikkeling en de samenwerking met collega’s met de kijker te delen. Deze verhalen worden geïllustreerd door bijzonder veel foto’s en videofragmenten, waaronder nooit eerder vertoond beeldmateriaal van de bouw, beelden uit het privé-archief van Ton van de Ven van zijn reis naar Marokko waar veel attributen werden gekocht die in de attractie terug te vinden zijn, bijzondere ontwerpschetsen van bijvoorbeeld de kleding van de animatronics en diverse technische manuscripten. Daarbij gingen de makers niet over 1001 nacht ijs; aan deze documentaire is ruim vier jaar gewerkt, waarbij niet alleen vele uren aan interviews werden geschoten, maar ook diverse (tot nu toe) onbekende archieven met prachtig materiaal werden ontdekt, die nu voor het eerst het daglicht zien.

Op zondag 3 oktober 2021 vindt namelijk de grote première plaats van Fata Morgana; Making of De Verboden Stad in De Voorste Venne te Drunen. De aanvang van de première is om 13:00 uur, hiervoor is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, afhankelijk van de op dat moment geldende corona-regels. De tweede vertoning begint om 18:30 uur. Kaartjes kosten € 12,50 en uiteraard is er gelegenheid om vóór of na de voorstelling onder het genot van een drankje met vele andere Eftelingliefhebbers gezellig na te praten en het productieteam te ontmoeten. 

De online kaartverkoop begint op zaterdag 21 augustus om 10:00 uur via vijfzintuigen.nl

Wij zien jullie graag op zondag 3 oktober!

Trailer | Fata Morgana, Making of: De verboden stad

Geef een reactie