Aflevering 109: Europa-Park voor Dummies

Aflevering 109: Europa-Park voor Dummies

Jaaa daar zijn we weer, dit keer met een special speciaal voor mensen die nog nooit in Europa-Park zijn geweest. Basic zaken zoals hoe groot is het park, welke attracties kun je verwachten, welke themadelen zijn er. Handig voor op reis!

Show Notes

Reacties 1

 1. Marco

  Hallo mannen van APL,

  Even een kleine reactie op deze aflevering. Bij Eurosat zegt Marwin dat absinth vermoedelijk hallucinaties veroorzaakt, dat heb ik hem weleens eerder horen zeggen in de Eurosat special. Alleen dat is niet vermoedelijk, maar in enkele gevallen waar. Normaal wordt de groene kleur van absinth gemaakt door chlorofyl (de stof die CO2 vast kan houden, tegenhanger van de myoglobine in je bloed voor zuurstof) uit planten te halen en die te gebruiken, maar dit was een erg dure en tijdrovende techniek in die tijd. Vandaar dat sommige schimmige fabrikanten giftig koperzout gingen gebruiken voor de groene kleur. Dit, in combinatie met vaak goedkope onzuivere alcohol, zorgde voor de hallucinaties die bekend waren zoals bij het afgesneden oor van Vincent van Gogh.

  Verder, ga zo door met jullie podcast. Vorig jaar heb ik alles kunnen bingen tijdens het klussen in mijn nieuwe huis, dus ik ben lekker helemaal bij.

  Gegroet,
  Marco

Geef een reactie