Documentaire

Kaartverkoop gestart documentaire ‘Het Spookslot, de historie van Station Halfweg’

Kaartverkoop gestart documentaire ‘Het Spookslot, de historie van Station Halfweg’

Het Spookslot; één van de meest iconische attracties die de Efteling ooit heeft gekend. Van 1978 tot 2022 bezorgden de huiveringwekkende inwoners van deze vervallen veste miljoenen bezoekers vele rillingen over het lijf. Wat menigeen bij dit unieke schouwspel vergat is dat het ooit werd bedacht en gebouwd door vakkundige medewerkers van de Efteling zelf. Onder de werktitel ‘Station Halfweg’ ontstond door een nauwe samenwerking, vakmanschap, briljante ideeën en technisch vernuft het Spookslot.    

Zo af en toe doken er vanuit de Efteling wat korte beelden op van de ontwikkeling en bouw, maar nooit werd er een totaalbeeld getoond van het complete verhaal. Om die reden dook Efteling fansite De Vijf Zintuigen, o.a. bekend van de documentaire ‘Fata Morgana, making of: De Verboden Stad’ in de rijke historie van het Spookslot. Hierbij werden zelfs de landsgrenzen overgestoken om uniek materiaal boven water te krijgen en unieke interviews op te nemen. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe documentaire met de titel ‘Het Spookslot, de historie van Station Halfweg’.

Ontwerpers, technici, uitvoerders én vaklui die samen een duistere illusie wisten te creëren, komen voor het eerst allemaal samen in deze twee uur durende documentaire om hun verhalen te vertellen over de ontwikkeling en de bouw. Hoe ontstonden de ideeën? Hoe werd alles technisch uitgevoerd? En hoe werd ervoor gezorgd dat bezoekers volledig ondergedompeld konden worden in het verhaal van de Burggraaf? De uitgebreide anekdotes worden geïllustreerd door foto- en videomateriaal wat veelal nooit eerder het daglicht heeft gezien. Deze documentaire vertelt het complete verhaal, van de allereerste bouwwerkzaamheden tot en met de openingsceremonie. Geniet van de verhalen van alle creatieve geesten die de bloemen lieten zingen en muren lieten dansen.

Vanwege de lengte van de documentaire en de technische inhoud is deze documentaire geschikt bevonden voor liefhebbers van 12 jaar en ouder.‘Het Spookslot, de historie van Station Halfweg’ gaat exclusief in première op zaterdag 2 september om 13:00 uur in Theater De Leest in Waalwijk.

Kaarten zijn te verkrijgen via de site van het theater: https://www.deleest.nl/programma/4619/Vijf_Zintuigen/Spookslot_de_historie_van_Station_Halfweg

Geef een reactie