Uncategorized

Fata Morgana documentaire te zien op TV!

Fata Morgana documentaire te zien op TV!

Vanaf 16 november gaat ‘Fata Morgana, Making of: De Verboden Stad’ als serie van 7 delen, ieder 12 minuten, uitgezonden worden op Omroep Brabant. Op woensdagen vanaf 17 uur en op zaterdag vanaf 18 uur (daarna elk uur herhaald). Elke woensdag komt telkens een nieuwe aflevering.

Op zondag 3 oktober 2021 vond de grote première plaats in De Voorste Venne, waarna in de laatste week van vorig jaar de documentaire in twee delen op YouTube verscheen. Ondertussen hebben er al bijna 200.000 kijkers van genoten. 

Zes jaar lang werkte De Vijf Zintuigen aan de documentaire ‘Fata Morgana; making of De Verboden Stad’. Een uniek kijkje achter de schermen over het ontstaan en ontwikkeling van de attractie, van ontwerp tot opening. Een aantal oud-Eftelingmedewerkers en andere betrokken vertellen hun verhaal over hoe ze de attractie vorm hebben gegeven en hoe ze als zelfbenoemde ‘professionele hobbyclub’ een attractie van wereldformaat hebben neergezet. Deze verhalen worden geïllustreerd door bijzonder veel foto’s en videofragmenten, waaronder nooit eerder vertoond beeldmateriaal van de bouw, unieke ontwerptekeningen en een inkijkje in diverse technische manuscripten.

Geef een reactie