Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Efteling-Pubquiz 2019

24 februari 2019 : 13:00 - 17:00

Gratis – €20,00

De derde editie van de Efteling Pubquiz staat al weer voor de deur! Durf jij het aan om jouw Eftelingkennis op de proef te stellen? Deze quiz wordt net als vorig jaar in de onwijs gezellige Victoriaans Theater gehouden.

Wat kun je verwachten?

Een spervuur aan Eftelingvragen waarop jij en drie andere teamgenoten het antwoord op moeten vinden. De Efteling-Pubquiz bestaat uit:

  • 8 rondes waarin 10 open vragen gesteld worden over het park en alles wat daarmee te maken heeft
  • 1 puzzelronde: hier mag je meerdere rondes over doen
  • 1 audioronde: heb jij een goed gehoor? Dan is deze ronde in de pocket!
  • 1 bonusronde!
Wat is inbegrepen bij de prijs?

Kosten zijn 20 euro en wat krijg je daarvoor: toegang tot een super gezellige, zinderende en leerzame Efteling Pubquiz. Onbeperkt frisdrank is inbegrepen en uiteraard hebben we een aantal leuke Efteling-prijzen te vergeven.

Toegang tot het park is niet inbegrepen!

Wat ik verder moet weten?

Tijdens de quiz mag je geen elektronische hulpmiddelen gebruiken, dan zou het we héél makkelijk worden. Je zal het moeten doen met je eigen kennis en die van je teamgenoten. Als je toch gesnapt wordt: gediskwalificeerd!

Veelgestelde vragen

Hoe stel ik het beste team samen?
Tja de beste tip die we kunnen geven, is dat er kennis is van geschiedenis, media en entertainment in de breedste zin van het woord van het park, maar ook van Bosrijk, Loonsche Land en alles wat maar met de Efteling te maken heeft.

Wat nou als ik een team heb van minder dan vier personen?
Geen nood! Teams mogen maximaal 4 personen groot zijn, dat houdt het inderdaad uitdagend om een team samen te stellen. Ben je nou met 1,2 or 3 personen, geen nood! Meld je gewoon aan. Wij gaan dan teams samenstellen, zo leer je ook nieuwe Efteling-liefhebbers kennen en wie weet vullen ze net gat op wat je aan kennis mist. Want uiteindelijk zul je alle mensen van je team nodig hebben.

Hoe stellen jullie de vragen samen?
Dat is een lang proces! Vaak door observaties in het park, krantenartikelen dan wel zaken die door de Efteling zelf verspreid zijn in persberichten, Wonders en andere kanalen. Vanuit daar stellen we de vragenlijst samen.

Hoe streng zijn jullie in de antwoorden?
Elke ronde heeft 10 vragen, na die rondes worden de antwoordblaadjes opgehaald en direct nagekeken door een vierkoppige jury. De beslist unaniem of antwoorden goedgekeurd worden of niet. En ja ze strijken af en toe met het hand over het hart! De quiz is al uitdagend genoeg

Wie organiseert dit?
De Efteling Pubquiz is een evenement georganiseerd vanuit De Vijf Zintuigen, maar dit doen we samen met de hulp van de Efteling. Zij zorgen voor de locatie en de bediening, wij doen de rest!

Wie komen er zoal?
Heel gevarieerd, van diehard fans tot fans die net beginnen, maar ook Efteling-personeelsleden tot beheerders van grote Efteling-fansites. Kortom een heel gevarieerd publiek, maar met een gemeenschappelijke band: De Efteling.

Heb ik kans om te winnen?
Altijd! Het is maar net hoeveel vragen je weet goed te beantwoorden! Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de gezelligheid en om de ambiance. En kans is groot dat je meer leert over je favoriete park, hoe tof is dat! Zelfs wij leren meer over de Efteling van de Pubquiz. En de kans is klein dat je die feitjes door de quiz vergeet… Zo af en toe vliegen de ‘Yessss!!!’, ‘O ja, natuurlijk’, ‘Eh duhuh’, ‘Neeeee! Had ik het toch eerst goed!’ door de lucht!

Hoeveel tijd kost het om de Pubquiz samen te stellen?
Veel! Alles moet gecheckt en gedubbelcheckt worden, de vraag moet goed zijn en het antwoord helder en éénduidig, kortom hele grote zorgvuldigheid. Als het voor ons niet duidelijk is, dan checken we de vragen ook met de Efteling, zodoende zijn we altijd zeker van het antwoord.

Mag ik de pubquiz opnemen en op internet zetten?
Nee, dat is niet de bedoeling. De reden waarom we zo streng daarop zijn is dat dit een evenement is die je moet beleven. Ook naar je mede betalende Pubquiz-deelnemers is  het niet zo netjes dat achteraf alles gratis te bekijken is. Maar je mag natuurlijk wél fotootjes maken en delen op Social Media! Sterker nog dat moedigen we gráág aan!

Kan ik gefilmd worden?
Ja dat kan, vaak maken we een after movie van de Pubquiz als een soort aandenken aan je deelname en om je vrienden te laten zien hoe gezellig het is!

Shoot ik kan niet! Kan ik mijn geld terugkrijgen?
Oei dat is jammer dat je niet kan komen! Helaas kun je niet je geld terugkrijgen, omdat het om een tijdgebonden reservering gaat. Alleen als het evenement geannuleerd, of verzet wordt kun je je geld terugkrijgen.

Oeps ik ben verlaat? En nu?
Dat kan gebeuren. Geef het door op WhatsApp: …. dat je er bent. Tijdens de rondes is het niet toegestaan te lopen door de gangpaden als deelnemer of publiek.   Je zal even moeten wachten totdat de ronde voorbij is. Daarna kun je bij je team aanschuiven. Probeer altijd te zorgen dat je een kwartier voor aanvang bij de ingang van het Victoriaan Theater staat (rechts naast de carrouselingang gelegen).

After movie van Efteling Pubquiz 2018:

Terugblik Vijf Zintuigen Efteling-Pubquiz 2018

Gegevens

Datum:
24 februari 2019
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis – €20,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

De Vijf Zintuigen
E-mail:
info@vijfzintuigen.nl
Website:
www.vijfzintuigen.nl

Locatie

De Efteling
Europalaan 1
Kaatsheuvel, Netherlands
+ Google Maps
Website:
efteling.com

Wie zijn aanwezig

Eén persoon heeft zich aangemeld voor Efteling-Pubquiz 2019

  • Eric Rovers

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are no longer available

Geef een reactie

Geef een reactie

De Vijf Zintuigen Wil je notificaties ontvangen? Nee Ja