Efteling, Nieuws

Efteling-docu Ruud Bos vanaf 16.00 uur online

Efteling-docu Ruud Bos vanaf 16.00 uur online

Vanmiddag om 16.00 uur gaat de over componist Ruud Bos in première op ons Youtube-kanaal. In deze documentaire kom je alles te weten over het werk dat Bos gemaakt heeft voor de Efteling. Hij maakte voor veel kenmerkende Efteling-attracties van de jaren ’80 en ’90 muziek. Daarnaast werkte hij samen met Lex Lemmens en wijlen Ton van de Ven (oud creatief directeur).

In de documentaire gaan we dieper in op het creatieproces van zijn muziek. Je hoort diverse demo’s van Fata Morgana, Droomvlucht maar ook Vogel Rok. Zelfs een stukje van de nooit uitgebrachte parkdemo kun je in deze documentaire horen.

Ook is er een bijzonder weerzien tussen Ton van de Ven, Lex Lemmens en Ruud Bos, vlak voor het overlijden van Van de Ven. Vorige maand was de fysieke première in Chapel Studio’s, waarbij Ruud Bos aanwezig was.

Kleine Boodschap

Vanaf vanmiddag 16.00 uur kun je op de website van Kleine Boodschap ook een interview beluisteren met de makers van de documentaire: Sander Roeling en Marwin van de Hoeve. In de podcast hoor je alle ins en outs over het maken van dit soort documentaires en waarom het meer dan drie jaar geduurd heeft om deze documentaire te maken.

Reacties 2

  1. Guido

    Het wachten duurt zo lang, gelukkig ben ik aan t werk en wordt ik zo een beetje afgeleid. Ik weet iig wel wat er vanavond op tv gekeken wordt. Nog ff volhouden.

Geef een reactie