Efteling, Nieuws, Youtube

Efteling-attractie Carnaval Festival is weer open

Efteling-attractie Carnaval Festival is weer open voor publiek.  Afgelopen drie maanden is er hard gewerkt aan de attractie en dat is te zien. We kregen eerder deze week een kleine sneak preview van alle veranderingen. En hoewel de veranderingen groot zijn, is het waarschijnlijk subtiel voor de normale bezoeker. De grootste verandering die de Efteling doorvoerde is het vervangen van alle spots. De oude spots zijn vervangen door moderne LED-verlichting. Hierdoor zien alle scènes er fris en kleurrijk uit. Daarnaast bespaart het op jaarbasis 160 huishoudens aan stroom. Kortom twee vliegen in een klap. Maar dat is niet het enige, we lopen een aantal van de veranderingen langs.

We beginnen in de wachtrij. In de wachtrij van Carnaval Festival zijn de afbeeldingen aan de muur gewijzigd daarnaast worden er spots gebruikt in het plafond wat de wachtruimte sfeervoller maakt.

Gewijzigde scènes van Carnaval Festival

De scene in Carnaval Festival waar het een paar maand geleden het meest om te doen was, was Afrika. De Efteling besloot de karikaturale versie van Afrika te vervangen door één van meer van deze tijd. De neusringen werden ingeruild voor Afrikaanse klederdracht. In de scènes China en Japan in Carnaval Festival zijn de nodige subtiele wijzigingen doorgevoerd. In plaats van spleetogen en hazentanden hebben veel van de karakters nu daadwerkelijk ogen gekregen en bijpassende monden. Ook de blanke fotografen hebben plaatsgemaakt voor Aziatische types.

Ook de eindscène is onder handen genomen naast dat de piraat met “Cheerio” verwijderd is. Hiervoor is in de plaats Jokie en Jet gekomen. Daarnaast is er extra feestverlichting aangebracht. Het is vergelijkbaar wat de Efteling toegevoegd heeft aan de koningszaal van Symbolica. 

Stilstaan is een feestje

Maar het meest bijzondere is dat als je stopt – omdat er bijvoorbeeld een mindervalide persoon in stapt – dan klinkt er een speciaal fanfaremuziek. Ook heeft elke scene dan zijn eigen show programmering, wat het bijzonder aangenaam wegkijkt. Ook maakt de Efteling gebruik van de veel kleuren die de spots aan kunnen.  En wat vroeger saai was is kortom een feestje geworden. Het liefst zou je bij elke scene even stil willen staan. Wat ook bijzonder is, is dat de muzikale outro van Carnaval Festival ook nu voor het eerst in de attractie gebruikt wordt.

Confetti

Ook het Maxifoto-punt bij de uitgang van de attractie heeft een fikse metamorfose ondergaan. Waar het vroeger een lange balie was met veel beeldschermen is het nu sfeervoller aangekleed en draagt het de naam “Confetti”.  Kortom de Efteling mag tevreden zijn met de wijzigingen. Langzamerhand is het park de attracties verder aan het oppoetsen recentelijk onderging de Oude Tuffers een fikse metamorfose. Bekijk hier de onride van de vernieuwde Carnaval Festival.

 

Geef een reactie