Efteling, Historie, Nieuws

31 mei première Ruud Bos documentaire op Youtube

31 mei première Ruud Bos documentaire op Youtube

31 mei 2019 gaat de documentaire over Ruud Bos in première op ons Youtube-kanaal. Daarmee wordt het de vijfde opeenvolgende Efteling-documentaire na  Lex Lemmens. De Efteling bestaat dan 67 jaar en daarom is deze datum gekozen. Afgelopen Koningsdag ging al in Chapel Studio in Tilburg de Ruud Bos documentaire fysiek in première. Onder de genodigden was Ruud Bos zelf. Daarnaast waren en tal van andere voormalig Efteling-medewerkers en Eftelingliefhebbers die de voorstelling bijwoonde.

De documentaire verhaalt over het creatieve leven van Ruud Bos en in het bijzonder het werk dat hij gemaakt heeft voor de Efteling.  Wat de documentaire bijzonder maakt, is een ontmoeting tussen Ruud Bos, wijlen Ton van de Ven en Lex Lemmens. Zowel Van de Ven als Lemmens zijn oud-medewerkers van de Efteling. Ze hebben intensief met Bos samengewerkt om de topattracties zoals: Fata Morgana en Droomvlucht van muziek te voorzien. Dit weerzien gaf dan ook voor veel mensen een emotioneel tintje aan tijdens de première van de Ruud Bos documentaire.

Deze documentaire over Ruud Bos is voorlopig de langste documentaire waaraan gewerkt is: ruim 3,5 jaar. Het vinden van alle muzikale stukken en bijbehorende demo’s was een lange zoektocht. Maar het is gelukt van de Fata Morgana demo tot aan de afgekeurde parkmuziek demo. Je hoort het allemaal  terug in deze documentaire.

Hieronder vind je een selectie van een aantal reacties van aanwezigen bij de première:

Reacties 2

  1. Guido1980

    Alvast bedankt. Ik kijk hier al zo lang naar uit. Het staat genoteerd in mn agenda.

Geef een reactie