Huisregels

Deze site staat open voor bijdragen van jou en anderen. Hieraan zijn wel bepaalde huisregels verbonden. Als je je daar niet aan houdt, mogen wij je bijdragen aanpassen of verwijderen. Bij herhaling kan je account worden opgeheven of je de toegang tot de site worden ontzegd. Iedereen mag één account aanmaken, dubbelaccounts worden niet toegestaan. Als forumnaam kun je iedere naam kiezen die je maar wilt, zolang ze maar netjes zijn en niet al bestaan. We raden je aan als je voor een attractiepark werkt, een schuilnaam aan te nemen. Je werkgever leest ook mee hier.

Nadat je geregistreerd bent, moet je account worden geactiveerd. Als je na 1 week niks gehoord hebt, neem dan contact met ons op via info@vijfzintuigen.nl. We adviseren je thuis via je eigen aansluiting te registreren, omdat registreren via school of een zogenaamde proxy problemen kan geven.

Hoofdregel is: houd je aan de Nederlandse wet en blijf on-topic. Discussies en puntige bijdragen zijn welkom, maar dat mag niet ontaarden in smadelijke, haatzaaiende of pornografische bijdragen. Off-topic discussies, gebabbel, slowchat en persoonlijke aanvallen zijn evenmin welkom. Vermijd ook dat je gaat posten om het posten, dit wordt als hinderlijk gezien. Bedenk dus ook voordat je post, of jouw bijdrage echt iets toevoegt aan de discussie en kijk even een paar bladzijdes terug of je vraag toevallig al niet beantwoord is. 

Probeer je post zoveel mogelijk te onderbouwen. Je mag een extreme mening hebben, maar leg dan ook uit waarom je die hebt. Dit geeft de ander de mogelijkheid om hierop in te gaan, of er iets van te leren. Blijf je mening niet tot in de eeuwigheid herhalen zonder nieuwe onderbouwing, dit voegt namelijk op een bepaald punt niets meer toe aan de discussie en zorgt voor irritaties. Probeer in de regel ook realistisch te blijven.

Welke taal je ook schrijft, probeer je hier zo goed mogelijk in uit te drukken. Leestekens zijn verplicht, omdat je daarmee de post leesbaar houdt. Gebruik een tekstverwerker of de spellingscontrole om een grove check te doen van je post. We adviseren je, nadat jij je post hebt geplaatst het nog één keer na te lezen om de fouten eruit te halen.

Verberg zaken die een verrassingswaarde hebben, bijvoorbeeld het verloop van een nieuwe attractie, in een zogenaamde spoiler. Maak geen topics aan als je nog niks te melden hebt, bijvoorbeeld: “Ik heb nieuws/foto’s etc. maar kan het nu niet posten, dat komt nog wel.”. Dit heet topic reserveren. Post alleen in oude topics als je daadwerkelijk iets te melden hebt, anders wordt dit gezien als topic kicken. Je mag alleen bijdragen plaatsen die je zelf gemaakt hebt, of wanneer je toestemming hebt van de schrijver, fotograaf, filmer of maker. Dit geldt ook voor foto’s die je via online links naar andere sites opneemt in berichten. Plaats dus bijvoorbeeld geen volledige berichten van elders hier, maar neem relevante stukjes over en voorzie die van je eigen commentaar (en een bronvermelding). Verder mag je geen foto’s of films plaatsen waarop mensen herkenbaar in beeld zijn op een manier die hun privacy kan schenden. Post ook niet zomaar klakkeloos persoonsgegevens van anderen. Diegene bepaalt zelf wat hij of zij naar buiten wil brengen.

Wil je adverteren voor je eigen niet-commerciële site, dan hebben we hiervoor een speciaal gedeelte op het forum. In andere forumdelen wordt het niet gewaardeerd. 

Het niet toegestaan om binnen het forum topics en/of foto’s te plaatsen die met het bouwen of tonen van zelfgemaakte simulaties of Rollercoaster Tycoon(RCT) projecten. Daarnaast mag je geen kermis gerelateerde topics of foto’s plaatsen. Voor beide zaken zijn andere goede sites en fora te vinden op het web.

Hoewel wij ook houden van muziek mag je geen muziek of illegale software vragen of aanbieden via deze site. Youtube (en soortgelijke media) filmpjes mogen wel geplaatst worden zolang ze bewegende beelden bevatten. 

Als wij door een schending van het bovenstaande door jou schade lijden of schadeclaims krijgen van derden, zullen we die volledig op jou verhalen. Als er een juridische klacht of actie loopt, zijn we verplicht om je profielgegevens vrij te geven.

Bijdragen die je plaatst, zijn voor iedereen te lezen en worden ook in zoekmachines opgenomen. In principe staat alles hier voor eeuwig, houd daar dus rekening mee als je iets vertelt over jezelf. Vermeld wel een werkend e-mailadres zodat we je kunnen benaderen als er iets is. Alleen in uitzonderlijke gevallen zullen wij bijdragen weghalen vanwege privacyschendingen. Als je je account opheft, blijven je berichten bestaan maar komt er wel “Anoniem” als naam van de plaatser bij te staan.

Post in de fotogalerie alleen pretpark/attractie/dagtrip gerelateerde foto’s. Andere foto’s zijn niet toegestaan en kunnen worden verwijderd. Als je foto’s plaatst komen deze ook automatisch in de fotogalerie te staan.

Schijf alleen een review van een park of attractie als je zelf aanwezig bent geweest en niet wat je van andere hebt vernomen of over eventuele vooroordelen. Houd bij het schrijven van de review rekening met invloeden die niet zijn te sturen zoals de drukte en het weer.

Wij bieden je de diensten van de website gratis aan. Hoewel we zullen proberen de site netjes te houden en alles correct te laten functioneren, kunnen we niet garanderen dat de site altijd werkt. Wij zullen alles in het werk stellen om je persoonsgegevens zo goed mogelijk te beveiligen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die je onverhoopt mocht lijden door het gebruik (of onbereikbaar zijn) van deze site.

Wij verkopen je gegevens niet aan derden. Je e-mailadres kan worden gebruikt voor een nieuwsbrief en andere aankondigingen.