Over ons

De Vijf Zintuigen
De Vijf Zintuigen is online sinds 21 maart 2008, maar eigenlijk kunnen we zeggen dat we al begonnen zijn op 28 december 1999. Op die datum startte De Villa Volta Website, een initiatief van Marwin van de Hoeve. De website kende vele successen (zoals de simulaties) en bouwde een vast terugkerend publiek op. Met de komst van het dagelijkse nieuws en een forum bleef de site groeien. Door de opkomst van de site en forum werden er nieuwe mensen aangetrokken waaronder Maarten Fest. Hij nam de dagelijkse leiding van het forum en het nieuws op zich, terwijl Marwin zich meer focuste op de website. Januari 2008 was een keerpunt voor Villa Volta Web.


In 2006 ontstaat er een nieuw onderdeel: de Bokkereijdersvleughel, die het begin is van onze - toen nog - Efteling community. Ook is dan een eigen geschreven nieuwssysteem gemaakt waarin het dagelijkse Efteling nieuws  gebracht wordt. De website wordt steeds groter en groter. 

Dan in 2008 ondergaat de site een complete verandering, aan de basis ligt het idee om de community meer interactiviteit te geven in de vorm van een gratis fotohostingservice voor Efteling foto's. Al snel ontstaan er ideeën voor een verzamelgids en andere onderdelen. De naam van de website dekt de lading niet meer dus wordt er een nieuwe naam verzonnen. Een die dicht genoeg bij de Efteling staat, maar ook generiek genoeg is om mocht het nodig zijn te kunnen verbreden. Gekozen wordt voor "De Vijf Zintuigen" een verwijzing naar de entreegebouw van de Efteling. Aan de andere kant is deze naam generiek genoeg om, mochten we later besluiten breder te gaan, ook andere parken te kunnen ondersteunen.
 
Ook wordt Heraut Media in het leven geroepen. Het oorspronkelijke idee achter deze naam was, dat een aantal mensen van het team dat de Vijf Zintuigen runt, bijelkaar te voegen en mogelijk commercieel websites zou gaan bouwen. Helaas is dat laatste nooit uitgevoerd, en is de naam synoniem geworden voor het team van de Vijf Zintuigen. 

De site kent vele successen en is op een bijzondere wijze content aan het maken over en met de Efteling. Een daarvan is videotak, waarin documentaires over oud-Eftelingmedewerkers en parkreportages centraal staan. Maar desondanks dat de site blijft groeien, lopen we steeds meer tegen de grenzen aan. Aan de ene kant, de onderliggende softwaresystemen die niet met elkaar kunnen spreken. Maar daarnaast ook de inspiratie voor nieuwe onderdelen en teruglopende content vanuit de Efteling. 

In 2013 gaat het roer om, en wordt er een start gemaakt met een volledig zelfgebouwde engine. Alle tot dan toe huidige systemen (Joomla, SMF) worden aan de kant geschoven. Ook de layout wordt onder handen genomen en meer naar deze tijd gebracht. De site krijgt zijn eigen huisstijl en leunt daarmee niet meer op het Eftelingthema. Op 20 januari 2014 is het zover: de nieuwe website gaat online. Heraut Media komt daarmee te vervallen. Het meest opmerkelijke is dat de site sinds dan ook Europa-Park in het Duitse plaatsje Rust ondersteunt. Hiermee verbreden we het concept van de site en kunnen we nieuwe ideeën en plannen aanboren, die in het oude concept niet mogelijk waren. De toekomst van de site is daarmee gewaarborgd.