Efteling, Nieuws

Het elfje dat maar één vleugeltje had

Het elfje dat maar één vleugeltje had

Sprookjes- en attractiepark de Efteling… wie is er niet mee opgegroeid? Deze magische plek werd ooit ontworpen door Anton Pieck. Echter doet het werk van Ton van de Ven, Piecks opvolger, bij menig Eftelingliefhebber het hart ook sneller kloppen. Uit zijn tekenpen vloeide vele sprookjesachtige tekeningen en ontwerpen, waaruit diverse inmiddels klassieke attracties ontstonden zoals Fata Morgana, Droomvlucht en Villa Volta. Maar ook een aantal sprookjes en vele andere typisch ‘Eftelingse’ creaties kwamen van zijn hand.

Wat velen niet weten is dat Ton ook illustraties maakte voor enkele fantasierijke leesboeken, waaronder ‘Het elfje dat maar één vleugeltje had’. Voor dit boekje, dat werd geschreven door Conny Sluysmans en uitkwam in 1976, maakte Ton een aantal prachtige tekeningen van elfjes en hun wereld. Het boek is echter al een aantal decennia nergens meer verkrijgbaar.

Marcus van de Ven, de zoon van Ton, kreeg daarom het idee om het boekje, weliswaar in digitale vorm, opnieuw onder de aandacht te brengen. Alle pagina’s werden zorgvuldig op zeer hoge kwaliteit ingescand en digitaal bijgewerkt, waardoor er een frisse heruitgave mogelijk werd. Op deze manier kunnen ook de nieuwe generaties genieten van Tons magische gave om zijn rijke fantasieën op papier te kunnen zetten.

Dankzij de warme band tussen de initiatiefnemers van Efteling fansite ‘De Vijf Zintuigen’ en de familie Van de Ven werd besloten om ‘Het elfje dat maar één vleugeltje had’ op deze plek exclusief digitaal aan te bieden aan een ieder die gefascineerd is door het werk van Ton, die helaas al enkele jaren niet meer onder ons is. Vanaf nu is het eindelijk weer mogelijk om, zelfs na ruim 40 jaar, opnieuw te genieten van deze prachtige erfenis uit zijn roemrijke oeuvre, die op deze manier voor eeuwig wordt behouden voor het nageslacht.

Download (430 MB)

Geef een antwoord