Forum: ***DVZ Fotoreportage*** Dolfje Weerwolfje Dag

Pagina: 1 van 5 (37 items)
<< 1·2·3·4·5 >>
Pagina: 1 van 1 (3 items)
<< 1 >>
 
 Offline Tjomme
Vanmorgen en in het begin van de middag was het de Dolfje Weerwolfje dag in het Efteling theater, hier werden verschillende leuke activiteiten georganiseerd en tevens kon er ook geleerd worden. In een voorstelling van Paul van Loon en zijn rare snuiters, werd op een creatieve manier aan kinderen uitgelegd dat leren lezen erg belangrijk is. Bij deze voorstelling die het hele land doorgaat, werd gezongen, geacteerd, voorgelezen en konden de kinderen ook het podium op. Tevens werd er op het eind een prijs uitgereikt. Hieronder alle foto's met uitleg erbij.

In het begin van de ochtend konden we het theater in, waar de boel al versierd was en ik Dolfje al tegenkwam. Toen waren een deel van de activiteiten al begonnen, de foto's hiervan komen na de voorstelling.


Toen rond half 11 de deuren van de zaal open gingen begon het een grote chaos te worden. Op de vloer werd er vanaf rij 4 geteld, maar er stonden daar maar 2 rijen voor. Dus iedereen die op rij 2 moest zitten zat op rij 1 en iedereen die op rij 3 moest zitten, was op nummer 2 gaan zitten. Hierdoor liep iedereen door elkaar en werden veel bezoekers chagrijnig. Met veel hulp van het personeel zat uiteindelijk iedereen op zijn of haar plek en kon de voorstelling beginnen. Vanwege de dag in de Efteling, werkt er extra veel aandacht besteed aan Weerwolf(n)achtbaan en Raveleijn.

Hier konden de kinderen mee dansen en was er zelfs een kind verkleed als weerwolf.
Een van de kinderen wilde liever niet het podium af.
Zoals gezegd werd er ook een prijs uitgereikt, namelijk van de wedstrijd Creativiteit tegen laaggeletterdheid! Hierin konden basisscholen een idee bedenken om kinderen beter te leren lezen, groep 6 van Basisschool De Schapendel uit Noordwijk won deze prijs. De wedstrijd was door Paul van Loon, zijn uitgeverij en de stichting Lezen en Schrijven georganiseerd, een mevrouw van de laatstgenoemde stichting deelde speciale prijs ook uit, namelijk een bokaal met veel boeken!


Na afloop waren er dus meerdere activiteiten. En kon je ook je Dolfje souvenirs kopen, de rij hiervoor was erg lang.
Maak je eigen Dolfje masker.
Je kon je laten schminken.


Natuurlijk ook wat promotie.
Er was ook een speurtocht door het sprookjesbos, deze begon alleen wel bij de uitgang van het sprookjesbos.


Hugo van Look, tekenaar van onder andere Dolfje Weerwolfje, gaf ook meerdere tekenworkshops aan de kinderen.
Daarna was het handtekeningentijd. Ook hier stond meteen een hele lange rij.


Alle kinderen en ouders waren na afloop vol enthousiasme en waren erg tevreden. De organisatie zelf was ook trots en tevreden.


Versie: 1 Aangepast: 20 april 2014 07:04 door: Tjomme reden: Geen reden aangegeven
"De fantasie reist onbegrensd en niet aan tijd gebonden" Henny Knoet (1942 - 2013)

 Offline Daan
Dank voor de bijdrage Tjomme! Zo ben ik er toch nog een beetje bij geweest.

Ahhhh!

 Offline Carlo
Kijk, een mooi verslag! Ik heb er ietsjepietsje van meegekregen vanwege het feit dat de foto-excursie rond half 11 weer eindigde bij Theaterrestaurant Applaus, maar verder niks kunnen zien.

Dank voor je bijdrage!

Efteling-counter 2014: 14 x (2011: 56x / 2012: 33x / 2013: 25x) Een bericht getypt en je onderbouwde mening geuit? Check dan je spelling en haal eerst de fouten er uit!

Pagina: 1 van 1 (3 items)
<< 1 >>