Forum: Efteling seizoen 2018: een warm zomerseizoen

Pagina: 1 van 1 (5 items)
<< 1 >>
 
Aangezien nog niet aangemaakt, zie hier: een topic specifiek gericht op het zomerseizoen 2018.

Ik ben al enkele maanden niet meer in de Efteling geweest door o.a. studie en zal pas weer over enkele weken weer eens in de Efteling rondlopen. Uiteraard wordt er dit seizoen geen nieuwe grote attractie gebouwd, laat staan een sprookje. Toch is dit seizoen enigszins bijzonder te noemen, vooral door de toekomstbestendige ontwikkelingen, zoals de gronduitbreiding. Daarnaast is deze zomer als één van de warmste ooit te noemen.

Her en der lees ik hoe de Efteling tracht de bezoekers een leuke dag te bezorgen in deze tropische hitte van al enkele weken. Middels fonteinen en schaduwplekken worden de bezoekers zo koel als mogelijk gehouden, maar hoe zit dit eigenlijk met de beplanting? Deze zomer hebben al enkele planten in onze tuin door de warmte het loodje gelegd. Zelfs in de avonden besproeien heeft niet veel geholpen.

Aangezien ik er niet veel over hoor, hoe is dit nu in de Efteling?

Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... Strookrijk 2020!

Leuk, iemand die, net als ik, ook op de beplanting in de Efteling let. Volgens mij staan de meeste planten er nog fris bij. (Ben er afgelopen vrijdag nog geweest). Het enige wat mij is opgevallen, is dat de planten naast het pad tussen de Baron en De Vliegende Hollander onder het stof zaten. Maar ik denk dat ze in de Efteling wel goed sproeien/water geven want de beplanting maakte op mij geen uitgedroogde indruk.

Ah gelukkig. Ik was al bang dat er veel groen kon worden vervangen. Dat stof zal dan waarschijnlijk het duinzand zijn van het nabijgelegen gebied.

Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... Strookrijk 2020!

Citaat van: IProducties link: /forum/8/25379/815181 op: 04-08-2018 20:32:05

Toch is dit seizoen enigszins bijzonder te noemen, vooral door de toekomstbestendige ontwikkelingen, zoals de gronduitbreiding. Daarnaast is deze zomer als één van de warmste ooit te noemen.


Dit was een merkwaardige zomer!

Met de plantjes gaat alles goed in de Efteling. Overal staan sproeiers, die als je niet altijd even goed oplet, ook nog eens voor verkoeling kunnen zorgen.

Sommige staan ook express naar het pad gericht om de mensen een beetje nattig te maken en wat verkoeling te bieden. Enkel de plantjes in het moeras van Joris zijn zo goed als dood. Er staat ook vrijwel geen water meer in het moeras. Ook de bak die de mensen nat moet maken die met de blauwe baan gaan, ligt zo goed als leeg door de droogte. Verder valt de schade reuze mee. Enkel als je je afvroeg waar alle watertekorten in Nederland vandaan komen, zou ik de komende tijd maar met gesloten ogen naar het park gaan. Wat gaat daar een hoop water doorheen zeg!


...Dan zult gij vrede vinden. In uw huis en in uw hart...

Ja, dat klopt. Dat zand stuift omhoog met deze droogte

Pagina: 1 van 1 (5 items)
<< 1 >>