Forum: Welke vijf sprookjes zou je nog in het Sprookjesbos willen zien?

Pagina: 1 van 1 (1 items)
<< 1 >>
Pagina: 4 van 4 (75 items)
<< 1·2·3·4 >>
 
1.Blauwbaard
2.De gelaarsde kat
3.De vos en de raaf
4.De schone en het beest
5.Het tinnen soldaatje

Wat mij ook wel een leuk idee lijkt is om (als de paddenstoelen en De nieuwe kleren van de keizer) de muzikale kant op te gaan met het zwanenmeer (wat al eerder vermeld is) maar ik zou vooral graag de Toverfluit van Mozart zien maar dat telt misschien niet als sprookje.

Citaat van: HenryRavenswood link: /forum/8/25034/808247 op: 12-07-2016 17:49:52

1.Blauwbaard
2.De gelaarsde kat
3.De vos en de raaf
4.De schone en het beest
5.Het tinnen soldaatje

Wat mij ook wel een leuk idee lijkt is om (als de paddenstoelen en De nieuwe kleren van de keizer) de muzikale kant op te gaan met het zwanenmeer (wat al eerder vermeld is) maar ik zou vooral graag de Toverfluit van Mozart zien maar dat telt misschien niet als sprookje.


Het Zwanenmeer met muziek van Tsjaikovski? Dat zou wel gaaf zijn, vooral als er nog andere elementen uit het ballet in zouden zitten.

Ik heb ergens het idee dat de gelaarsde kat in de toekomst wel in het sprookjesbos komt, zeker in verband met de nieuwe musical.

 Offline maxim
1. De rattenvanger van Hamelen.
Ik zag deze vroeger in het sprookjesbos in Valkenburg. Ze hebben een simpele maar leuke uitvoering met kruipende ratten en een fluitspelende rattenvanger animatronic.

2. Sprookje van de zes zwanen.
Anton Pieck maakte hiervoor een tekening van een meisje (animatronic) op een heuveltje met 6 zwanen die er rond zwemmen. Ik zou dit een erg leuke toevoeging vinden naast al die grote sprookjes van de laatste jaren.

3. Het verhaal van Reynaert de Vos. Een Vlaams sprookje dat de Efteling al gebruikt voor het golfpark (mascotte).

4. De gelaarsde kat

5. De prinses op de erwt. Al jaren vertoont in het Efteling museum maar nooit een sprookje geworden.

Met vriendelijke groet, Maxim De Donder

Ik denk dat ze van Robin Hood ook iets kunnen maken, qua omgeving van het verhaal pas het goed in het Sprookjesbos.

Versie: 1 Aangepast: 1 augustus 2016 14:21 door: JeroenNEC reden: Geen reden aangegeven
Robin Hood is toch geen sprookje? Ik dacht altijd meer dat dat een volkslegende was.

 Offline Carlo
Citaat van: Donald D link: /forum/8/25034/808510 op: 01-08-2016 19:05:58

Robin Hood is toch geen sprookje? Ik dacht altijd meer dat dat een volkslegende was.


Pinokkio is ook geen sprookje...

Efteling-counter 2014: 14 x (2011: 56x / 2012: 33x / 2013: 25x) Een bericht getypt en je onderbouwde mening geuit? Check dan je spelling en haal eerst de fouten er uit!

Sprookje of geen sprookje, Robin Hood zou ook prima in de Efteling passen.

Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... Strookrijk 2020!

Hmm mee. Zal niet veel kinderen aanspreken denk ik, Robin Hood. Dan zijn er toch wel een aantal sprookjes, sages en legenden die ik eerder zou kiezen.

Count the days or set them ablaze...

Robin Hood is heel bekend onder de kinderen... als Disney versie Ik heb Belle en het Beest niet vaak langs zien komen op dit topic, ondanks hij erg aansorekend kan zijn met bijv. Een grote animatronic van een harig groot monster

Hoogmoed komt voor den val...

Het viel mij overigens vandaag goed, en voor het eerst, op dat er tussen de kabouters en langnek, waar voorheen de aangepaste route ivm Pinokkio liep, best nog een hoop ruimte is. Ik verwacht dan ook dat ze deze plek als één van de 4 a 5 locatie's in gedachten hebben voor de toekomst.

Stelling:

Vinden jullie het Sprookjesbos niet te groot worden? Ik begrijp de interesse naar nieuwe sprookjes. Ik ben er ook in zijn geheel mee bezig. Enkel merk ik steeds meer dat (vooral de allerkleinste...) kindjes het bos te groot vinden worden voor dit stuk wandelen. Ik heb eerder ideeën gehoord over het maken van een darkride binnen het bos. Dit valt bij mij niet echt in de smaak. Om een nieuw leven in dit topic te blazen en uit interesse heb ik deze twee polls bedacht: (beredenering is altijd leuk!)

Vinden jullie het Sprookjesbos niet te groot worden?
[STEM] Ja
[STEM] Nee
[STEM] veel van hetzelfde


Denken jullie dat het bos nog veel gaat uitbreiden?
[STEM] Ja
[STEM] Nee
[STEM] Alleen voor een volwassen doelgroep (uitbreiding naar de eerder genoemde Blauw Baard ect.)


...Dan zult gij vrede vinden. In uw huis en in uw hart...

 Offline Weirdo
Vind het een moeilijke stelling die laatste.
Want wat is veel?

1. De Gelaarsde Kat
2. De Rattenvanger van Hamelen
3. Het Lelijke Eendje
4. Uitbreiding de Kleine Zeemeermin
5. De Bremer Stadsmuzikanten

Citaat van: SylvainDr link: /forum/8/25034/813125 op: 31-07-2017 00:49:07

Stelling:

Vinden jullie het Sprookjesbos niet te groot worden? Ik begrijp de interesse naar nieuwe sprookjes. Ik ben er ook in zijn geheel mee bezig. Enkel merk ik steeds meer dat (vooral de allerkleinste...) kindjes het bos te groot vinden worden voor dit stuk wandelen. Ik heb eerder ideeën gehoord over het maken van een darkride binnen het bos. Dit valt bij mij niet echt in de smaak.


Misschien is dit niet het meest geschikte topic, maar ik heb hier ook al eens over nagedacht. De huidige route begint inderdaad vrij lang te worden zeker met kleinere kinderen. Een eventuele oplossing is om het meer op te splitsen. Door een tweetal hoofdpaden van de originele ingang en vanaf de pardoes promenade rechtstreeks naar het herauten plein te maken (rood). En vanaf daar in eerste instantie twee kortere routes te maken (blauw en paars). Als dan in de toekomst een deel van de parkeerplaats bij het sprookjesbos getrokken wordt kan daar een derde route bij komen (groen). Vooral voor meer daagse bezoekers kan dit goed werken denk ik. Ze kunnen dan op verschillende dagen steeds 1 route doen. En voor de meer nostalgisch aangelegde bezoekers veranderd er ook niet heel veel als ze de verschillende routes achter elkaar doen.Gr Mister V-W

Wat ook ervoor zorgt dat het Sprookjesbos langer duurt is dat er geen sluippaadje is bij het Meisje met de Zwavelstokjes en de Sprookjesboom. Dat scheelt best wel veel tijd als je niet daar helemaal omheen hoefde te lopen.

Symbolica, het rijk der Fantasie...

Pagina: 4 van 4 (75 items)
<< 1·2·3·4 >>