Forum: Nieuw vakantiepark: Loonsche Land

Pagina: 1 van 81 (725 items)
<< 1·2·3·4·5·6·79·80·81 >>
Pagina: 15 van 22 (426 items)
<< 1·2·3·10·11·12·13·14·15·16·17·18·19·20·21·22 >>
 
 

'Efteling plant nieuw vakantiepark Het Loonsche Land'

De uitbreiding van Bosrijk is nog maar net klaar, maar toch wordt achter de schermen van de Efteling in het grootste geheim gewerkt aan een nieuw vakantiepark, wat ten zuiden van het park zou moeten verrijzen. Dit melden enkele anonieme bronnen aan VijfZintuigen. Het 3 sterren-vakantiepark zal worden vernoemd naar het natuurgebied waar het vlakbij of tegenaan zal komen liggen: Het Loonsche Land.


Volgens de eerste berichten zou het gaan om verblijfsaccommodaties met een natuurlijke uitstraling, ontworpen om het landschap zo min mogelijk te verstoren. In de planning staan vakantievilla's, paalwoningen, ondergrondse hobbit-achtige verblijven en een hotel met metershoge ramen aan de voorzijde. Het hotel krijgt 70 kamers met in totaal 400 bedden en nog eens 600 bedden zullen worden verdeeld onder de diverse typen woningen. Daarnaast staan nog een receptiegebouw en een restaurant gepland.

Naar verluid is de daadwerkelijke ontwikkeling van vakantiepark Het Loonsche Land afgelopen week officieel gestart, de opening van het park staat voorlopig gepland op 1 april 2017. Uitbreiding van het verblijfsaanbod is noodzakelijk om de groei naar 5 miljoen bezoekers per jaar in 2020 voort te kunnen zetten.

Natuurgebied Het Loonsche Land is een natuurgebied van ongeveer 60 hectare ten Zuiden van de Efteling en ten oosten van vakantiepark Bosrijk. Het maakt deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur, een netwerk van bestaande en nog te ontwikkelen natuurgebieden. Van 1960 tot 1986 lag achter het gebied recreatiepark Het Kraanven, een bungelowpark met zwembad. Een pad met dezelfde naam herinnert nog aan dit park.

Wordt vervolgd.


Bron: Anoniem
 Offline wendy
Mooi! Leuk om zo te zien hoe de bouw vordert. We proberen iedere keer of we "ons" huisje al kunnen spotten ( huisje met voorkeur geboekt )

En al kunnen spotten?

----------

Alles nog samengevat in een video:Kijk ook eens op Youtube.com/EftelwesleyHD, meer dan 17.000 Abonnees!

Zat er eerst nog niet zoveel sfeer in.. dat is nu wel anders, word mooi!
Bedankt voor de foto's Wesley

Efteling, oh, Efteling

 Offline wendy
De kinderen roepen van wel, bij iedere boshut die ze voorbij zijn komen ,maar ik heb hem nog niet kunnen ontdekken ( heb ook niet zo'n goed inzicht waar welke huisjes nou precies komen) , boshut 705 , komt als het goed is ergens aan de rand van het park bij de parkeerplaats te liggen.7x Efteling bezocht in 2018.

http://www.youtube.com/eftel1ngfan

Erg mooi geworden, dat hotel ook super!

The Monsterball Tour Mei 2010 <3! - Born This Way Ball September 2012 <3! - artRAVE: The ARTPOP Ball September 2014 <3! - Cheek to Cheek Tour Juli 2015 <3 - The Joanne World Tour 2017 <3!

Hotel is heel mooi, die huisjes ook wel, maar de rest van het park...
Ik vind het zo kaal ogen allemaal. Het mist een beetje sfeer, "een ziel".

Versie: 1 Aangepast: 12 maart 2017 21:22 door: H.Hightower reden: Geen reden aangegeven
Citaat van: H.Hightower link: /forum/8/24900/811541 op: 12-03-2017 21:22:10

Hotel is heel mooi, die huisjes ook wel, maar de rest van het park...
Ik vind het zo kaal ogen allemaal. Het mist een beetje sfeer, "een ziel".

Tja... omdat het er misschien mee te maken heeft omdat de bouw nog wel een tijdje duurt?

Sprookjes Bestaan in de Wereld vol Wonderen.7x Efteling bezocht in 2018.

http://www.youtube.com/eftel1ngfan

 Offline wendy
Wij vinden het echt wel heel mooi worden, gelukkig
Nog ruim twee maanden en dan al de openening!
Nieuwsgierig hoe het er dan allemaal uit ziet en wat het Loonsche Land allemaal te bieden heeft.

De Efteling heeft toestemming om een hangbrug te bouwen.

Verleende omgevingsvergunning reguliere procedure
Kaatsheuvel:

Eftelingsestraat 5, 5171 : het realiseren van een hangbrug in het Loonsche Land (20171044, verzonden 13-03-2017).


7x Efteling bezocht in 2018.

http://www.youtube.com/eftel1ngfan

Een hangbrug over de Eftelingsestraat heen, rechtstreeks het park in...? #droomverder

Ik neem aan dat de hangbrug in het vakantiepark zelf komt. De Eftelingsestraat is enkel het bestemmingsadres voor de vergunning.

Maar on-topic: leuk! Wordt het dan een soort wankelbrug 2.0?

Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... Strookrijk 2020!

 Offline Divart
Genoeg vijvers in het vakantiepark. Een wankelbrug zou wel geinig zijn. Ik vond die bij kanovijver vroeger erg leuk.

 

Natuurorganisatie IVN en Efteling slaan handen ineen bij het Loonsche Land

De Efteling bouwt momenteel – in het noordelijk deel van natuurgebied
het Loonsche Land – een nieuw vakantiepark met 1.000 bedden. Het nieuwe
vakantiepark beslaat ruim 8 van de in totaal 60 hectare natuurgebied
Loonsche Land dat eigendom is van de Efteling. Vandaag maken de Efteling
en IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, bekend samen te
gaan werken om gasten van het nieuwe vakantiepark te laten zien en
beleven hoe leuk en belangrijk de natuur is. Vakantiepark Efteling
Loonsche Land opent op woensdag 31 mei 2017, op de 65e verjaardag van de
Efteling.Rondleidingen, scharrelboxen en meer
De samenwerking behelst een aantal zaken op gebied van natuurbeleving. Zo wordt vanaf juni gestart met wekelijkse rondleidingen voor gasten van het vakantiepark door IVN-Natuurgidsen. In circa anderhalf uur geven zij uitleg over de flora, fauna en cultuurhistorie van natuurgebied het Loonsche Land of Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Daarnaast zijn speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar in het vakantiepark ‘scharrelboxen’ te verkrijgen. Boxen met opdrachten en materialen om kinderen aan de hand van verschillende thema’s de natuur in het vakantiepark te laten ontdekken. Verder leidt IVN een groep Efteling medewerkers op als ‘gastheer van het landschap’. Zodoende kunnen zij het verhaal van het Brabantse landschap algemeen en natuurgebied het Loonsche Land in het bijzonder aan geïnteresseerden vertellen.

Natuur in het vakantiepark
Vakantiepark Efteling Loonsche Land telt een hotel en knusse vakantiewoningen verscholen in het groen. De accommodaties zorgen alleen al door hun ligging boven, op en onder de grond voor een speciale natuurlijke beleving. Ivo Südmeier, Beleidsmanager Natuur &amp; Landschap bij de Efteling, licht de reden voor de samenwerking toe: “Storytelling en beleving zit in ons DNA, fijn dat we in IVN een partner hebben gevonden die ons helpt dit door te vertalen naar de natuur. Voor de Efteling is duurzaamheid, of eigenlijk de zorg voor de leefomgeving, een vertrouwd begrip. Al sinds de oprichting in 1952 is het doel van Stichting Natuurpark de Efteling om dé plek te zijn waar families een bijzondere tijd met elkaar beleven in een natuurlijke omgeving en te ontsnappen aan het leven van alledag. Met behulp van deze initiatieven kunnen we de natuurlijke beleving nog dichter bij de gasten van Vakantiepark Efteling Loonsche Land brengen.”


Over IVN
Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) laat jong en oud de natuur van dichtbij beleven. 25.000 leden en vrijwilligers en 120 beroepskrachten laten zien hoe fascinerend, leuk, gezond en belangrijk de natuur is. Thuis, in de buurt, in de Nationale Parken en op school. IVN focust zich op vier kernthema's: Kind &amp; Natuur, Natuur &amp; Recreatie, Natuur &amp; Gezondheid en Groen in de Buurt. Zelf leren, beleven en doen staan altijd centraal.


Bron: Efteling


Leuke extra toevoeging deze rondleidingen. Als ik er logeer zal ik er zeker gebruik van maken7x Efteling bezocht in 2018.

http://www.youtube.com/eftel1ngfan

 Offline lieven
Dank voor de foto's weer!

Gaat er toch echt mooi uitzien, zeker als je bedenkt dat het Loonsche Land een prijsklasse lager dan Bosrijk komt te liggen. Ben erg benieuwd naar de inrichting van alles, voor zover ik weet zijn daar alleen nog maar schetsen van bekend...

 Offline TUNAS
Hoe gaan al die mensen eigenlijk in het park komenDat gaat er mooi uitzien!

Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... Strookrijk 2020!

Pagina: 15 van 22 (426 items)
<< 1·2·3·10·11·12·13·14·15·16·17·18·19·20·21·22 >>