Forum: Veiling originele tekeningen Anton Pieck op Catawiki

Pagina: 1 van 1 (2 items)
<< 1 >>
 
 

Veiling originele tekeningen Anton Pieck op Catawiki

Nog nooit eerder werden zoveel originele aquarellen en tekeningen van Anton Pieck bij elkaar gebracht op één veiling, aldus veilingmeester Albert Goldenbeld van Veilinghuis Catawiki. Meer dan zestig bijzondere items gaan deze week onder de hamer vanwege de 120e geboortedag van Pieck. Ook voor de minder gefortuneerde verzamelaar is dit een unieke kans om een originele Anton Pieck te bemachtigen.


Er komen zelden tekeningen of aquarellen van Pieck op de markt, waardoor er flink veel belangstelling van onder andere musea en particulieren wordt verwacht. Naast de duurdere aquarellen worden er originele tekeningen en schetsen van Pieck aangeboden, maar ook eerder uitgegeven prentenboeken. Er staan onder andere opvallend veel originele tekeningen van geboortekaartjes in de veiling, die tot op de dag van vandaag worden gebruikt door uitgeverij Kunst Adelt voor de geboortekaartjescollectie.

De veilingmeester wijst erop dat Pieck een perfectionist was, wat terug te zien is in het werk. "Voor de Efteling ontwierp hij niet alleen het sprookjesbos, maar ook de folderbakken, toiletten, lantaarnpalen, prullenbakken en motieven voor de tegelvloeren", aldus Goldenbeld.

De veiling duurt nog t/m vrijdag 27 februari. De topstukken waarop momenteel het meest geboden wordt zijn het aquarel 'ooievaar met baby bij klokkentoren' en 'Engel met kind in kloostergalerij'. Deze werken hebben ondertussen de grens van 2000 Euro al bereikt.

Voor een ieder die mee wil bieden of benieuwd is naar de complete veilinglijst, kan terecht op de site van veilinghuis Catawiki.


Bron: BN De Stem/Catawiki
Ik zou er wel een willem hebben maar er is overal al zoveel op geboden

De prijzen zijn inderdaad best hoog. Maar dat is natuurlijk heel begrijpelijk en helemaal terecht, het zijn immers prachtige tekeningen én ze komen uiteraard niet vaak voor! Die tekening met die engel bijvoorbeeld... wauw! Jammer dat ik ze dus niet zelf zal kunnen bemachtigen, maar ze komen vast in goede handen terecht.

yee

Pagina: 1 van 1 (2 items)
<< 1 >>