Forum: Toekomst :

Pagina: 1 van 2 (17 items)
<< 1·2 >>
Pagina: 52 van 58 (1156 items)
<< 1·2·3·47·48·49·50·51·52·53·54·55·56·57·58 >>
 
Citaat van: De Markies van Karabas link: /forum/8/23153/813746 op: 26-11-2017 01:10:53

Laat andere partijen maar hotels bouwen op hun eigen terrein. De Efteling kan z'n grond beter gebruiken voor andere dingen, zoals parkeerplaatsen en attracties.


Maar dat gebeurd nu toch ook?

Dat er nu een hotel gebouwd wordt heeft de Efteling alleen maar lusten van. Ze hoeven geen geld te steken in de bouw of exploitatie hiervan, maar mensen kunnen wel overnachten waardoor het aantrekkelijker is om de Efteling meerdaags te bezoeken. Het zal ook waarschijnlijk voordeliger zijn dan een Efteling hotel.

Als ik goed geteld heb zijn er met de Efteling accomodaties, en het nieuwe hotel straks 4000 bedden in totaal. Daar komt het NH hotel nog bij, wat op niet al te grote afstand van de Efteling ligt. Ik tel daar voor t gemak ook 500 bedden? Dus dan zouden er nog +- 500 bedden bij moeten komen, willen ze aan het streefgetal 5000 komen, wat ze vaker gecommuniceerd hebben.

Dat kan ook weer een partij op zich nemen, of desnoods de Efteling zelf binnen een aantal jaar.Versie: 2 Aangepast: 26 november 2017 08:34 door: Eftelaar reden: Geen reden aangegeven
Versie: 1 Aangepast: 26 november 2017 08:32 door: Eftelaar reden: Geen reden aangegeven
Citaat van: Eftelaar link: /forum/8/23153/813747 op: 26-11-2017 08:27:21

Citaat van: De Markies van Karabas link: /forum/8/23153/813746 op: 26-11-2017 01:10:53

Laat andere partijen maar hotels bouwen op hun eigen terrein. De Efteling kan z'n grond beter gebruiken voor andere dingen, zoals parkeerplaatsen en attracties.


Maar dat gebeurd nu toch ook?

Ik reageerde op Jeroen's opmerking.


De Markies

Concurrentie is goed! De Efteling biedt de overnachtingen zo goedkoop aan, dat ik met mijn gezin 24,50 goedkoper uit ben, als ik blijf slapen in een Boshuys, dan dat je normaal voor 4 dagen entree moet betalen voor 2 volwassenen en 2 kinderen! En dan is een Boshuys niet eens goedkoop...
Kwa attracties is een Polercoaster het origineelste en het meest ruimte besparend! En ook nog geweldig te thematiseren!
Als ik zie wat ze op dit moment in Orlando aan het bouwen zijn, dan kan er in een Polercoaster een Darkride en/of een parkeergarage komen, inclusief een droptower en meerdere achtbanen. Een Robot achtige achtbaan lijkt me ook grappig ;-) Maar dat is toekomst in het kwadraat.

Ik zie een poler coaster niet zo snel verschijnen in de efteling, vind dat meer iets voor six flags parken, zoiets hoort bijvoorbeeld in dubai thuis rondom een gebouw! Maar niet in de efteling. Maar misschien heb ik het wel helemaal mis. Toch zie ik liever een waardige 2de b&m coaster uit te grond komen in de efteling.

En dan totaal iets anders!

Waarom kiest de efteling er niet voor om op de speelweide een multi fuctioneel evenementen hal te bouwen! In de style van de efteling, hier kan in de winter de ijsbaan dan gewoon geplaatst worden! En in de zomer eventueel andere activiteiten die dan van toepassing kunnen zijn? Hoe denken jullie hierover? Haalbaar of meteen de prullenbak in doen?

Sorry Jerwouters98, dat zal niet gebeuren hoor. Ze hebben al heel wat zalen en een nieuwe hal zou ik verwachten bij de eerste realisaties van uitrijk. Ze wilde de speelweide ook als openlucht locatie houden, dat is het hem.

onder het topic toekomst mag er wat verzonnen worden. misschien zou er aan gedacht kunnen worden om de speelweide een meter of 5 uit te graven. daar een 6 meter hoge hal in te plaatsen. en daar bovenop de de speelweide laten terug komen.
natuurlijk stevig genoeg om de "food trucks" in de zomer op de speelweide te plaatsen. en in de winter de schaatsbaan erin.
voor voldoende daglicht in de hal. is natuurlijk de meter boven de grond. maar er zou ook een fontein met glazen bodem midden op de speelweide geplaatst kunnen worden. dat het licht door de fontein in de hal komt.
al waren het de afgelopen keer ook geen "food trucks" maar tenten. laten we de "food trucks" maar in gedachte houden dat die daar zouden kunnen staan.
hiermee zou er voldoende ruimte ontstaan, waardoor de hal van het oude waterorgel weer voor het waterorgel gebruikt zou kunnen worden.
als eenvoudige hoekige doos zou dit bruikbaar kunnen zijn voor de tv opname's die het en der in het park gemaakt worden.
en als feest locatie, zou het als gigantische grot aangekleed kunnen worden. en kan misschien ook de originele wachtrij van de droomvlucht in ere worden hersteld. dat je weer door de grote deuren naar binnen kan. en niet door een zij deurtje in de grootste entree wordt afgeserveerd.
ik zeg een win-win-win situatie.

voor zomaar een ideeetjeGoede morgen!

Er is op dit moment geen enkele Polercoaster op de hele wereld... De Efteling is innovatief en heeft weinig ruimte om te bouwen!
Een Polercoaster kan geweldig gethematiseerd worden (bijvoorbeeld als Sprookjesboom met een B & M eromheen ) en dan wordt het wereldnieuws! Hoogstwaarschijnlijk komen er dan 7 miljoen mensen kijken uit de hele wereld! Parkeren in Strookrijk kan onder de grond (parkeergarage voor personeel en/of vips?), wat weer ruimte scheelt aan de westkant van het Sprookjesbos, zodat ze daar echte bomen kunnen planten (met het oog op de westelijke uitbreiding van het Sprookjesbos) + de ontsluitingswegen zijn aan de kant van Strookrijk heel kort, wat veel klachten scheelt van de bewoners aan de andere kant van het park

Ik kom al zoveel jaren in de Efteling en het is me tot nu toe nooit gaan vervelen! Sterker nog: ik blijf steeds langer, vaker en op andere plekken slapen, haha!!

Ik denk dat we vanaf het voorjaar weer een fantastische periode tegemoet gaan als liefhebbers. Op twitter is te zien dat er al actieve werkzaamheden worden verricht aan de grens bij het toekomstige strookrijk. Ik kon zien dat het metingen waren van een aantal mannen. Volgens de plannen zou de hortst begin 2018 ook verlegd kunnen worden dus wie weet krijgen we al snel wat te zien over de eerste bebouwing op het nieuwe stuk Efteling sinds 65jasr.

 Offline BjornB
Ik denk ook dat we in 2018 eindelijk weer meer te weten komen over de uitbreidingsplannen van de Efteling. In de nieuwe Wonder alvast een tipje van de sluier, dat valt af te leiden uit de cover. Begin januari komt deze editie van Wonder uit.De eerste metingen voor de nieuwe weg zijn ook al in volle gang:Kijk ook eens op Youtube.com/EftelwesleyHD, meer dan 17.000 Abonnees!

Heb vandaag de nieuwe Wonder binnen gekregen en daar staat inderdaad een artikel in over de uitbreiding.

In 2020 moet de eerste attractie, in dat gebied, dan klaar zijn zo staat daarin.Het zal geen mega attractie zijn dan als Smit het zo casual dropt?

 Offline Weirdo
Citaat van: Eftelares link: /forum/8/23153/813970 op: 02-01-2018 15:46:42

Heb vandaag de nieuwe Wonder binnen gekregen en daar staat inderdaad een artikel in over de uitbreiding.

In 2020 moet de eerste attractie, in dat gebied, dan klaar zijn zo staat daarin.
Ik vermoed dat ze doelen op een grote achtbaan.
Verder denk ik aan een sprookje (of iets anders kleins) in 2019.
En dat in 2018 er niets gedaan zal worden.

2018 wordt een jaar van grootschalig onderhoud, 2019 een jaar met een nieuw sprookje en grote aanduidingen naar het nieuwe grondgebied en 2020 het jaar van een nieuwe attractie op de nieuwe grond en eindelijk toegang daartoe. Dit lijkt mij de eenvoudigste planning.

Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... De 6 Zwanen 2019!

 Offline BjornB
Leuk, de eerste berichten over de aanstaande uitbreidingen in het nieuwe parkdeel. Ik denk dat de Efteling in 2020 een themagebied opent waarin meerdere attracties gecombineerd worden (bijvoorbeeld net als Guckheim in Phantasialand, het te bouwen Avalon in Toverland). Daar zal vast de tweede B&M coaster van het park komen (een flying inverted?) gecombineerd met een familieride en horeca. Ik ben heel benieuwd. Als ik alvast met speculeren mag beginnen dan stel ik me een echte Eftelingseberg voor zo achter de Python en Station de Oost.

En tot die tijd blijft er volgens mij nog genoeg leuks om ons op te verheugen en ons druk over te maken. Ik verwacht een nieuw sprookje in het sprookjesbos, ben heel benieuwd wat er de komende tijd met de Bob gaat gebeuren (die staat inmiddels al ruim zeven weken stil). Wellicht dat de langverwachte update van PandaDroom er gaat komen. En ik verwacht in de aankomende jaren ook een nieuwe show voor Raveleijn, gebaseerd op het nieuwe boek van Paul van Loon. En op kleine schaal... Ik ben ik benieuwd hoe lang de tentoonstelling over de Inidische Waterlelies nog in het Efteling Museum te zien zal zijn. Wat dachten jullie van 50 jaar Efteling Spoorweg Maatschappij of 25 jaar Droomvlucht?


Waarom zou de Efteling meerdere attracties in een keer openen? Marketingtechnisch niet tactisch en daarnaast gewoon onnodig, twee attracties in een zijn erg duur en er een losse nieuwe attractie gebouwd wordt komt het publiek op zichzelf wel.

@ De Nachtegaal,

Ik snap wat je bedoelt, maar waarom zou Phantasialand een heel themagebied in 1x uit de grond stampen i.p.v. elk jaar een nieuwe attractie?
Prijstechnisch is het natuurlijk een stuk interessanter om in 1x een heel gebied met meerdere attracties te maken. Je hoeft dan maar 1x de boel open te gooien. Verder kampt de Efteling met een serieus tekort aan capaciteit. De bouw van 1 attractie zorgt voor een bepaalde groei, waardoor dat probleem nog niet verholpen is. Meerdere attracties in verschillende leeftijdscategorie├źn zorgt waarschijnlijk voor ongeveer dezelfde groei, maar je capaciteit gaat wel omhoog. Verder Ziet het er ook maar zielig uit als je een heel gebied opent en er staat 1 attractie in. Ik zeg niet dat ik den dat de Efteling voor meerdere attracties gaat, maar er zijn wel redenen genoeg waarom ze het kunnen doen. Uiteindelijk drait alles om geld. En dit geld moet er natuurlijk wel zijn.

 Offline lieven
Als je twee attracties binnen hetzelfde thema(gebied) bouwt scheelt het natuurlijk wel aanzienlijk in de kosten, hierboven en eerder genoemd... 1x een Eftelingse berg neerzetten en je kan er zo 3 of 4 attracties in- en omheen bouwen...

Denk overigens niet dat ze het hele gebied in 1 keer zullen open gooien, maar beetje bij beetje met iedere keer een nieuwe attractie(s) en bijbehorende infrastructuur. Zal waarschijnlijk op zijn minst 10 jaar duren voor het hele gebied toegankelijk is.

Phantasialand heeft een oud themagebied gesloopt (ik meen de Westernstad) om er Klugheim neer te zetten. Da's natuurlijk wat anders dan op een leeg stuk grond een nieuwe attractie bouwen.

En een Eftelingse berg? Alsjeblieft niet! De Efteling moet geen kopie worden van een ander park, daarvoor is de Efteling te uniek. En daarbij, zo'n berg is van binnen vooral lawaaierig. Da's voor 30-minners zonder kleine kinderen misschien leuk, maar voor ouders met kleine kinderen en opa's en oma vooral een belasting. Maar zou je "indoor" iets willen doen, waarom zou je dan een berg maken en niet een ondergronds grottencomplex? Dan heb je alle voor- (en na)delen van een berg, maar kun je er bovenop nog een mooie attractie neerzetten. Dan verspil je minder ruimte. In zo'n grottencomplex zou je o.a. een log flume en iets met rails in bijvoorbeeld een mijnthema kunnen bouwen. Als "bewoners" van zo'n grottencomplex zou je dwergen, elfen, laven of een nieuw volkje kunnen gebruiken.De Markies

 Offline Phoxy
In 1x 8 hectare vol met attracties uit de grond stampen? Wie gaat dat betalen?
Het zou toch veel logischer en verstandiger zijn om "strookrijk" beetje bij beetje op te bouwen? Als je elk jaar of om de 2 jaar vernieuwend bent, met steeds een nieuwe attractie, dan kun je rustig doorgroeien naar 7 miljoen bezoekers in 2020. 1 nieuwe attractie levert al veel meer bezoekers op (zie Baron), dus als je dat spreid over een aantal jaren, heb je er veel meer profijt van! En trouwens de wegen rondom te Efteling kunnen max 5,05 milj bezoekers aan is berekend en voordat daar een oplossing voor is ben je jaren verder...
Eind van dit jaar gaan ze toch pas beginnen met de weg te verleggen bij de Horst? Dus stel dat deze medio 2019 klaar zou zijn, hebben ze een jaar om een nieuwe attractie neer te zetten... Een heel nieuw gebied in een jaar tijd zie ik niet gebeuren...
Ik denk in 2020 een coaster en vervolgens steeds meer uitbreidingen op strookrijk. De Efteling heeft al aangegeven dat capaciteit een hoge prioriteit heeft. Een waterattratie mist het nog, dus die zal er ook nog wel een keer komen...
Het huidige parkeerterrein zal gebruikt worden voor overdekte attacties, voor de jongste doelgroep, maar dat is in een veel later stadium...
Maar goed... Ik denk dat in 2020 alleen een coaster komt in het nieuwe gebied, waarbij capaciteit belangrijk is. Verder denk ik dat ze rekening houden dat deze tijdens de Winterefteling ook open kan zijn, ook als het vriest, om zo een goed attratie-aanbod te hebben tijdens deze maanden!

Pagina: 52 van 58 (1156 items)
<< 1·2·3·47·48·49·50·51·52·53·54·55·56·57·58 >>