Forum: Toekomst :

Pagina: 1 van 2 (17 items)
<< 1·2 >>
Pagina: 50 van 58 (1156 items)
<< 1·2·3·45·46·47·48·49·50·51·52·53·54·55·56·57·58 >>
 
Naar mijn mening moeten ze de remmen gewoon door magnetisme laten aansturen en de banden enkel voor aandrijving. Probleem qua remmen opgelost. Hoeft de baan ook niet voor te worden vervangen. Baan vervangen is enkel nodig voor de baan zelf of om de baan meer capaciteit te geven.

Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... Strookrijk 2020!

Leuk om alle reacties, ervaringen en wensen voor de Bob te lezen. Voor mij als niet abonnement houder die circa 2x per jaar in de Efteling komt (dus nogmaals dank voor alle Efteling updates op deze site) een 'must do' attractie. Misschien ook omdat de hele familie dan mee in de wachtrij staat en niet de helft afhaakt omdat de baan over de kop gaat Ik kan niet enthousiast worden van de suggestie voor een type plopsaland achtbaan (alleen de naam al zeg) als vervanging.

Het bosgebied bij de Bob meer thematiseren lijkt weinig zinvol omdat ik (en ik denk ook meerdere met mij) vooruit kijk naar de route van de baan, net als in alle andere banen. En anders misschien het stukje grond van Pandadroom als berg inrichten (heb je hem weer.... ja ja, ik weet het )

Het mooie aan de Bobbaan is het gevoel om los van een rails af te dalen. In de oude Bobsleedes waarin je achter elkaar zal was dat gevoel er nog meer. Dat er dan af en toe een hobbel inzit .... ach. Mijn voorkeur... niet wegdoen maar uitbreiden

 Offline lieven
Ik ben zelf erg fan van de Bob, hoewel ook ik graag betere thematisering zou zien (vooral dan de wachtrij en het station) en een eventuele verlenging van de baan, maar vermoed dat we hem toch vaarwel mogen gaan zeggen binnen een paar jaar. Zou me niets verbazen als ze het gebied bij Fantasierijk trekken en er een (planeet) Symbolica gethematiseerde attractie voor terug krijgen, kan best een achtbaan zijn maar een bobbaan, opgeknapt danwel nieuw, lijkt me thematisch dan onwaarschijnlijk.Versie: 1 Aangepast: 12 september 2017 20:22 door: lieven reden: Geen reden aangegeven
Poll dan maar om deze discussie voor nu te eindigen?
[STEM] Bobbaan laten zoals deze nu is, enkel hoognodige vervangen zoals remmen
[STEM] Bobbaan slopen, maar hetzelfde opbouwen met extra nieuwe decoraties erbij
[STEM] Bobbaan slopen, nieuw type achtbaan neerzetten met verhaalVilla Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... Strookrijk 2020!

Nog niet bekend maar volgens looopings denkt de efteling wederom aan een achtbaan.. is dit wel slim voor een park als de efteling? Ergens denk ik ja, maar ook weer niet.. het is een themapark, en ik snap dat je na een darkride iets spannends wilt, maar dan heb je in mijn ogen veel meer keuzes dan alleen een achtbaan.. ik wacht toch nog steeds op het moment dat de efteling komt met een freefall of iets in die richting. Wat vinden jullie, nieuwe achtbaan slim of juist niet?

The Monsterball Tour Mei 2010 <3! - Born This Way Ball September 2012 <3! - artRAVE: The ARTPOP Ball September 2014 <3! - Cheek to Cheek Tour Juli 2015 <3 - The Joanne World Tour 2017 <3!

De Efteling had als doel gesteld 5 miljoen bezoekers in 2020. Ik denk dat ze met Symbolica heel dichtbij die 5 miljoen gaan komen maar dat ze met deze nieuwe grote en spectaculaire attractie heel veel bezoekers gaan trekken omdat mensen die niet erg Eftelingfanaten zijn daar meer op zitten te wachten. Ook komen er dan meer jongeren en jong volwassenen want die vinden een achtbaan wel interessanter dan een dark-ride of een infill.

Symbolica, het rijk der Fantasie...

Ik vind het prima, zolang de baan Efteling-waardig is: goede thematisering, een goede lange rit, veel capaciteit (echt doen!) en naar mijn mening het liefst uniek. Alle omliggende parken hebben net een nieuwe achtbaan of zijn er nu mee bezig. Dan zou een unieke baan of een unieke combinatie van bestaande dingen wel op z'n plaats zijn.

Daarnaast hoop ik nog altijd op een unieke droptoren van Otis (Tower of Terror-type) en een darkride met Vekoma's Pandora's box (eventueel westen uitbreiding). Een boomstamattractie, veel infills en natuurlijk nog meer sprookjes (uitbreiding sprookjesbos) en dat even voor 2030. Daarna focus op Uitrijk en eventueel een waterpark.

Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... Strookrijk 2020!

Naar mijn mening wordt dit de beste stap die ze hebben gezet! Ze weten heel Nederland op te warmen met een mooie maar flauwe mini dive coaster. Het probleem is dat internationale gasten dit veel te simpel vinden. De Efteling moet nu nog echt ff met een top achtbaan (heb ik het over de rit) op de proppen komen. Dit is een enorme aandschtstrekker in een park die met 1extra achtbaan,die echt een volwaardige baan is, zichzelf volledig op de kaart zet. Internationale commentaren geven altijd als uitleg: prachtig park met de mooiste attracties in een geweldige omgeving. Achtbanen zijn oke, de Efteling mist alleen gewoon een goeie (lange) achtbaan. Hierna zal er daarom ook voor een lange tijd geen achtbaan komen, dat is er dan eenmaal genoeg en kan de reeks aan familie rides weer komen. En een extra show kun je vanaf die achtbaan ook wel verwachten. Ik durf te wedden dat de erste thrill ride na deze verwachtte achtbaan dus ook een freefall zal zijn op eftelingse kwaliteitsniveau. Hier zullen dan eerst nog wat jaren “rust” tussen zitten denk ik en na 2020 zal het denk ik ook nog zo een 3jaar duren voor we een grote investering in het park gaan zien. Dan moet je mee denken aan bijzondere renovaties, wijziging in shows en sprookjes of accomodaties.

Hoe wil de efteling een lifft hill van eventueel 50 meter op een efteling waardige manier gaan thematiseren? Dat is eigenlijk de eerste vraag die in mij opkomt. Ik zit al jaren te hopen op een achtbaan in de efteling waar je minstens een rit ervaring hebt dat je denkt, dit was die 50 minuten zeker waard! Nou moet ik zeggen, de joris en de draak geeft me aardig dat gevoel, maar nog niet helemaal. Maar oke, laten we zeggen we krijgen een mega coaster van 50 meter hoog, met een drop van 55 meter, wantjah dan gaan we gewoon de grond in. Met een snelheid van minimaal 110. Kunnen we ook weer lekker opscheppen richting walibi.

Maar om je achtbaan eventueel goed te kunnen thematiseren is een hoge achtbaan niet echt handig. Tenzei er ineens een berg ontstaat door weet ik veel wat voor iets geks (graafmachines), maar dat zie ik nog niet zo snel gebeuren. Zijn hier eventueel al mensen die daar overna gedacht hebben hoe ze dat dan zouden kunnen tekkelen?Bij Expedition Everest in Animal Kingdom komt de achtbaan ook heel hoog (61 meter), ze hebben er een enorme berg omheen gebouwd. Ziet er best mooi uit.

Versie: 1 Aangepast: 29 september 2017 07:25 door: roderick reden: Geen reden aangegeven
Symbolica, het rijk der Fantasie...

Citaat van: roderick link: /forum/8/23153/813497 op: 29-09-2017 07:21:35

Bij Expedition Everest in Animal Kingdom komt de achtbaan ook heel hoog (61 meter), ze hebben er een enorme berg omheen gebouwd. Ziet er best mooi uit.


Hier heb ik zelf nog niet aan gedacht, mocht de Efteling iets in deze stijl ontwerpen en neerzetten ben ik toch nog best fan van een nieuwe opkomende achtbaan.. Maar neem als voorbeeld een Goliath zonder thema, zou ik het toch storend gaan vinden. We wachten het af, als het voor 2019 is, zal de bouw net na de winterefteling al van start gaan!

The Monsterball Tour Mei 2010 <3! - Born This Way Ball September 2012 <3! - artRAVE: The ARTPOP Ball September 2014 <3! - Cheek to Cheek Tour Juli 2015 <3 - The Joanne World Tour 2017 <3!

 Offline lieven
Als je Looopings mag geloven wordt het een 'beeldbepalende attractie', 'uitvoerig gedecoreerd' en je zou verwachten dat ze de mogelijkheid om tot 50m de hoogte in te gaan willen gaan benutten.

Ik pleit ook voor een Eftelingse Berg (zoals ik reeds eerder in deze thread heb gedaan), niet alleen omdat je daar een achtbaan goed in- en omheen kan vouwen maar ook eventueel een (latere) log flume, freefall en/of darkride in kan verwerken.

Lijkt me ook erg mooi voor het beeld zowel binnen als buiten het park.

Expedition Everest is een mooi voorbeeld alleen wel gelijk de duurste achtbaan ooit van 100 miljoen euro. Dan heb je wel gelijk een berg erbij van 98 meter.
Als we realistisch zijn heeft de efteling geen buget van 100 miljoen, een forse schatting van 35 miljoen is sinds de laatste jaren niet ondenkbaar. ( een berg van 20 meter word weer een "gemiste kans" genoemd)

Vanwege het buget laat ik het idee van een berg maar weg, maar ga er vanuit dat de efteling hier iets spectaculairs neer gaat zetten wat weer internationale alure krijgt
Wellicht wordt er een rotsconstructie gebruikt zoals in Phantasialand bij Chiapas (daar zie je de constructie van de supports helemaal niet en is deze daarmee volledig weggewerkt. Ik weet dat Chiapas geen 50 meter hoog is maar dat principe lijkt mij ook goed te gebruiken bij hogere attracties. Of wellicht gebeurt het net zoals bij Taron in Klugheim; dat je dus de constructie van de decoratie/thematisering om de gehele track heen bouwt. En ik weet niet wat het is maar Taron is de enige achtbaan waar ik me niet stoor aan het ontbreken van decoratie direct om de supports heen.

 Offline lieven
Citaat van: Sven013 link: /forum/8/23153/813502 op: 30-09-2017 11:20:11

Expedition Everest is een mooi voorbeeld alleen wel gelijk de duurste achtbaan ooit van 100 miljoen euro. Dan heb je wel gelijk een berg erbij van 98 meter.Maar daar kan je dus bijna gelijk bijna 50m vanaf afhalen met de hoogte restricties in de Efteling (de breedste en duurste 50m welteverstaan). Mede vanwege de kosten, maar ook ruimte, mijn pleidooi voor 2 of 3 attracties rondom/in een berg waarmee de kosten per attractie aanzienlijk lager worden. Als we kijken naar de budgetten van Baron 1898 en Symbolica zie ik niet waarom dit niet realistisch zou kunnen zijn.

Zelfs als het 'slechts' voor een achtbaan zou zijn kan het denk ik nog wel, als ze slim het budget gebruiken; hoewel je dan misschien idd wel over het budget van Symbolica zou gaan.

Misschien krijgen we wel een lift hill zoals vliegende hollander? Helemaal overdekt! Zou ook altijs nog kunnen natuurlijk.

Zou ik liever niet willen zien. We hebben namelijk nu: compleet overdekt (Vogelrok), lift overdekt (Vliegende Hollander) en semi-overdekt (Baron1898 ). Liever nu weer gewoon open, misschien hebben we trouwens helemaal geen 50 meter hoge lifthill, maar een enorme heuvel die wordt bereikt door een launch. Of we gaan helemaal niet tot de 50 meter, maar lager, zodat een andere attractie tot 50 meter kan komen.

Het enige dat we nu weten is: een "heftige achtbaan". Dat betekent dus in ieder geval van kaliber Baron1898 of nog extremer. Wat mist er nog:

- Mega/Giga-achtbaan (in feite Goliath, niet echt speciaal naar mijn mening, behalve dat deze vaak lang en hoog zijn)
- Gelanceerd (mag van mij komen)
- Omgekeerde/hangende achtbaan (Droomvlucht maar dan als achtbaan, kan leuk zijn, maar niet echt speciaal)
- Vliegende achtbaan (lighouding, relatief uniek maar wordt nu net in Phantasialand gebouwd)
- Wilde muis achtbaan (scherpe bochten heen en weer, kermisachtig en vaak niet echt comfortabel)
- Spinning achtbaan (nieuwe ervaring t.o.v. andere achtbanen, maar staat al in Toverland, Dwervelwind)
- Staande achtbaan (zeer uniek, kan een goede optie zijn)
- 4D achtbaan (complex, is een idee)
- Wing achtbaan (leuk dat de bakjes nu niet op of onder, maar naast de baan hangen. Kost veel ruimte en Toverland bouwt deze al)
- Tilt-achtbaan (super zeldzaam, afkomstig van Vekoma en maar één in de wereld, enorm heftig en kan veel bevatten)
- Boomerang (achteruit en vooruit, Walibi Holland heeft deze al als Vekoma Boomerang Speed of Sound)
- Vloerloze achtbaan (Baron 1898 bevat dit effect al)
- Mijntrein-achtbaan (is niet heel speciaal meer en mijnthema is al opgenomen in Baron1898 )
- Motorachtbaan (Toverland, Boosterbikes)

Aangezien een reaguurder bij Looopings vertelde dat B&M niet aanwezig was op de beurs waar schijnbaar het bericht vandaan komt, is het dus mogelijk dat het geen B&M wordt. Intamin, Mack, Gerstlauer en ons eigen Vekoma blijven dan als grote spelers over.
Dus toch een kansje op een tilt-achtbaan. Vooral door het feit dat het tilt-systeem tussen de regeltjes kan doorslippen, aangezien het geen vast object is, maar een soort Pagode. Qua heftigheid is indien het dit wordt de Efteling naar mijn mening niet meer te overtreffen. Geen Wing, launch, stand of flying die deze heftigheid overtreft!

Versie: 2 Aangepast: 1 oktober 2017 00:59 door: IProducties reden: Geen reden aangegeven
Versie: 1 Aangepast: 1 oktober 2017 00:59 door: IProducties reden: Stuk tekst verandert in emoticon
Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... Strookrijk 2020!

 Offline Robin
B&M had toch een gunstig aanbod voor een tweede achtbaan...
Ik verwacht de volgende wel van B&M en dan een met launch.
Ook een beetje vanwege een teamnaam van de Efteling Pupquiz, namelijk ''B&M 2019'' (de leden van Looopings).

Staat mij iets van bij dat de 50 meter bereikt mag worden en dat het daardoor een aanzicht vanaf de weg moet creeren. Ik denk dan eerder aan een open achtbaan die je in actie ziet, dan bijvoorbeeld een gebouw waar de achtbaan in verwerkt is.

Verder denk ik dat de Efteling niet hoeft te kijken wat er in de omgeving is gebouwd of gebouwd gaat worden. Stel dat de Efteling ook voor een wing coaster gaat, dan moeten ze er voor zorgen dat de thematisering beter is dan in Toverland. Aangezien dit de sterke kant is van de Efteling en gekeken naar het mogelijke budget, moet de Efteling een mooiere wing coaster kunnen neerzetten, waardoor je juist weer een positieve vergelijking krijgt met andere pretparken in de buurt.

Over de 50 meter restrictie. Ik zit al een tijdje te denken aan een intamin achtbaan zoals Stealth in Thorpe park. Echter dan meer in de vorm van een iets langere versie zoals Xceleractor in Knott’s Berry Farm. Als je een tunnel van 15meter diep maakt, kan je de drop tot over de 60meter laten komen en het komt niet meteen over als een hoge windvanger ofzo. De supports zou ik vormgeven als wilde bomen die de baan overnemen en de launch mooi zichtbaar met een goeie Efteling thematisatie. Als je deze hoge blikvanger die niet te hoog is mooi wegzet zoals je lift van de baron maar dan iets met wilde bomen als een vervloekt bos. Dan is het enorm spraakmakend en je klapt walibi in 1keer van de baan af. Het verloop ne de top hat zou leuk zijn als het erg bochtig is zoals Taron in Phantasialand. Was minder een achtbaansoep maar hij hoeft niet zo lang te zijn na de top hat natuurlijk. Laten we zeggen 1200m-1500m lang omdat je met de launch,brake en top hat al zo een 400 meter nodig hebt. Hou je erna nog een mooi stuk achtbaan over, eindelijk in de Efteling. Natuurlijk op strookrijk. Met een hoogte van 60m-62m en 50meter boven de grond is dit een mooi zicht en spectaculair. Ik hoop dat de Efteling nog 1 keer even goed uitpakt met een achtbaan en erna overgaat op de familie attracties zoals jet was. Het is gewoon dat na een heftig ding wat echt heftig heftig is de keus voor achtbaanliefhebbers echt enorm groot is. Nu ook al. Vervolgens kan er een goeie logflume en een nieuwe parkshow komen, waarna dus later pas weer de thrill komt met een droptower, die liever wel voor familie is ala tower of terror, of misschien een darkride bedoeld voor wat oudere kinderen, eerder een zwaarder en spannend thema.

Versie: 1 Aangepast: 16 oktober 2017 00:09 door: Tristino reden: Geen reden aangegeven
Pagina: 50 van 58 (1156 items)
<< 1·2·3·45·46·47·48·49·50·51·52·53·54·55·56·57·58 >>