Forum: Toekomst :

Pagina: 1 van 2 (14 items)
<< 1·2 >>
Pagina: 49 van 49 (968 items)
<< 1·2·3·44·45·46·47·48·49 >>
 
Even op alle bovenstaande reacties mijn impressie:

Misschien beter om bij het lavenlaer de mini twin droptorens uit te voeren. Dit is leuk voor kinderen en ouders kunnen makkelijk meekijken. Ook de hoogterestrictie aan die kant van het park wordt hiermee omzeild: een mini droptoren hoeft niet heel hoog te zijn en kan dus deels in de grond worden gebouwd. Daarbij krijg je hier geen effect van vrij vallen, maar meer op en neer bonzen. Een kiddie coaster past in het Lavenlaer niet echt door gebrek aan ruimte. Hier is echt wel wat ruimte voor nodig (niet enorm veel, maar wel wat) en zou geluidsoverlast kunnen veroorzaken aan de zijde van Kaatsheuvel, ook al is het een kleine achtbaan. Tevens ben ik het eens met het feit dat het Lavenlaer soms erg stil is en hier wel weer een goede attractie kan worden gezet. Zorg voor merchandise en een televisieserie zoals bijvoorbeeld met Lummels en het komt helemaal goed. Lurk en limoenhuys weer openen zorgt voor een goede sfeer en natuurlijk meer verkoop. Hierdoor wordt het niet té druk, maar komt er weer wel volk naar het Lavenlaer.

Bij het Anton Pieckplein zorgt juist de sfeer van de nostalgie dat het er sfeervol is. Een mini achtbaan plaatsen zou wel kunnen, maar zou ik eerder wat naar achteren plaatsen, nabij het oude kantoor. Door hier een doorgang onder de huidige muur te creëren, zorgt dit voor een omlijst gebied waar juist een kiddie coaster goed zou passen. Geluidsoverlast wordt dan teniet gedaan.

Op de plek van het vroegere kleine zwembadje zou ik eerder van een Piecks mini0reuzenrad kiezen. Al eerder gaven hier een paar leden aan dat dit niet past bij de Efteling omdat het niet goed te decoreren is. Maar kijkend naar het staal van Baron 1898 in Piecks blauw, denk ik dat een mini reuzenrad (dus gene grote joekel) goed zou passen. De hoogterestricties zullen dan niet worden overschreden en dit zou een romantische plek kunnen worden in de avond, waar het Pieck-plein gezellig is en de kiddie-coaster een wat spannendere plek kan zijn voor de allerkleinste bezoeker.

Een grote droptoren zoals Tower of Terror kan ook best deels ondergronds, maar zou dan beter op Strookrijk passen: hoogterestricties zijn hier soepeler, een tower richt zich naar één kant, dus hoeft niet uit te kijken op de snelweg (waardoor je uit de Efteling sfeer wordt getrokken) en kan een soort reclame worden voor de Efteling aan de snelwegkant, wat weer niet teveel afleidt voor bestuurders (deze kant van de toren is statisch: geen beweging te zien, dus weinig afleiding).

Plaats op Strookrijk dan nog later een achtbaan die Efteling waardig is, uniek genoeg is en eindelijk de reaguurders van die andere "sites" de mond snoert die zelfs beweren dat Baron1898 een kiddie-coaster is. Dan nog misschien een nieuw thema hier, wat infills her en der en nog een boomstamattractie zoals Chiapas, nabij Vogelrok (weer een nieuwe attractie in Reizenrijk).

Dan ben ik alleen nog benieuwd wat de aanwinst voor 2019 wordt. Waarschijnlijk nog op de huidige grond, dus nabij de Python, nabij Symbolica (Heksenpad) of achter de Halve Maen of nabij het Anton Pieckplein. Gezien Symbolica toch wel een succes te noemen is en de Efteling een groot masterplan heeft, denk ik dat we of een soort Lummels kunnen verwachten, of een nieuwe attractie voor Fantasierijk, zoals een cakewalk, ingebouwde gravitron of zoiets, of een Topspin (met geode thematisatie). Dit zou het Rijk der Fantasie een boost geven qua attractieaanbod en zou de kleine kinderwagenstalling nabij Symbolica verklaren: makkelijk weer weg te halen.

Als er dan in het westen nog een darkride van Vekoma komt (Pandora's Box) met uitgaansgelegenheden zoals hier al eerder genoemd: bioscoop, bowlingbaan, winkeltjes etc. door de hoge bebouwingsgraad in dit gedeelte, is het park wel nabij 2030.

Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... Symbolica: 2017!

Even een paar vraagjes: denken jullie dat de Efteling nu al ontwerpen en plannen heeft voor een attractie die ze dan in 2018 gaan bouwen en in 2019 of zelfs 2020 gaan openen? En wat voor soort thema (bijv. Koning Arthur ofzo) willen jullie nog in de Efteling zien? En bestaat er een park die én een achtbaan heeft van Great Coaster International (Joris en de Draak) én Rocky Mountain Construction (Wildfire in Zweden)?

Symbolica, het rijk der Fantasie...

Ik denk dat er altijd wel een stuk of vijf plannen/ideeën klaar liggen. Volgens de rcdb hebben Dollywood en Six Flags Magic Mountain allebei een gci en een rmc.

Gr Mister V-W

 Offline Robin
Allicht staat het al vast wat de volgende attractie wordt. Er zit jaren werk in zo'n attractie dus het kan niet anders dan dat het project al vergevorderd is. Als het in 2019 opent begint de bouw over een jaar al en dan moet alles georganiseerd en gepland zijn, bestellingen gedaan, alle contracten met uitvoerders en leveranciers rond zijn, etc.

Citaat van: roderick link: /forum/8/23153/813210 op: 13-08-2017 10:47:49

Even een paar vraagjes: denken jullie dat de Efteling nu al ontwerpen en plannen heeft voor een attractie die ze dan in 2018 gaan bouwen en in 2019 of zelfs 2020 gaan openen? En wat voor soort thema (bijv. Koning Arthur ofzo) willen jullie nog in de Efteling zien? En bestaat er een park die én een achtbaan heeft van Great Coaster International (Joris en de Draak) én Rocky Mountain Construction (Wildfire in Zweden)?Na het hoogseizoen word waarschijnlijk de vergunning al wel ingediend, voor de attractie van 2019. Er zijn nu 3 opties en ze hopen dat de eerste meteen goed gekeurd word.

79x Efteling bezocht in 2017.

http://www.youtube.com/eftel1ngfan

 Offline Robin
Als die vergunning dan wordt ingediend, is er dan automatisch ook meer bekend over de attractie, of zijn die dingen niet openbaar?

 Offline lieven
@Roderick, als je even een paar pagina's terugleest vind je vele ideeën die door diverse Zintuigers zijn aangedragen. Natuurlijk zijn er reeds (redelijk) concrete plannen voor de volgende attractie(s), maar dat betekent niet dat ze ook daadwerkelijk komen. Hartenhof was ook al rond als jubileumattractie in 2012. Die jubileumattractie werd Aquanura en Hartenhof is uiteraard doorgeëvolueerd naar Symbolica.

@Robin Vergunningsaanvragen zijn openbaar, juist ook voor belanghebbenden zodat zij indien gewenst bezwaar kunnen maken, je kan volgens mij ook gewoon naar het gemeentehuis van Loon op Zand en het daar inzien. De Efteling (en vrijwel alle publieksattracties) probeert altijd net duidelijk genoeg te zijn voor een volledige aanvraag maar ook zo vaag mogelijk te blijven zodat niet direct bekend is wat er gaat gebeuren. De ene keer is dat meer succesvol dan de andere, dus we zullen zien...


Ik ben dan heel benieuwd wat deze 3 opties zijn!

dromen met ogen open, droom je wel of droom je niet? maar is het ook waar wat je ziet?

Pagina: 49 van 49 (968 items)
<< 1·2·3·44·45·46·47·48·49 >>