Forum: Toekomst :

Pagina: 1 van 2 (14 items)
<< 1·2 >>
Pagina: 35 van 39 (968 items)
<< 1·2·3·30·31·32·33·34·35·36·37·38·39 >>
 
Een waterbaan a la chiapas is perfect voor de Efteling, het kan goed gethematiseerd worden, Chiapas is daar het bewijs van
Wat ik echt nooit in de Efteling zie verschijnen is een attractie als Talocan, dat past gewoon echt niet in de Efteling en dat weten ze zelf volgens mij ook wel.
Een droptower, maar dan wel zoals Tower of Terror zie ik wel verschijnen in strookrijk. Ik verwacht ook binnen nu en 5 jaar. Al blijft het mijn verwachting


@robkuh84: Waarom zou je niet voorbij het instapstation omlaag kunnen schieten? En waarom zou dat een flinke investering zijn?

De Markies

@ Markies, Ik moet je eerlijk bekennen dat ik een standaard ronde drop tower in mijn hoofd had. Hierdoor zou het opstapstation inklapbaar moeten zijn e.d. en dit is natuurlijk duurder dan een drop tower waarbij de bodem op z'n plaats kan blijven zitten. Mocht het meer zoiets worden als The Tower of Terror (waarbij je dus van 1 kant instapt i.p.v. rondom) dan is dit natuurlijk goed mogelijk. Ik hoop ook echt dat ze voor een dergelijke attractie gaan. Alleen mag de top van mij wel open zijn i.p.v. een helemaal gesloten attractie.

@robkuh84: Inklapbare opstapstations komen wel vaker voor, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Dat kost een paar centen meer, maar volgens mij zijn die extra kosten voor een park als de Efteling wel te behappen. Naast Symbolica en De Baron lijkt me een drop tower relatief goedkoop.

De Markies

Het ligt natuurlijk aan de thematisering. Grappig dat de markies nu over een vrije val met als thema "Sjakie en de bonenstaak". Dat idee heb ik meer als 10 jaar geleden ooit naar de Efteling gemaild.
Op dit moment twijfel ik of dat type attractie er moet komen want de Baron is ookal een soort Vrije Val (met een stukje achtbaan erachter)...

Ik hoop dat aanstellerig Engels in een niet-internationale context binnenkort niet meer in de mode is...

Een vrijevaltoren levert een andere ervaring dan een dive van een divecoaster. Daarbij, een vrijevaltoren kan ook zo worden gebouwd (en geprogrammeerd) dat deze een launch omhoog krijgt alvorens een vrije val te maken. Tevens kan dit een spel worden van stukjes omlaag en omhoog, i.p.v. gelijk recht naar beneden. Een zogeheten dropshot. Dat maakt een vrijevaltoren uniek t.o.v. een divecoaster.

Door tevens te kiezen voor een automatic guided vehicle-systeem geïntegreerd in de toren (zoals Tower of Terror in Florida) kan de capaciteit aanzienlijk worden verhoogd en kan er weer een extra beleving worden toegevoegd.Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... Symbolica: 2017!

Van mij mag de efteling na symbolica en een waterattractie of vrijeval met een wing coaster komen. Niet meteen, omdat je dan van die mensen krijgt die klagen over te veel achtbanen. Als je kijkt naar raptor in Gardaland,dan is dit een prima baantje en kan hij voor de efteling nog wat hoger en misschien wat in de grond(niet persee een tunnel). Het is daar ook helemaal geen spaggeti van baan,wat we natuurlijk niet willen in de efteling. We hebben gewoon nog een goeie,lange en iets wat hogere baan nodig. Om nou eens echt eng te zijn want de baron is meer categorie jonge tiener zoals ze zelf zeiden. Ik weet zeker dat de efteling er een perfecte landschapsbewerking omheen kan bedenken.


Versie: 1 Aangepast: 19 april 2017 14:37 door: Tristino reden: Geen reden aangegeven
 Offline lieven
Als we het over een nieuwe coaster hebben zou ik graag zien dat ze Nemesis in Alton Towers als inspiratie nemen. Uiteraard niet hezelfde thema maar het is waanzinnig hoe deze baan zich grotendeels door het landschap heen wurgt en ook her en der thematiek in het landschap vindt. Alton Towers heeft trouwens ook met hoogte restricties te maken en desondanks weten ze de meest heftige banen te bouwen. Voor wie hem niet kent:Wat dat betreft kunnen ze ook de black mamba in Phantasialand als voorbeeld nemen natuurlijk, die heeft ook nog steeds een lagere drop dan de Baron. Persoonlijk vind ik BM beter dan Nemesis, maar dat ligt dan vooral aan de theming en die gaat de Efteling toch op een geheel eigen manier aanpakken.

Iniedergeval wel mee eens dat een goede B&M inverted erg goed in het park zou passen!

Hooghmoed komt voor den val!

 Offline lieven
Verschil tussen de twee is vooral dat Black Mamba rondom en door gebouwen gaat terwijl Nemesis de natuur gebruikt. VInd BM zelf ook heel gaaf maar denk dat ik de natuur met daarin thematische elementen beter bij de Efteling zou vinden passen.

Citaat van: lieven link: /forum/8/23153/812019 op: 19-04-2017 15:54:41

maar denk dat ik de natuur met daarin thematische elementen beter bij de Efteling zou vinden passen.

Helemaal mee eens.
Wel met een goed gethematiseerde lifthill en mooi stationsgebouw uiteraard.

Versie: 3 Aangepast: 19 april 2017 22:37 door: Staal & Verhaal reden: Geen reden aangegeven
Versie: 2 Aangepast: 19 april 2017 22:37 door: Staal & Verhaal reden: Geen reden aangegeven
Versie: 1 Aangepast: 19 april 2017 16:21 door: Staal & Verhaal reden: Geen reden aangegeven
Hooghmoed komt voor den val!

Ik ben ook voor een nieuwe indoor water attractie oa. Pirates in Disney of Indiana River in Bobbyaanland,
Een drop tower zoals de Tower of Terror, mits deze aan de buitenkant en binnenkant goed gethemed is,
En een heftige en lange B&M met een hoge capaciteit en met zoals hierboven gezegd, wellicht een mooi natuur thema.

Efteling, oh, Efteling

Mij lijkt het misschien ook wel gaaf als er een launch spinning coaster komt (hopelijk is dit type wel mogelijk, er zijn wel test mee gedaan op de Blue Fire). Dit omdat dat een unieke ervaring is, datgene wat de Efteling vaak wil bereiken, het is erg bijzonder en het zou een goede thrillride in Europa kunnen worden als ze het goed aanpakken. Hopelijk leest de Efteling mee!


Versie: 1 Aangepast: 25 april 2017 20:20 door: roderick reden: Geen reden aangegeven
Symbolica, het rijk der Fantasie...

Natuurlijk zal de Efteling niet zomaar een attractie plaatsen, ik denk dat achter iedere ride een gigantish marketingonderzoek zit. Als ze bijvoorbeeld een nieuwe doelgroep willen binnenhalen onderzoeken ze bij die doelgroep wat ze zouden willen zien.

Ik denk niet dat de Efteling hier mee leest, al denk ik wel dat ze na de opening van een attractie of het plaatsen van bijvoorbeeld een groot thematisatieonderdeel even kort doorlezen wat de reacties zijn van kritische liefhebbers, dat is een gratis manier van feedback ontvangen zonder dat je iemand er last mee valt.

 Offline lieven
Zou het ook niet zo zijn dat de Efteling allang plannen klaar heeft liggen? Misschien nog niet heel gedetailleerd maar het lijkt me stug dat ze na de opening van Symbolica met de laarzen aan tussen de bomen van Strookrijk gaan staan en elkaar aankijken en vragen 'wat nu'?

Dat de Efteling hier mee leest is 1. En daar is niets mis mee. Of ze daadwerkelijk hier ideëen op doen, dat betwijfel ik.
Maar buiten dat, heeft de Efteling diverse plannen "op de plank" liggen, en dat samen met een gedetailleerde investerings-strategie maakt dat de plannen voor de komende jaren. Sterker nog, het zou mij niet verbazen als er al diverse orders geplaatst zijn bij diverse bedrijven, zoals bijvoorbeeld B&M, gezien de lange wachttijd soms.
Het feit dat wij iets niet weten wil niet zeggen dat de Efteling geen plannen heeft

Versie: 1 Aangepast: 27 april 2017 10:36 door: Eftelaar reden: Geen reden aangegeven
De Efteling heeft ongetwijfeld plannen op de plank liggen, al dan niet vrij vaag.

Over Symbolica zaten ze al meer dan 5 jaar geleden te denken. Voor de Baron stond er ook al een decennium lang een idee voor een achtbaan met fabrieks thema paraat. Dit zal voor de komende projecten niet anders zijn lijkt mij.

Hooghmoed komt voor den val!

Eergisteren heb ik even gekeken bij het gebied dat in de toekomst tot het Efteling park gaat horen. Daarnaast ook wat betere foto's van het voormalige Rabobank kantoor dat nu nog steeds leeg staat.


Heb jij al een kijkje genomen op:http://www.sleutelier.nl?

Strookrijk is dus ca. 8 hectare, ik weet niet hoe het met jullie zit maar dat zegt mij nog niet zo veel. Daarom hier wat berekeningen:

- grofweg 11 keer Klugheim
- Zo'n 15 Pythons
- ongeveer 26 keer Symbolica (zonder wachtrij)
- Heel onnauwkeurig, circa 10000 Gondoletta bootjes

Hooghmoed komt voor den val!

Jij kan voor de Magische Klok op YouTube gaan schrijven, Staal & Verhaal.

De totale oppervlakte van de Efteling is 72 hectare. Dus Strookrijk is evengroot als 1/9de van het huidige park. Aangezien beplanting e.d. erg belangrijk is voor de Efteling, zal ook dit ook hier weer volop terugkomen. Hierdoor is de ruimte voor attracties toch wel beperkt denk ik.

Ja, de bebouwingsgraad blijft volgens het master plan nog steeds 11%, dus dan zijn mijn berekeningen qua ruimte voor attracties niet helemaal correct, maar wel om een idee te krijgen van hoe groot strookrijk is.

Nog even een leuk klein dingetje: Ferrari Land is maar 7.5 hectare

Hooghmoed komt voor den val!

Die 8 hectare, is dat met of zonder de Horst?

De Markies

Citaat van: Staal & Verhaal link: /forum/8/23153/812133 op: 29-04-2017 21:20:57

Ja, de bebouwingsgraad blijft volgens het master plan nog steeds 11%, dus dan zijn mijn berekeningen qua ruimte voor attracties niet helemaal correct, maar wel om een idee te krijgen van hoe groot strookrijk is.


11% bebouwingsgraad dan blijft er van die 8 hectare nog niet eens 1 hectare over voor te bebouwen kijkend alleen naar strookrijk dan.


Versie: 1 Aangepast: 30 april 2017 09:13 door: JeroeNL reden: kleine toevoeging
Al oogt deez' villa lief en mild, daarbinnen word het toch iets wild.

U lijkt soms overkop te gaan.. voelt u dan angst? Blijf dan hier staan!

En ouders, is uw kind nog klein, bedenk, het kan wat griezelig zijn...

US Thrill Rides heeft in samenwerking met Intamin de Polercoaster ontwikkeld... Dat is nieuwe generatie vermaak met achtbaan, vrijevaltoren, darkride, restaurant en hotel ineen! Lijkt mij een prima Eyecatcher voor de Efteling in "Strookrijk"
De Polercoaster die nu in Orlando gebouwd wordt is meer dan 100 meter hoog, maar dat mag jammer genoeg niet, vanwege het gebrek aan 100 meter hoge bomen. De Efteling mag jammer genoeg niet boven de bestaande boomgrens bouwen, dus zo groot als daar wordt ie sowieso niet, maar de Polercoaster kan wel "vermomd" worden als boom?!


Pagina: 35 van 39 (968 items)
<< 1·2·3·30·31·32·33·34·35·36·37·38·39 >>