Forum: [TUTORIAL] Hoe Europa-Park te bereiken met het openbaar vervoer in 10 stappen!

Pagina: 1 van 1 (7 items)
<< 1 >>
 
 Offline msnguy
Beste Zintuigers,

Sinds vorig jaar bezoek ik gemiddeld 2x per jaar Europa-Park. Mijn allereerste keer kwam heel onverwachts en ik werd dan ook spontaan verliefd op dit park. Europa-Park heeft het complete plaatje: goede achtbanen, geweldige (foute) darkrides, shows die overweldigend mooi zijn en een Resort waar je "u" tegen zegt. Daarom vind ik persoonlijk dat iedereen het park minstens 1 keer in zijn leven bezocht moet hebben. Maar... Sommige mensen zijn niet in staat om Europa-Park te bezoeken met de auto: door geen auto te hebben of de lange afstand niet te durven rijden. Daarom hier een 10-stappenplan over hoe je Europa-Park met de trein kunt bereiken!

Stap 1: de Treinkaartjes
Europa-Park kun je het beste met de nachttrein van Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal of Arnhem Centraal naar Basel bereiken. Uitstapstation is Freiburg. Er rijden maar 3 bussen vanaf Freiburg naar Europa-Park, allemaal in de ochtend. De bussen rijden terug aan het eind van de middag, en Freiburg zelf is ook het bezoeken waard. Het gebruik van de nachttrein op de terugweg is daardoor verstandig. Je bestelt de treinkaartjes van tevoren op www.nshispeed.nl. Als je op de site klikt zie je dit:Nu gaan we de velden invullen. Vertrekstation is Utrecht, Arnhem of Amsterdam Centraal en eindhalte is Freiburg. Op de heenweg vertrek je in de avond, en op de terugweg ook. Je gebruikt dus beide keren de nachttrein! Dit is noodzakelijk en het biedt je de mogelijkheid Phantasialand mee te pakken op de terugweg! Daarover straks meer. De datums zijn natuurlijk eigen keuze en als je een voordeelurenabonnement hebt kun je die ook aanvinken bij (kortings-)abonnementen. Tevens voer je het aantal personen in. Als je klaar bent ziet het er ongeveer zo uit:Je klikt het pop-up venstertje van de abonnementen weg en klikt op "Zoek treinen". Je wacht eventjes tot de treinen geladen zijn en dan krijg je dit scherm:enDe bovenste is de heenweg, de onderste de terugweg. Hoe eerder je reserveert en hoe meer plaatsen er over zijn, hoe meer korting je krijgt! Reserveer dus altijd ruim op tijd. Hier krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen 1ste klas, 2e klas, slaapstoel, ligplaats etc. te kiezen. Aangezien je in een nachttrein amper slaapt (door de bewegingen en trillingen van de trein) raad ik je aan om een slaapstoel te pakken en een MP3speler, spelcomputer etc. mee te nemen voor de heen- en terugweg. Hierna voer je je gegevens in, betaal je met de gewenste optie en krijg je via e-mail de betaalbevestiging. Vergeet niet op de tickets op te laten sturen i.p.v. zelf uit te printen. Stukje zekerheid qua reservering die dan goed is gegaan!

F.A.Q stap 1:

V:
A:

Stap 2: Waar slaap ik?
In Rust kun je werkelijk overal slapen. Er zijn extreem veel gasthuizen en je kan ook in het Europa-Park Resort slapen. Dat laatste is heel duur, maar zeker zijn geld waard! De hotels zijn van wereldklasse. Indien je voor gasthuizen kiest raad ik je aan om via Google Maps te kijken welk gasthuis je pakt, en waar het ligt. Alleen bij Europa-Park Haupteingang en Europa-Park Resort zijn bushaltes. Indien je tassen hebt en geen koffers op wielen, raad ik je dan ook aan een gasthuis te reserveren bij 1 van deze 2 haltes. Gasthuizen en Hotels kun je het beste telefonisch reserveren. Je vindt de telefoonnummers meestal op hun websites. Vergeet trouwens niet te vragen of je 's morgens je koffers al kwijt kan bij het gasthuis/Resort. Meestal (lees: nooit) doen ze er niet moeilijk over zolang je het van tevoren aangegeven hebt.

F.A.Q stap 2:

V:
A:

Stap 3: De heenreis
Zorg dat je voldoende eten en drinken ophebt, 2 uur voor vertrek! Reis met de trein naar Utrecht Centraal of het andere station waar je opstapt, en zorg dat je minstens 30 minuten speling hebt! De nachttrein zal op elk station maximaal 5 minuten staan. Kijk op de Hispeedtickets welk coupé en welke zitplaats je hebt. Zoek op de plattegronden op het perron (van de nachttreinen) de coupé op en kijk welke letters erbij staan. Ga op het perron bij die letter(s) staan en doe nog eventjes je dingetjes die je in Duitsland niet, of voor meer geld, kan doen: smsen, bellen, internetten etc.

Zodra de trein komt stap dan in de coupé, zet je tassen in de rekken boven je of in de tussenschotten en ga lekker zitten. Vergeet niet een heuptas mee te nemen met eten, drinken, de treinkaartjes, spelcomputer en telefoon erin!
Als je om 5:58 (of eerder/later) bij Freiburg aankomt, stap dan zo snel mogelijk uit. Doe je verzorging van tevoren lekker in de trein. Er zijn speciale plekken met wastafels in de tussenstukjes daarvoor. In Freiburg moet je tot 8:15 ongeveer wachten. Dat lijkt lang maar valt mee: ontbijt lekker op zijn duits of bij de Mac-Donalds (met heerlijke croissants en Jus-d'Orange). Voor je het weet is het 8:00. Ga naar de balie tegenover de bussen (dus aan de treinkant) en koop een enkeltje busreis Freiburg - Europa-Park (ongeveer 8 euro). Dat kaartje kun je niet (meer) in de bus zelf kopen! Loop de bus in als hij er is, te herkennen aan de Europa-Park stickers. Stap bij de gewenste halte uit en check in bij je gasthuis/hotel. Je hebt nu nog bijna de hele dag in Europa-Park. Enjoy!

F.A.Q stap 3:

V:
A:

Stap 4: Tips voor in Europa-Park
Nu loop je in Europa-Park, waarschijnlijk gratis dankzij je Efteling abonnement of na het kopen van een abonnement (wat ik aanraad als je meer dan 4 dagen gaat). De vraag is: wat ga ik nu doen? Mijn tips zijn:

Algemeen:
- Bezoek het park in het hoogseizoen. Dan is het park sowieso langer open en de sfeer veel beter. Ook zijn er meer shows en is er meer straatentertainment. De rijen vallen, in opzichten van de Efteling en Disneyland Parijs, erg mee bij extreme topdrukte! (gemiddeld 50 minuten bij de achtbanen, pegasus max. 20 minuten)
- Plattegronden zijn gratis te vinden bij de intree. Je hebt ze nodig in dit grote park! De Duitse plattegrond leest ook het fijnst, aangezien de borden in het park zelf de Duitse namen van de attracties benamen!
- In heel het park zijn WiFi hotspots voor 1 euro per 24 uur. Je kan onbeperkt in die 24 uur op internet zitten! Heerlijk om je mail te checken, te twitteren en te Hyven. Alle diensten van Google (Gmail, Youtube, Docs etc.) en Facebook kun je zelfs zonder te betalen onbeperkt bezoeken! Na afloop kun je op het intree-plein van Europa-Park nog verbinding maken met de hotspot daar, dus kun je ook na sluitingstijd even je digitale behoeftes bijstellen.
- De rijen sluiten normaal om 18:00 of de tijd die aangegeven staat bij de entertainmentborden. Niet het park! Ten opzichte van de Efteling, Toverland, Walibi etc. hoef je dus niet om 17:30 aan te sluiten, maar kun je om 18:00 nog snel een rij inlopen! Ideaal systeem, hulde voor EuropaPark!

Attracties:
- Zorg dat je alle andere dagen iets voor 9 uur het park al in bent. Loop meteen richting Schweizer Bobbahn, daar loopt bijna niemand naar toe. Loop daarna meteen richting Matterhorn Blitz en Porseidon. Laat Silverstar, Eurosat en Pegasus voor wat het is. Na Porseidon kun je het beste Euro-Mir meepakken. Zo heb je in de ochtend al 4 achtbanen gedaan met een enorme populariteit en relatief lage capaciteit!
- Bij de Darkrides zoals Piccolo Mundo, Geisterschloss, Abenteur Atlantis, Unversum der Energie en Piraten in Batavia staat nooit een rij langer dan 5 tot 10 minuten. Enkel op regenachtige dagen zul je hier (eventjes) moeten wachten. Doe deze dus lekker in het midden van de dag, wanneer de achtbaanrijen helemaal vol staan!
- Bij de Europa-Park Express, kleine Monorail en Panoramabahn staan, op themagebied Duitsland na, geen rijen. Hier kun je heerlijk het hele park mee verkennen zonder te lopen. Ideaal om even mee te pakken! Bij alle 3 geldt ook: genoeg treinen; amper wachten op een trein. Aanrader om uit te rusten en optimaal te genieten van de sfeer.

Horeca:
- Ontbijten in het gasthuis/resort kan natuurlijk, maar ontbijten bij het FoodLoop restaurant is ook een aanrader! Na Euro-Mir in mijn advies-looproute is het restaurant waarschijnlijk open en kun je hier heerlijk ontbijten. Vergeet niet om aan 1 van de 2 loopingtafels te gaan zitten!
- Probeer de Crepés in Frankrijk, bij de ingang van de Silverstar eens. Heerlijk en lekkerder dan die in Nederland (al zijn ze in Nederland ook lekker hoor)!
- Bij Silverstar, FoodLoop en Piraten in Batavia verkopen ze 3 totaal verschillende soorten Wraps a 3 euro per stuk. Puur genieten, gezond en dan ook aanraders!
- In Frankrijk, rechterkant van de EuroTower als je er vanaf Eurosat naar kijkt, verkopen ze heerlijke broodjes bij de Bakkerij. Ze zijn relatief goedkoop vergeleken met de broodjes in de Nederlandse parken.

Shows:
- Neem altijd het showfoldertje mee in je handbagage. Elke show, zelfs de kindershow in Nederland, is het bezoeken waard! De Freilichtbuhneshows vind ik persoonlijk wel matig, maar dat is een kwestie van smaak.
- Bezoek de schaatsshow rond het middaguur. De capaciteit van de show is voldoende en het is een aanrader!
- Bezoek ook de show in het Varietétheater. Elk jaar weer een topshow! Deze shows zijn je tijd waard!
- Dorothy und der Zauberer (Tovernaar van Oz) in het Kindertheater in Nederland is een leuke show voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen heerlijk genieten van deze show! Ik raad je wel aan deze show te doen als je tijd over hebt: het is geen must-do maar wel een leuke show!

Na sluitingstijd:
- Pak de EP-Express richting het Resort vanuit de ingang en ga op verkenning uit. Alle Lobby's, Restaurants, Bars en Binnenplaatsen zijn vrij toegankelijk en prachtig gedecoreerd. Na alfloop kun je in de zomer ook nog bij Colosseo de avondshow bekijken. De tijden staan aangegeven op de borden in het hotel. De binnenplaats van Colosseo is sowieso een aanrader: het is prachtig met een mooie fontein en de mogelijkheid op het Colosseum zelf te lopen.
- Bij het Resort zit ook een E-mart. Elke dag open tot 20:00. Goedkoop alle soorten Milkarepen halen, Coca Cola Vannila, Kilozakken Haribo Gummyberen. Ze hebben het allemaal!
- Bij Pizzaria Am Park in Rust kun je heerlijke Pasta en Pizza eten in een gecombineerde Duits-Italiaanse sfeer. Ook hangen er interessante posters van Europa-Park door de jaren heen op de muren.

F.A.Q stap 4:

V:
A:

Stap 5: De reis van Europa-Park naar Freiburg, en genieten van Freiburg
Inmiddels ben je doodmoe na enkele dagen rond te lopen in het mooiste en beste pretpark van Europa. Maar wat nu? Je moet natuurlijk nog terug! Maar niet zonder nog een half dagje in het park te lopen, om afscheid te nemen van Silverstar, Blue Fire en natuurlijk Abenteur Atlantis! Nog één keertje de toffe muziek van Euro-Mir, Eurosat en Fluch der Kassandra te beluisteren en nog een veel te lekkere crepé te halen bij de ingang van de Silverstar. Het is inmiddels 15:00 en om 16:45 vertrekt (ongeveer!) de bus van de hoofdingang naar Freiburg. Er rijdt er ook één later maar die bus is meestal propvol en je moet je bagage kwijt kunnen! Dus neem altijd de eerste bus terug en niet de tweede (en laatste)!
Nadat je je spullen hebt gepakt bij het gasthuis/hotel (waar je netjes vraagt of ze die bij willen houden voor een halve dag, doen ze niet moeilijk over!) loop je op tijd naar de bushalte en wacht je op de bus. In de bus betaal je weer een enkeltje Europa-Park - Freiburg (ongeveer 8 euro) en na een kleine 45 minuutjes sta je op het station. Nu kun je diverse dingen doen: doelloos wachten, lekker eten, ontspannen... Maar je mist dan wat! Freiburg heeft namelijk een prachtige binnenstad, het bezoeken meer dan waard. Waar je in Nederland enkel op NS stations een StarBucks of Burger King vindt, vind je in Freiburg deze door de hele stad heen. Ook een KFC, diverse speelhallen (geen casino's! Videospelletjes zoals 31en op een groot tafel en gokkasten op beeldschermen) en diverse supermarkten waar je je duitse boodschappen kunt doen, zodat je in Nederland nog lekker kan nagenieten van Coca Cola Vanilla of de vele Milkarepen die in ons landje missen. Wees op tijd terug op Freiburg HBF, pak je tassen uit de kluisjes (indien je die gebruikt) en stap in der nachtzug. Op naar Nederland.... Of toch niet? Met je Europa-Park abonnement mag je gratis naar Phantasialand en je reist er praktisch langs! Indien je een tussenstop maakt, lees dan stap 6 tot en met 9. Indien niet, lees stap 10.

F.A.Q stap 5:

V:
A:

Stap 6: De reis naar Keulen en verder naar Phantasialand

Stap 7: Tips voor in Phantasialand

Stap 8: De reis van Phantasialand naar Keulen

Stap 9: De reis van Keulen naar Nederland

Stap 10: De reis van Freiburg naar Nederland (voor niet-Phantasialandgangers)
Dus je bent te moe om Phantasialand te bezoeken? Echt? Het is een prachtig park met een B&M en Vekoma Minetrain! Weet je het zeker? Nou goed... Dan gaan we lekker ontspannen, doe gewoon je ding net als op de heenweg en zet je wekker! Je komt vanzelf in Nederland, dus veel kan ik niet toevoegen aan deze stap. Hopelijk heb je genoten van Europa-Park en ben je dankzij mij ook verslaafd aan dit prachtige parkje! Eventueel bedanken voor dit topic en de moeite die ik gedaan heb om dit te typen en jou lekker naar Europa-Park te lokken mag altijd, dat houdt het topic namelijk ook levend.

Komende dagen zal ik stap 6 tot en met 9 toevoegen. Ik doe dit in stapjes voor jullie en mezelf zodat het leuk blijft om uit te werken én om jullie en mezelf een plezier te doen. Gelieve geduld te hebben dus. Vragen en reacties waardeer ik, tevens als dit topic sticky gemaakt wordt!

Citaat De rijen sluiten normaal om 18:00 of de tijd die aangegeven staat bij de entertainmentborden. Niet het park! Ten opzichte van de Efteling, Toverland, Walibi etc. hoef je dus niet om 17:30 aan te sluiten, maar kun je om 18:00 nog snel een rij inlopen! Ideaal systeem, hulde voor EuropaPark!


Wat bedoel je hier mee (kan ook aan mij liggen hoor )
Bedoel je dat de rij samen dicht gaat met het park? Of bedoel je iets anders. Want in de Efteling ging ik in de zomer ook gewoon een half uur voor sluiting's tijd in de monorail van Volk van Laaf.

dit is erg handig! misschien ga ik het nog eens doen want het park vind ik zo geweldig dat het zeker waard is om wat geld aan uittegeven.

 Offline msnguy
Citaat van: BorisKoerselman link: /forum/51/18110/601438 op: 07-09-2011 19:53:21

Wat bedoel je hier mee (kan ook aan mij liggen hoor )
Bedoel je dat de rij samen dicht gaat met het park? Of bedoel je iets anders. Want in de Efteling ging ik in de zomer ook gewoon een half uur voor sluiting's tijd in de monorail van Volk van Laaf.


Nee, in de Efteling loop je een half uur voor sluiting in de rij van de monorail (dus 19:30 in jouw geval?). In EuropaPark zou, als het park tot 18:00 open zou zijn, je om 18:00 nog in de rij van de monorail kan gaan wandelen. Bij attracties als Silverstar ben je dan misschien pas om 18:30 in de attractie zelf, alhoewel het "park" zelf dan al gesloten is. Snap je het nu?

oke bedankt! Nu snap ik het 

 Offline msnguy
Stap 5 en 10 toegevoegd. Ik heb het momenteel onverwachts wat drukker gekregen dan geplanned dus het duurt iets langer om alles compleet te hebben. Als je niet naar Phantasialand gaat zou je nu je reis naar Europa-Park door dit topic gewoon kunnen boeken! Veel plezier!

Toevallig nog iemand die hier wat weet over het doorreizen naar Phantasialand vanuit Europa-Park?

Pagina: 1 van 1 (7 items)
<< 1 >>