Forum: Sprookjessprokkelaar de musical

Pagina: 1 van 1 (9 items)
<< 1 >>
 
Sprookjessprokkelaar de musical

Volg de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

Kom vanaf september 2017 naar het Efteling Theater en volg Sterre’s spannende zoektocht naar verhalen in de nieuwste Efteling familiemusical.7x Efteling bezocht in 2018.

http://www.youtube.com/eftel1ngfan

 

Cast ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ start repetities in Efteling Theater

Vanochtend gingen in het Efteling Theater de repetities voor Sprookjessprokkelaar de musical van start. De 15e familiemusical van Efteling Theaterproducties gaat over de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont en op zoek gaat naar de sprookjesbibliotheek. De nieuwe familiemusical vol dans, muziek, acrobatiek en zang is een vrije vertolking van het succesvolle boek van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling. De feestelijke première van Sprookjessprokkelaar de musical is op zaterdag 30 september in het Efteling Theater in Kaatsheuvel.


Diederik Rep, bekend van rollen in recente producties als Ciske de Rat, War Horse en Klaas Vaak,  neemt in deze musical de rol van Opa Anders en de Sprookjessprokkelaar op zich. De rol van de dromerige boekenwurm Sterre wordt in wisselende bezetting vertolkt door Lilo van den Bosch (12 jaar), Gioia Parijs (10 jaar) en Noa Zwan (12 jaar). Andere (hoofd)rollen zijn er voor Käthe Staallekker (moeder Sterre en moeder Stijn), Dieter Spileers (Graaf Stanislav) en Krijn van den Berge (13 jaar), Casper van Kampen (13 jaar) en Tydo Korver (14 jaar) die in wisselende bezetting de rol van Stijn spelen.

Ensemble
Nick van der Heyden, Li Ling Kassing, Esmee Mardjan, Don Raven en Marleen de Vries.
Kindercast (in wisselende bezetting)
Lola Baars, Laura van Bussel, Échica Florijn, Thijmen de Koeijer, David Oudijk, Zoë Rijk, Josephine van Waesberghe, Ferron de Wit en Caroline Witkamp.
Gastrollen
Per speeldag spelen maar liefst tien grootouders en hun kleinkind eenmalig mee in de musical. Hiervoor startte de Efteling eerder dit jaar een zoektocht naar 450 opa’s en oma’s uit Nederland en Vlaanderen die met hun kleinkinderen een eenmalige gastrol in de musical zullen spelen. De Efteling wil met deze unieke vorm van theater grootouders en kinderen tussen de 6 en 10 jaar de mogelijkheid geven één dag een gastrol te spelen in een echte musical.

Het verhaal
In ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ volgen we de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

Het spannende avontuur van Sterre is vanaf september 2017 exclusief te zien in het Efteling Theater, op weekenddagen en in vakanties. Meer informatie en tickets via  www.efteling.com/theater.


Bron: Efteling


Vandaag was de eerste try-out van Sprookjessprokkelaar de musical. Hierbij een video inclusief het slotapplaus:Kijk ook eens op Youtube.com/EftelwesleyHD, meer dan 17.000 Abonnees!

 Offline Robin
Hee dat is die man die ook Constanzo speelde, de beste Constanzo-speler naar mijn mening.

De hoed van de sprokkelaar is toch wel anders, in tegenstelling tot wat die costuumontwerpster zei in DVZ-reportage.

Het is nu niet meer de oude slenterende man, wat het een heel ander personage maakt.
Ik weet niet hoe hij zich precies gedraagt tijdens de voorstelling maar een van de meest voornaamste kenmerken van hem is zijn sloomheid.
En bij zo'n vitale vertoning zoals ik hierboven zie geloof ik hem niet als Sprookjessprokkelaar en dan maak je het personage, een van de beste dingen die de Efteling de laatste jaren heeft gepresenteerd, eigenlijk kapot.
Hoe kan die slomerik nou wegrennen op het laatst?


Natuurlijk was ik ook bij de derde try-out van deze musical. Kritiek kan ik wel begrijpen maar er zijn ook zeker wat pluspunten! http://sleutelier.nl/sprookjessprokkelaar-de-musical-in-het-efteling-theater/

Citaat van: Robin link: /forum/50/25320/813467 op: 21-09-2017 17:24:43

Hee dat is die man die ook Constanzo speelde, de beste Constanzo-speler naar mijn mening.

Wie dan? Die man met de lange jas en snor is Dieter Spileers. Geen Constanzo-speler.

Versie: 1 Aangepast: 30 september 2017 15:23 door: DVHMark reden: Geen reden aangegeven
Sprookjes Bestaan in de Wereld vol Wonderen.

 Offline Robin
Dan heb ik het hartstikke verkeerd gezien.

7x Efteling bezocht in 2018.

http://www.youtube.com/eftel1ngfan

Vandaag was de laatste dag dat de musical Sprookjessprokkelaar in het Efteling Theater te zien was.
Hieronder een kort verslag inclusief slotapplaus:Kijk ook eens op Youtube.com/EftelwesleyHD, meer dan 17.000 Abonnees!

Pagina: 1 van 1 (9 items)
<< 1 >>