Forum: Efteling-programma's verhuizen van RTL naar Nickelodeon + nieuw programma 'Erecode'

Pagina: 1 van 1 (3 items)
<< 1 >>
Pagina: 1 van 1 (16 items)
<< 1 >>
 
 

Anouk Maas en Bart Boonstra presenteren Erecode

In het nieuwe spelprogramma Erecode vormt de Efteling het decor voor een avontuurlijke strijd tussen de Avonturiers, de Helden, de Speurders en de Strijders, die de eer van hun Rijk verdedigen. Door het volbrengen van uitdagingen die in de vier Rijken van het attractiepark in en rond de attracties plaats vinden, komen de teams: bestaande uit twee kinderen tussen de 9 en 12 jaar oud, steeds dichter bij het ultieme doel: het kraken van de Erecode.


Erecode wordt gepresenteerd door Nickelodeon-gezichten Anouk Maas en Bart Boonstra.
 
In iedere aflevering moeten de teams vier uitdagingen volbrengen. Van Pictionary in VogelRok, tot selfies met hindernissen in het Sprookjesbos, elke uitdaging is een beproeving op verstand, kracht of lef. Welk team lukt het uiteindelijk om als eerste de Erecode te kraken?
 
Live thuis meespelen
Naast de spannende tv-show kunnen de kijkers thuis live meespelen via de Erecode app. Ze kunnen zich aansluiten bij een team, een quiz spelen die gaat over wat er op dat moment in Erecode gebeurt en uiteindelijk ook zelf de Erecode kraken. Kinderen worden hiermee actief betrokken bij het spel.
Erecode is vanaf 6 juni elke zaterdag om 10:00 uur te zien op Nickelodeon. Vanaf 6 juni is ook de Erecode app gratis verkrijgbaar in de App Store en via Google Play.

Bart Boonstra (1985) is een van de gezichten van de kinderzender Nickelodeon. Hij presenteerde Nick Battle, de Blauwe Kaart en De Kid’s Choice Awards. Momenteel is Bart te zien in Nick In de Box. Vanaf 6 juni is presenteert hij samen met Anouk Maas Erecode.
 
Anouk Maas (1986) is vooral bekend uit de musicalwereld. Ze speelde in de musicals Shrek, Flashdance en de Sound of Music en is binnenkort te zien in Beauty and the Beast. Daarnaast is ze een van de vaste gezichten van Nickelodeon. Eerder presenteerde ze Nick Battle voor de zender. Momenteel is Anouk te zien in Nick In de Box. Vanaf 6 juni is presenteert zij samen met Bart Boonstra Erecode .


Bron: Nickelodeon / Efteling
Citaat
Efteling-tv verhuist
door Marcel Frost
De Efteling-programma’s verhuizen van RTL naar Nickelodeon. Vanaf 13 april zijn Sprookjesboom en Jokie te zien op de kinderzender en naar verwachting eind juli ook Ravelijn.
Tevens komt er vanaf 6 juni een nieuwe - aan de Efteling gerelateerde - spelshow op Nickelodeon in Nederland en Vlaanderen: Erecode. Daarin verdedigen vier teams van kinderen tussen de 9 en 12 jaar in het Brabantse pretpark de eer van hun Efteling-Rijk. Middels het kraken van een code kunnen ze ereburger van de Efteling worden.
Het programma wordt gepresenteerd de Nickelodeon-gezichten Anouk Maas en Bart Boonstra. Kinderen kunnen thuis via een app meespelen.
[i]bron: ]http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/rtv/23903524/__Efteling-tv_verhuist__.html?utm_source=t.co&ut...


Wat vinden jullie van deze keuze?
Mij lijkt het een goede keuze omdat je zo, denk ik, een groter publiek kan bereiken.

Is Symbolica al geopend?!

dit is een hele goede keuze ik zat hier zelf ook al aan te denken allen dacht dat het misschien een te grote zender was. Maar dat blijkt dus niet en zo kunnen ze ook een veel groter publiek brengen. blijf zo doorgaan Efteling

Meer info over het nieuwe programma:
Citaat BrandDeli en Efteling sluiten partnership en produceren avontuurlijke spelshow Erecode
Delen op Social Media
09 APRIL 2015 09 APRIL 2015
BrandDeli en de Efteling slaan de handen ineen en gaan een samenwerking met elkaar aan. Vanaf deze maand verhuizen de Efteling-programma’s Sprookjesboom, Jokie en Raveleijn van RTL naar Nickelodeon. Daarnaast wordt de samenwerking kracht bijgezet door de lancering van Erecode, een avontuurlijke spelshow die zich volledig afspeelt in de Efteling. Inspelend op het toenemende second screen kijkersgedrag, wordt naast het tv-programma een Erecode app gelanceerd waardoor kinderen actief worden betrokken bij het spel en thuis kunnen meespelen.
Branded Content
De kinderprogramma’s Sprookjesboom en Jokie zijn vanaf 13 april elke werkdag respectievelijk om 10.30 uur en 10.40 uur op Nickelodeon te zien. De serie Raveleijn zal naar verwachting vanaf eind juli te zien zijn op de kinderzender. Het speciaal door BrandDeli ontwikkelde format Erecode is vanaf 6 juni elke zaterdagochtend om 10:00 uur te zien bij Nickelodeon. Er wordt een bijbehorende app ontwikkeld die beschikbaar zal zijn voor alle devices. In Erecode vormt de Efteling het decor voor een avontuurlijke strijd tussen vier teams die de eer van hun Rijk verdedigen. Door het volbrengen van uitdagingen die in de vier Rijken van het attractiepark in en rond de attracties plaatsvinden, komen de teams van twee kinderen tussen de 9 en 12 jaar oud, steeds dichter bij het ultieme doel: het kraken van de Erecode en Ereburger worden van de Efteling!
Koen Sanders, Manager Marketing & Communicatie bij de Efteling, over de samenwerking: “Om de Efteling bij de voor ons interessante doelgroep, kinderen en families, onder de aandacht te brengen, biedt BrandDeli het juiste totaalpakket. Met zendtijd op Nickelodeon voor onze huidige programma’s en een speciaal ontwikkeld spelprogramma, hebben wij een perfect platform gevonden om het veelzijdige karakter van de Efteling te kunnen weergeven.”
Ook BrandDeli is verheugd over de nieuwe samenwerking: “Na met de Efteling om de tafel te hebben gezeten, werd ons duidelijk dat we een speciaal podium moesten creëren om het veelzijdige karakter van het attractiepark op de juiste wijze weer te geven. Het resultaat is een spannend en avontuurlijk spelshowprogramma en een app die niet alleen perfect aansluiten bij de Efteling maar ook bij de kernwaarden van zender Nickelodeon.” Aldus Allard Ruyl, CEO van BrandDeli.
De samenwerking tussen BrandDeli en Efteling is mede tot stand gekomen door mediabureau OMD. De productie van Erecode is in handen van Niehe Media.

[i]bron: ]http://www.branddeli.nl/nieuws/117/branddeli-en-efteling-sluiten-partnership-en-produceren-avontuur...

Is Symbolica al geopend?!

Bij Looopings zelfde berichtgeving alleen iets beknopter:

http://www.looopings.nl/weblog/3682/Nickelodeon-kaapt-tv-programmas-Efteling-weg-bij-RTL.html

Geen info over wat er evt. gebeurt met de programma's TiTa Toverfeest, Sprookjes (met Jan Decleir), Het Mysterie Van en Sprookjes van Klaas Vaak.

Efteling 2014: 2x

Efteling 2015: regelmatig bezocht

Efteling 2016: 2x

Wat een goede zet om met Nickelodeon in zee te gaan! Sprookjesboom, Jokie en eventueel Raveleijn zijn ook programma's die goed binnen het plaatsje van Nickelodeon passen. Misschien weer een herhaling van de Magische Wereld van Pardoes? Zou mooi zijn! Denk dat de Schatkamer en de spelshow van het Mysterie van... niet terug komen. Deze zullen vast opgevolgd worden door de Erecode. Maar de dramaserie van mysterie van... kunnen ze best los uitzenden zonder de spelshow. TiTa Tovenaar, Sprookjes en Sprookjes van Klaas vaak zijn al oud. Als je weer herhalingen gaan doen heeft zomenteen elk kind in Nederland hem al gezien. Nee maak dan maar nieuwe tv programma's!

Gister is voor het eerst Erecode uitgezonden in Nederland en België. Het is een erg leuk programma met leuke opdrachten! Het is naar mijn mening beter dan De Schatkamer of Het Mysterie van...

Je had verschillende team: De Speurders (Anderrijk), De Helden (Ruigrijk), De Strijders (Marerijk) en de Avonturiers (Reizenrijk). Ze stelden zich voor op het Theaterplein dat tevens de thuisbasis vormt van het spel.
Ze moesten als eerste een opdracht volbrengen waarin ze moesten tellen hoeveel traptreden, rozen en lantarenpalen bij Doornroosje waren. De volgende opdracht was dat ze een huisje, konijn en een boompje moesten tekenen in de Vogelrok en dat het andere team lid buiten moest raden wat ze hadden getekend. Bij de volgende opdracht moest één iemand uit het team in de Pagode stappen en de andere moest beneden wachten. De persoon boven leidde de persoon beneden naar de vaandels die rond de Brink verstopt lagen. De laatste opdracht was dat ze foto's te zien kregen die gemaakt waren in Fata Morgana. Het ene team lid moest buiten tegen het andere team lid zeggen waar de foto gemaakt was en het andere team lid moest die foto zo goed mogelijk na fotograferen.

Bij elk goed geraden opdracht verdiende je smaragden die elk voor een cijfer stonden (1 t/m 26) en elk cijfer stond voor een letter in het alfabet. Ze moesten het woord proberen te raden met de smaragden die ze hadden gewonnen. Het woord was uiteindelijk: sprookjesachtig.

Je kon mee twitteren met #Nickerecode en soms werden de leukste tweets in het programma vertoond. Ook werd er samen met het tv programma een app bij gemaakt. Je kan hiermee live meespelen met het spel. Als eerste moest je wat gegevens invullen (Naam, Email-adres) en werd er een code naar je mail gestuurd die je dan weer moest invullen in de app waarmee je dan een account had aangemaakt. Toen moest je wat vragen beantwoorden waar naar werd beslist in welk team je kwam te zitten (Ik zat in de Speurders). Toen kon je live meespelen en kwamen er vragen zoals hoeveel smaragden hebben de Helden gewonnen bij het vorige spel. Dus je moet ook goed opletten tijdens het spel.

In het begin zie je je eigen score die je in totaal hebt gehaald, je ziet welk team het beste speelt in de game. Ook kan je in de app medailles behalen. Als je in het menu bij over de app kijkt zie je dat ze in juli ook willen dat je je eigen medailles kunt ruilen met andere mensen om ze zo nog sneller compleet te krijgen. Maar het bijzonderste is dat ze in de zomervakantie ook echte medailles willen gaat uitgeven in de Efteling zelf. Voor de rest is de app omlijst met een geheimzinnig muziekje. Ook staat er in de app dat de spelshow maar te zien is tussen 6 juni t/m 29 juli. Het programma word elke zaterdag uitgezonden om 10:00 en een herhaling op woensdag om 17:10. De kijkcijfers van gisteren waren 16.000.

Voor meer foto's van de app kijk in de spoiler:

Toon spoiler

Versie: 5 Aangepast: 7 juni 2015 11:31 door: Bockenreyder reden: Kijkcijfers zijn bekend gemaakt
Versie: 4 Aangepast: 7 juni 2015 11:29 door: Bockenreyder reden: Geen reden aangegeven
Versie: 3 Aangepast: 7 juni 2015 11:21 door: Bockenreyder reden: Meer informatie uit de app gehaald
Versie: 2 Aangepast: 7 juni 2015 11:17 door: Bockenreyder reden: Meer informatie over de app
Versie: 1 Aangepast: 7 juni 2015 11:03 door: Bockenreyder reden: Opdracht vergeten
Dit nieuwe programma is zeker een goed concept en kan wel wat kijkcijfers opleveren.
Spijtig genoeg deed de Belgische app het niet

Is Symbolica al geopend?!

Ik zit nu ook bij de speurders. Ik vind persoonlijk trouwens dit spel ook beter dan Het Mysterie Van en de Schatkamer.

Een wonder overkomt je iedere dag. Maar hoe, dat is wat je er zelf van maakt.

Vandaag was er weer een nieuwe aflevering. Maar wees niet getreurd voor de mensen die aflevering 1 hebben gemist. Nickelodeon heeft aflevering 1 online gezet op hun website (http://www.nickelodeon.nl/shows/2306-erecode/videos/) . Ook zijn de kijkcijfers weer omhoog gegaan. De herhaling die op woensdag werd uitgezonden haalde 35.000 kijkers. Dit zijn er 19.000 meer dan de aflevering van zaterdag (35000-16000). Nu maar hopen dat er een stijgende lijn blijft zitten in de kijkcijfers. Want ikzelf vindt deze serie erg leuk


Alle afleveringen van Erecode komen online op Youtube --> https://www.youtube.com/channel/UCtrY7x4NFR-Tlnzb3uyrjBg/feed. Elke donderdag komt de afleveringen van twee weken terug online.

Ik vind het programma geslaagd, maar het is enkel spijtig dat sommige elementen/rondes in elke afleveringen hetzelfde zijn…
Een enorme faal van het programma is dat de Belgische app het nog steeds niet doet (en zaterdag wordt aflevering 4 al uitgezonden…)

Is Symbolica al geopend?!

Je kan vanaf nu ook medailles verzamelen in de Efteling zelf. Je hoeft hiervoor als enige je GPS aan te zetten in het park. Door naar verschillende attracties te lopen krijg je vragen in de app die je moet beantwoorden om bijzondere medailles te verzamelen. De locaties staan in de spoiler:
Toon spoiler

Ook kan je nu je medailles ruilen met andere spelers. Dit kan je doen door op de desbetreffende medaille in de app te klikken en dan ruilen te selecteren. Hiermee heeft jou medaille een unieke ruilcode gekregen die je kan geven aan iemand met wie je hem ruilt tegen een andere medaille. Dus wie wil er medailles met me ruilen? Heb er genoeg dubbel
Is Symbolica al geopend?!

De opnames voor seizoen twee van Erecode zijn van start gegaan!
https://www.instagram.com/p/BEFreCSgBFY/?taken-by=bartboonstra_

Is Symbolica al geopend?!

Opnames zijn inderdaad deze week.7x Efteling bezocht in 2018.

http://www.youtube.com/eftel1ngfan

Citaat Welk team kraakt de Erecode?
Zaterdag 30 april start seizoen 2 van Erecode op Nickelodeon, presentatie door Anouk Maas en Bart Boonstra

Na het succesvolle eerste seizoen is de avontuurlijke spelshow Erecode terug bij Nickelodeon. In de nieuwe afleveringen van Erecode wordt er weer een strijd gestreden tussen vier verschillende teams. De Avonturiers, de Helden, de Speurders en de Strijders moeten spannende opdrachten uitvoeren, waarmee de teams dukaten kunnen verdienen die ze in het eindspel kunnen inzetten om het ultieme doel te bereiken: het kraken van de Erecode!Erecode is een Nickelodeon-productie in samenwerking met de Efteling, waardoor ook dit jaar de strijd wordt gestreden in het attractiepark. De show wordt gepresenteerd door bekende Nickelodeon-gezichten Anouk Maas en Bart Boonstra.

In iedere aflevering moeten de teams vier opdrachten volbrengen. Nieuwe uitdagingen dit seizoen zijn onder andere het Vaandelspel, waarbij de kandidaten elkaar aanwijzingen moeten geven terwijl ze heen en weer schommelen in schipschommel de Halve Maen, en de Som in de Baron, waarbij de teams rekensommen maken tijdens een bloedstollende vrije val van bijna 40 meter.

Elke uitdaging is een beproeving op verstand, kracht of lef. Welk team lukt het uiteindelijk om als eerste de Erecode te kraken?

Live thuis meespelen via app
Naast de spannende tv-show kan er thuis live worden meegespeeld via de Erecode-app. Sluit je aan bij een team, speel een quiz die gaat over wat er op dat moment in Erecode gebeurt en uiteindelijk kun je ook zelf de Erecode kraken. De app is gratis beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store .

Kijk vanaf zaterdag 30 april om 10.00 uur naar Erecode op Nickelodeon!


Is Symbolica al geopend?!

De afleveringen komen weer integraal op YouTube te staan!


Is Symbolica al geopend?!

Pagina: 1 van 1 (16 items)
<< 1 >>