Forum: Reacties en meningen over Symbolica

Pagina: 3 van 4 (70 items)
<< 1·2·3·4 >>
 
Sorry maar mensen zoals AEGTE word ik echt beu op deze site. Waar deze site voorheen een site was van Efteling fans, zie ik hier nu zoveel mensen die vanalles zeggen/vragen waaruit je duidelijk ziet dat ze niks van Efteling weten. Ik heb het niet over meningen hoor(al zie je hieruit duidelijk dat er weinig interesse/voorkennis/eftelingliefde in zit). Het maakt me allemaal niks uit maar een prachtige fan site is zo aan het dalen naar een site vol mensen die een dagje Efteling leuk vinden(zoals miljoenen anderen) maar verder is het dat dan ook. Interessante gesprekken zijn hier dus ook ver te zoeken

En dan over deze mening, kan allemaal eh dat je dit vind maar dit is nogal vreemd, zeggen dat de tours je meer overkomen als een kastje open doen verschillen bij elke tour. Ja? Wat is je punt dat is het ook, dan zit je helemaal goed? En komop het feit dat je zegt: bij fata morgana, die kamer met die reus! Ja sorry maar zulke dingen laten zo zien waar deze site staat. Hoe kan je zouets zeggen als Efteling liefhebben. En alje kan me een zeikerd vinden, maar lees dan eerst AEGTTE maar eens terug. En ook een mierenneuker over de “Efteling kennis”, mijn punt is dat deze site een goedkoop info punt wordt voor heel dagjesbezoekend Nederland, wat me totaal niet stoort, alleen als je nooit komt is het niet erg,maar als je dan totaal niks weet van de Efteling..tja.

Gisteren voor het eerst symbolica gedaan. Ik had de muziektour moet zeggen dat ik de attractie mooi in elkaar vindt zitten, al gaat het op sommige punten wel erg snel.. ik zat overigens in het laatste karretje van de 3, en halverwege de koningszaal ging het effect dan ook al weer uit. Jammer! Je moet het wel een paar keer doen allemaal om alles goed in je op te nemen.. maar een uur in de rij ervoor vind ik het niet waard.

The Monsterball Tour Mei 2010 <3! - Born This Way Ball September 2012 <3! - artRAVE: The ARTPOP Ball September 2014 <3! - Cheek to Cheek Tour Juli 2015 <3 - The Joanne World Tour 2017 <3!

Citaat van: AEGTTE link: /forum/138/25312/813510 op: 30-09-2017 23:15:29

Ook snap ik niet dat als je binnenkomt in de voorshow de koning zo gezegd bovenaan de trap op ons zit te wachten maar wij gaan vele trappen af naar wat de kelder blijkt te zijn, tijdens de rit geen enkele keer omhoog gaan en vlak na de koningszaal ook weer uitkomen op de kelder? Dat kasteel zit dan raar in elkaar.

Het is het paleis der Fantasie, hé?

Symbolica, het rijk der Fantasie...

 Offline lieven
Citaat van: Tristino link: /forum/138/25312/813512 op: 01-10-2017 10:33:29

Sorry maar mensen zoals AEGTE word ik echt beu op deze site. [...] maar als je dan totaal niks weet van de Efteling..tja.


Wat kwalificeert iemand als fan of liefhebber?

Is het voldoende als je het leuk vindt om af en toe naar het park te gaan of moet je zonder nadenken kunnen zeggen wanneer het kasteel van Doornroosje opnieuw is opgebouwd en wie de fontein in de siervijver aan het park heeft geschonken? Ik geloof niet dat deze site er beter op gaat worden als we een kader bepalen van wat wel en wat niet een fan maakt. 'Affiniteit met het park' lijkt me de enige 'eis' die we hier zouden moeten stellen. Hoe die affiniteit met het park wordt ingevuld moet een ieder voor zich weten, juist die diverse blik op het park maakt het hier - meestal - goed toeven.

Fanboy of -girl betekent natuurlijk niet dat je per definitie maar staat te jubelen bij alles wat het park doet, maar juist ook dat je met een kritische blik durft te kijken en herzschmerzen voelt als het park - volgens jou - staat te limboën in plaats van ervoor te zorgen dat het niveau van de door hunzelf hoog opgelegde lat keer op keer wordt gehaald, of zelfs overstegen.

Het niveau fan een site daalt pas zodra het hier enkel ja-knikkers zijn, evenals wanneer mensen zich alleen maar negatief (ipv kritisch) uitlaten zonder hun mening te motiveren.
Er wordt nu geageerd tegen een reactie van een liefhebber (die overigens al jaren een eigen Efteling fansite runt). Zij uit inderdaad kritiek op Symbolica maar komt ook met een uitgebreide motivatie voor haar mening; voorbeelden; en verwijst naar andere attracties waar wél dat kwaliteitsniveau wordt gehaald.

Je kan het met deze reactie eens of oneens zijn en de discussie aangaan, waarvoor dit forum, maar het eenvoudig wegzetten als een reactie ware het geschreven door een 'dagjesmens' met nil kennis van het park algemeen en de attractie specifiek is niet alleen ee zwaktebod maar tevens het doelbewust onderuit halen van iemand en, jawel, daarmee het niveau van de site naar beneden trekkend.

N.a.v. reactie AEGTTE:

Mee eens over de wachtrij: omroepen zijn leuk, evenals geheimtaal, maar dat is het ook. Beetje wachtrij à la Joris en de Draak.
Pardoes vind ik niet nep overkomen en z'n stem ben ik nu wel gewend aan, maar de lach van hem is nog altijd creepy naar mijn mening.

De kamers zijn wel meer gedetailleerd dan CF hoor, ha, ha. Maar sommige kamers zijn inderdaad wel klein. Observatorium is nog altijd naar mijn mening de mooiste scène.

Koning vind ik ook best realistisch en tja, Pardoes en Pardijn... zo kent iedereen ze en had het echt niet anders willen zien. O.J. Punctuel vind ik dan nog iets minder qua uitvoering, gezien zijn altijd dichtgeknepen ogen.

Dat de Fantasievaarders te snel gaan, ben ik het 100% mee eens. Het effect van snel weggaan uit het observatorium is dan weer wel goed, gezien dan de magie je vaarder overneemt.

De balkonscène (diorama met vlinders) vind ik zeer goed, maar is toch wel wat te donker uitgevoerd. Meer sterren zouden de scène veel ruimtelijker maken. Doordat het donker is, valt de grootsheid (letterlijk als figuurlijk) weg. Het is tenslotte de grootste scène qua oppervlak van de attractie. Over de vlinders, zijn erg leuk, maar alles is gewoon te haastig geprogrammeerd.

Over Pardoes die in het Botanicum het glas repareert: goed idee! Wat mij trouwens het enige minpuntje in deze scène oplevert, is de traagheid en saaiheid van de muziek. In alle andere scènes is alles mooi uitgevoerd, maar deze scène is gewoon te saai hierdoor.

"Daarna ga je door een lange hal waar je geplaagd word door touren die waarschijnlijk niet bestaan zoals floratour, faunatour en keukentour." Vind ik niet verkeerd, want dit doet de illusie wekken dat het paleis enorm is.

Het interactieve kan ik waarderen in de balzaal en bij de diamant, het orgel en de ridders. Hier is het een leuke toevoeging. De 3 aparte kamertjes helemaal niet. Dat hier de foto wordt genomen, is mij nu duidelijk, maar het interactieve deel totaal niet. Schattentour mag van mij ook meer schatten bevatten, met als hoogtepunt de enorme diamant.

Ben trouwens meer fan van de schattentour, aangezien deze naar mijn mening de beste plekjes geeft in alle scènes.

"Je ziet trouwens alles veel beter als je vooraan zit maar dat recht is vrijwel alleen aan kinderen en hun begeleiders vrijgegeven." Gewoon vragen of je vooraan mag zitten. Doe ik al de hele tijd.

De galerie mag wat mij betreft ook in 4K. Deze techniek is vandaag de dag relatief goedkoop geworden.

Het thema van de attractie is mij wel duidelijk: weer kind worden door de netheid van O.J. Punctuel niet te volgen en de fantasie weer te zoeken, door langs allerlei bijzondere dingen te gaan in de wereld van Pardoes. Je eigen fantasie is de grootste bron van magie, willen ze je toebrengen. Hoewel een vrouw uit een taart een beetje richting "vreemd vreemd", in plaats van "leuk vreemd" gaat.

"De hele kleintjes vinden het fantastisch, de iets oudere vinden het ook wel leuk en de ouderen vinden het wel ok." Hoofddoelgroep is volgens mij ook de wat kleinere kinderen, door het gebruik van Pardoes. Ik denk dat indien Rattar en Pantagor ene eigen attractie krijgen, de ouderen weer worden benaderd.

"Ik heb andere mensen horen klagen over de muziek en ik moet zeggen dat ik me de muziek absoluut niet kan herinneren dus zo goed zal het niet geweest zijn." Het hoofdthema (met name het Hans Zimmer achtige gedeelte in de buitenwachtrij met de koren) en het Danny Elfman/John Powell/Harry Gregson Williams achtige effect in het observatorium zijn wat mij betreft enorm geslaagd. Botanicum totaal niet en de rest kan ermee door. Daarnaast mag de muziek wat harder, wat effecten overstemmen deze veel.

"O.J. Punctueel noemt het 'Paleis van de fantasie' en vertaalt het met 'Palace Of Fantasy' maar zou dat niet Palace Of Imagination' moeten zijn?" Mwah, fantasy past hier naar mijn mening ook wel bij.

"Ook snap ik niet dat als je binnenkomt in de voorshow de koning zo gezegd bovenaan de trap op ons zit te wachten maar wij gaan vele trappen af naar wat de kelder blijkt te zijn, tijdens de rit geen enkele keer omhoog gaan en vlak na de koningszaal ook weer uitkomen op de kelder? Dat kasteel zit dan raar in elkaar." Mee eens, hier kan je echt niet "dat is fantasie" gebruiken. Het is gewoon een minpunt van het transportsysteem. That's all.

Er zijn inderdaad wat verbeterpuntjes, maar voor de rest vind ik het een goede toevoeging. Dat het op Disney lijkt, zie ik als een compliment.


Versie: 1 Aangepast: 1 oktober 2017 20:26 door: IProducties reden: Geen reden aangegeven
Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... De 6 Zwanen 2019!

Citaat van: lieven link: /forum/138/25312/813515 op: 01-10-2017 14:36:24

Citaat van: Tristino link: /forum/138/25312/813512 op: 01-10-2017 10:33:29

Sorry maar mensen zoals AEGTE word ik echt beu op deze site. [...] maar als je dan totaal niks weet van de Efteling..tja.


Wat kwalificeert iemand als fan of liefhebber?


Ik bedoel niks fout of aanvallend naar bepaalde personen alleen de tegenreactie die je geef heb ik duidelijk uitgelegd om misverstanden te voorkomen. Het gaat erom dat er te veel mensen zijn die gewoonweg niet in die mate een fan zijn om hier serieus over te discusiëren. Sonde is dat, iedereen mag zeggen wat hij denkt(wat ik ook duidelijk aanhaal maar dat wordt niet gezien) het probleem is dat er vragen gesteld worden(domme vragen bestaan niet) die je niet stelt moet je liefhebber zijn. Deze site is al jaren lang bedoelt voor liefhebbers en fans die echt hun informatie willen delen en die graag discissies voeren met mensen die daar echt op wat weten te zeggen, die kwaliteit is wat gedaald. Kijk in vergelijking met de vorige jaren, updatesen fotoverslagen worden hier keer op keer niet of heel laat besproken, dit was ooit de eerste plaats om te delen, geloof me de echte liefhebben stapt steeds verder weg en gaat over op andere media. Even snel accountje aanmaken en wat reacties plaatsen is echt jammer als dat gebeurt! En al helemaal als mensen citaten uit zijn context plaatstsen want zo komt het beetje anders over.


 Offline AEGTTE
Citaat van: IProducties link: /forum/138/25312/813516 op: 01-10-2017 14:53:08

De kamers zijn wel meer gedetailleerd dan CF hoor, ha, ha. Maar sommige kamers zijn inderdaad wel klein. Observatorium is nog altijd naar mijn mening de mooiste scène.

Het is maar dat als je de grootse taferelen zoals droomvlucht en fata morgana gewend ben dat deze nogal klein aanvoelen in vergelijking.
Citaat van: IProducties link: /forum/138/25312/813516 op: 01-10-2017 14:53:08

Koning vind ik ook best realistisch en tja, Pardoes en Pardijn... zo kent iedereen ze en had het echt niet anders willen zien. O.J. Punctuel vind ik dan nog iets minder qua uitvoering, gezien zijn altijd dichtgeknepen ogen.

Ik heb het ook maar 3 keer gedaan dus misschien ben ik te kritisch
Citaat van: IProducties link: /forum/138/25312/813516 op: 01-10-2017 14:53:08

Over Pardoes die in het Botanicum het glas repareert: goed idee! Wat mij trouwens het enige minpuntje in deze scène oplevert, is de traagheid en saaiheid van de muziek. In alle andere scènes is alles mooi uitgevoerd, maar deze scène is gewoon te saai hierdoor.

Ook een idee voor hier is misschien een soort optische illusie waardoor het lijkt dat de kamer veel groter is dan het is met veel meer planten.
Citaat van: IProducties link: /forum/138/25312/813516 op: 01-10-2017 14:53:08

"Daarna ga je door een lange hal waar je geplaagd word door touren die waarschijnlijk niet bestaan zoals floratour, faunatour en keukentour." Vind ik niet verkeerd, want dit doet de illusie wekken dat het paleis enorm is.

Ja daar heb je weer gelijk in maar ik wil die andere tours ook doen!!
Citaat van: IProducties link: /forum/138/25312/813516 op: 01-10-2017 14:53:08

Ben trouwens meer fan van de schattentour, aangezien deze naar mijn mening de beste plekjes geeft in alle scènes.

Echt ? Bij de schattentour bleek je overal als laatste in en als laatste buiten. Dat betekend dat je veel van het sterrenbeeld effect ziet in het observatorium maar bijna niks van de rest van de kamer ziet omdat het dan donker is. Maar je krijgt wel meer tijd in de balzaal denk ik.
Citaat van: IProducties link: /forum/138/25312/813516 op: 01-10-2017 14:53:08

Het thema van de attractie is mij wel duidelijk: weer kind worden door de netheid van O.J. Punctuel niet te volgen en de fantasie weer te zoeken, door langs allerlei bijzondere dingen te gaan in de wereld van Pardoes. Je eigen fantasie is de grootste bron van magie, willen ze je toebrengen. Hoewel een vrouw uit een taart een beetje richting "vreemd vreemd", in plaats van "leuk vreemd" gaat.

Dit was meer de mening van mijn metgezellen. Ik begreep het meer omdat ik wat meer weet over Pardoes enzo. Maar ik vond het belangrijk te melden want zo zie je hoe mensen die misschien niet zo'n fan zijn het bekijken.
Citaat van: IProducties link: /forum/138/25312/813516 op: 01-10-2017 14:53:08

"O.J. Punctueel noemt het 'Paleis van de fantasie' en vertaalt het met 'Palace Of Fantasy' maar zou dat niet Palace Of Imagination' moeten zijn?" Mwah, fantasy past hier naar mijn mening ook wel bij.

Ja ik was verkeerd want 'palace of imagination' zou eerder ' paleis van verbeelding' zijn. Het klonk me een beetje raar in de oren dus heb stomme conclusies getrokken.
Citaat van: IProducties link: /forum/138/25312/813516 op: 01-10-2017 14:53:08

Er zijn inderdaad wat verbeterpuntjes, maar voor de rest vind ik het een goede toevoeging. Dat het op Disney lijkt, zie ik als een compliment.

Het is zeker geen belediging maar persoonlijk heb ik het liever dat de Efteling zich blijft duidelijk onderscheiden van Disney.


An Englishmen's Guide To The Efteling

http://aegtte.weebly.com/

Een optische illusie, dus gebruik van spiegels of juist de beplanting een andere groepering geven? Ben benieuwd hoe je het precies voor ogen hebt.

En over schattentour: jazeker, maar ik bedoel ook dat je bijvoorbeeld bij het balkon precies in het midden kwam, precies in het midden van het Botanicum en inderdaad het sterrenbeeldeffect extra goed meekreeg. Daarbij heb je precies zicht op de vaarder die voor een gesloten deur komt te staan, waardoor je die groep met verbazing ziet staan, ha, ha. En Polle is ook precies goed te zien.


Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... De 6 Zwanen 2019!

 Offline AEGTTE
Citaat van: Tristino link: /forum/138/25312/813512 op: 01-10-2017 10:33:29

Sorry maar mensen zoals AEGTE word ik echt beu op deze site. Waar deze site voorheen een site was van Efteling fans,
zie ik hier nu zoveel mensen die vanalles zeggen/vragen waaruit je duidelijk ziet dat ze niks van Efteling weten.
Ik heb het niet over meningen hoor(al zie je hieruit duidelijk dat er weinig interesse/voorkennis/eftelingliefde in zit).
Het maakt me allemaal niks uit maar een prachtige fan site is zo aan het dalen naar een site vol mensen die een dagje Efteling leuk vinden(zoals miljoenen anderen) maar verder is het dat dan ook.
Interessante gesprekken zijn hier dus ook ver te zoeken

En dan over deze mening, kan allemaal eh dat je dit vind maar dit is nogal vreemd, zeggen dat de tours je meer overkomen als een kastje open doen verschillen bij elke tour.
Ja? Wat is je punt dat is het ook, dan zit je helemaal goed?
En komop het feit dat je zegt: bij fata morgana, die kamer met die reus!
Ja sorry maar zulke dingen laten zo zien waar deze site staat.
Hoe kan je zouets zeggen als Efteling liefhebben.
En alje kan me een zeikerd vinden, maar lees dan eerst AEGTTE maar eens terug.
En ook een mierenneuker over de “Efteling kennis”, mijn punt is dat deze site een goedkoop info punt wordt voor heel dagjesbezoekend Nederland, wat me totaal niet stoort, alleen als je nooit komt is het niet erg,maar als je dan totaal niks weet van de Efteling..tja.


Citaat van: Tristino link: /forum/138/25312/813517 op: 01-10-2017 15:26:49

Ik bedoel niks fout of aanvallend naar bepaalde personen alleen de tegenreactie die je geef heb ik duidelijk uitgelegd om misverstanden te voorkomen. Het gaat erom dat er te veel mensen zijn die gewoonweg niet in die mate een fan zijn om hier serieus over te discusiëren. Sonde is dat, iedereen mag zeggen wat hij denkt(wat ik ook duidelijk aanhaal maar dat wordt niet gezien) het probleem is dat er vragen gesteld worden(domme vragen bestaan niet) die je niet stelt moet je liefhebber zijn. Deze site is al jaren lang bedoelt voor liefhebbers en fans die echt hun informatie willen delen en die graag discissies voeren met mensen die daar echt op wat weten te zeggen, die kwaliteit is wat gedaald. Kijk in vergelijking met de vorige jaren, updatesen fotoverslagen worden hier keer op keer niet of heel laat besproken, dit was ooit de eerste plaats om te delen, geloof me de echte liefhebben stapt steeds verder weg en gaat over op andere media. Even snel accountje aanmaken en wat reacties plaatsen is echt jammer als dat gebeurt! En al helemaal als mensen citaten uit zijn context plaatstsen want zo komt het beetje anders over.


Hallo Tristino. Ik geef zelf graag toe dat ik geen Efteling expert ben. Ik ben wel een Efteling fan en verdiep me vaak in Efteling geschiedenis maar mijn geheugen is een zeef en dus ben ik totaal nutteloos in een gedetaileerde discussie.
Maar ik dacht dat dit stukje van het forum naar niet om vroeg. Het vroeg alleen over 'meningen en reacties over Symbolica.Dus dat heb ik dan ook gegeven

Je vraagt wat mijn punt was met de 'kastjes'. Wel toen ik hoorde dat er verschillende tours zouden zijn had ik verwacht dat je dan ook elke keer een heel andere kant op gaat en van begin tot einde andere dingen zou zien dan de andere tours. Bijvoorbeeld op de ene tour zou je het observatorium zien, het botanicum, de schattenkamer en de feestzaal. Op de andere tour het panorama, de keuken en de heldenkamer ofzo.

Toen je het had over 'de kamer met de reus' Bedoel je dat ik Djinn had moeten zeggen? Of dat ik het moest verwijzen als de schattenkamer in fata morgana?

Ik ga al van kleins af aan naar de Efteling en heb dus mijn eigen indrukken gevormd voor wat voor mij de Efteling is. Iedereen is anders en iedereen heeft dus andere indrukken.

Persoonlijk vind ik plekken zoals het Anton Pieck plein en het sprookjes bos echt Eftelings. Zelfs vliegende hollander enz passen erbij. Maar zelfs iemand die niks over de Efteling weet en die er niet mee is opgegroeid krijgt de indruk dat carnaval festival en de python bijvoorbeeld er niet bij horen. https://medium.com/@PalaisMirages/efteling-a-review-3181b60a73cb En ik ben gewoon bang dat Symbolica hetzelfde effect zal hebben. Terwijl het tegen overgestelde bedoeld is.


An Englishmen's Guide To The Efteling

http://aegtte.weebly.com/

AEGTTE haalt een aantal goede punten aan en over het algemeen ben ik het met haar eens (of je het er wel of niet mee eens bent verschilt natuurlijk per persoon, maar ik wilde het toch even melden).

Wat betreft het hele wel of geen fan zijn, als iemand de moeite heeft genomen om zich hier aan te melden, dan kun je ervan uitgaan dat hij / zij het goed bedoeld en meepraat uit oprechte interesse. Kritisch zijn hoort daar ook bij en op andere fora, social media enz. wordt er ook negatief gesproken over Symbolica.

Hoewel ik het er volledig mee eens ben dat de activiteit hier op het forum is afgenomen (ik heb nooit de ''gloriedagen'' meegemaakt maar het valt me zeker op als ik oude discussies teruglees), zou ik niet willen zeggen dat de kwaliteit van de gesprekken erop achteruit is gegaan.

@AEGTTE Ik heb je review gelezen en heb toch een aantal dingen die ik niet helemaal snap.

Citaat Alles was veel kleiner dan ik verwachte, zelfs het gebouw zelf. De kamers ook. Ik dacht dat de kamers zo groot en gedetailleerd zouden zijn als droomvlucht of op zijn minst carnaval festival. Maar alles voelde klein en leeg aan. Alles behalve het observatorium. Die was wel geslaagd. Alhoewel vind ik dat pardoes daar de realisme een beetje verpest.
Je hebt o.j punctueel die een redelijk realistisch gezicht heeft, de tovenaar ook. En dan heb je de koning en pardoes en pardijn die er vreselijk nep en cartoonistisch uitzien. Het haalt je er echt wel even uit. Tenminste zijn ze bij carnaval festival allemaal in dezelfde stijl.


Je begint ermee dat alles kleiner is dan verwacht, maar in hoeverre kan de Efteling hier iets aan doen? Vervolgens heb je het erover dat de kamers niet gedetailleerd zijn, klein en leeg. Maar als er nu één attractie is in de Efteling met oog voor detail is het Symbolica wel. De attractie is 360 graden gethematiseerd en je overal waar je kijkt klopt het. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Droomvlucht. Dat de kamers klein zijn ligt ook hier aan je eigen verwachtingen. Ik vind het trouwens ook gek dat Pardoes het realisme verpest in een paleis der fantasie. Hoe vindt je dan Djinn in Fata Morgana?

Citaat Ik heb andere mensen horen klagen over de muziek en ik moet zeggen dat ik me de muziek absoluut niet kan herinneren dus zo goed zal het niet geweest zijn
Dus omdat jij niet op de muziek heb gelet, zal die wel niet goed zijn? Ik vind dit een gekke redenering, sorry.

Citaat O.J. Punctueel noemt het 'Paleis van de fantasie' en vertaalt het met 'Palace Of Fantasy' maar zou dat niet Palace Of Imagination' moeten zijn?
Nee, imagination is verbeelding in het Engels. De vertaling is dus correct.

Citaat Het komt er op neer dat het allemaal meer op een Disney attractie leek dan op een Efteling attractie en dat is ontzettend teleurstellend

Ik denk dat ze trots mogen zijn dat het het niveau heeft van een Disney darkride. Walt Disney Imagineering maakt namelijk fantastische darkrides, die absoluut tot de wereldtop behoren. Kijk eens naar Indiana Jones Adventure, The Haunted Mansion, Mystic Manor, Journey to the center of the Earth en Pirates of the Caribbean.
Daar steekt Droomvlucht maar schraal bij af, naar mijn mening.


 Offline lieven
Nog even over of fantasie nou vertaald zou moeten worden als fantasy of imagination...

Natuurlijk is fantasy de letterlijke vertaling van fantasie, maar dat betekent niet automatisch dat het ook de juiste vertaling is; dit moet je halen uit de context.

De betekenis van het Paleis der Fantasie kan tweeledig worden gezien; enerzijds een paleis dat tot de verbeelding spreekt en anderzijds als een paleis dat een beroep doet op je fantasie. Of: is het fantastisch op zichzelf of is het jouw beleving en ervaring die de fantasie tot leven brengt?

Beide lijken mij hier juist en met die nuance uit de weg zou ik zelf kijken naar de cadans en dan toch voor Palace of Imagination kiezen (of zelfs Palace of Reverie, hoewel dat een veel minder bekend woord is).
Ook de rijksnaam, Fantasyrealm, vind ik persoonlijk niet geslaagd maar dat is vooral omdat de vergelijking met Disney's Fantasyland hier nogal voor de hand ligt (en voor internationale gasten ook als inspiratiebron gezien kan worden, hoewel onjuist drukt dat toch een stempel).

Aanvulling: in het Engels, en dan met name het Amerikaans Engels, heeft fantasy een nogal, laten we zeggen, volwassen bijklank gekregen; iets wat misschien ook het overwegen waard was geweest


Versie: 1 Aangepast: 1 oktober 2017 23:18 door: lieven reden: Geen reden aangegeven
 Offline AEGTTE
Citaat van: Donald D link: /forum/138/25312/813524 op: 01-10-2017 22:09:58

Je begint ermee dat alles kleiner is dan verwacht, maar in hoeverre kan de Efteling hier iets aan doen? Vervolgens heb je het erover dat de kamers niet gedetailleerd zijn, klein en leeg. Maar als er nu één attractie is in de Efteling met oog voor detail is het Symbolica wel. De attractie is 360 graden gethematiseerd en je overal waar je kijkt klopt het. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Droomvlucht. Dat de kamers klein zijn ligt ook hier aan je eigen verwachtingen. Ik vind het trouwens ook gek dat Pardoes het realisme verpest in een paleis der fantasie. Hoe vindt je dan Djinn in Fata Morgana?

Hey Donald.

Ik snap het ook niet. De kamers zijn prachtig versierd maar toch voelen ze leeg aan voor mij. Mijn vrienden hadden ook dezelfde indruk.
Dat ik de kamers klein vond ligt zeker aan mijn verwachtingen. Dat is dan ook weer mijn persoonlijke indruk dat ik meer had verwacht van een 'Paleis'. Daar kan de Efteling niks aan doen. Er zijn misschien wel optische illusies enzo die ze kunnen gebruiken om de kamers groter te doen lijken , maar daar weet ik niets over.

Eigenlijk vind ik de Djinn best goed uitgewerkt en geloofwaardig. Hij past ook bij zijn omgeving.
Citaat van: Donald D link: /forum/138/25312/813524 op: 01-10-2017 22:09:58

Ik heb andere mensen horen klagen over de muziek en ik moet zeggen dat ik me de muziek absoluut niet kan herinneren dus zo goed zal het niet geweest zijn. - Dus omdat jij niet op de muziek heb gelet, zal die wel niet goed zijn? Ik vind dit een gekke redenering, sorry. -

Ik heb niks tegen de muziek, ik bedoelde alleen maar dat hij niet herinnerings waardig was voor mij. Dus ook niet zo sterk als andere muziekstukjes die je elders in de Efteling vind. Maar wie weet komt dat met tijd.

Citaat van: Donald D link: /forum/138/25312/813524 op: 01-10-2017 22:09:58

Nee, imagination is verbeelding in het Engels. De vertaling is dus correct.
Dat had ik iets te laat beseft
Citaat van: Donald D link: /forum/138/25312/813524 op: 01-10-2017 22:09:58

Ik denk dat ze trots mogen zijn dat het het niveau heeft van een Disney darkride. Walt Disney Imagineering maakt namelijk fantastische darkrides, die absoluut tot de wereldtop behoren. Kijk eens naar Indiana Jones Adventure, The Haunted Mansion, Mystic Manor, Journey to the center of the Earth en Pirates of the Caribbean.
Daar steekt Droomvlucht maar schraal bij af, naar mijn mening.


Tsja dat is dan weer een kwestie van voorkeur. Ik vind de droomvlucht en fata morgana duizenmaal mooier dan de Disney attracties.

Dat terzijde heb ik de Disney's Phantom Manor attractie nog eens bekeken en mijn voorkeur gaat daar dan weer uit. Naar mijn mening is dat een betere representatie van een rondleiding van een huis/manor/paleis.


An Englishmen's Guide To The Efteling

http://aegtte.weebly.com/

 Offline Robin
Best begrijpelijk dat de scenes een bepaalde leegheid uitstralen. Omdat het transportsysteem niet langs de scenes loopt maar er doorheen gaat, ontstaan er dus grote lege vlakken waar niks op staat. Als de scenes niet zo heel groot zijn lijkt de ruimte die de baan in beslag neemt al snel groot en zal altijd het grootste deel van de vloer leeg zijn. Dat er helemaal niks van een rails te zien is helpt optisch ook niet mee.


 Offline Maaike
Ik zag op de website van de efteling bij de beschrijving van Symbolica dat je duizelig kunt worden tijdens de rit.
Wat moet ik me hier bij voorstellen? Draait dat karretje flink? Vind t wel erg jammer,aangezien is snel misselijk word als ik duizelig ben

Het karretje draait inderdaad, je kan hier op het eind invloed op hebben als je voorin zit. Persoonlijk vind ik dat duizelig worden overdreven. Het gaat qua vergelijking met draaien net iets sneller dan Carnaval Festival. Maar indien je hier al snel misselijk in wordt, is het handig om dan met deze beschrijving van de site rekening te houden.

Villa Volta in RCT3? Check het hier: http://wqd.nl/ePww We'll meet again. Don't know where, don't know when... Oh I'll know we'll meet again some sunny day... De 6 Zwanen 2019!

Citaat van: IProducties link: /forum/138/25312/813644 op: 08-11-2017 09:11:59

Het karretje draait inderdaad, je kan hier op het eind invloed op hebben als je voorin zit. Persoonlijk vind ik dat duizelig worden overdreven. Het gaat qua vergelijking met draaien net iets sneller dan Carnaval Festival. Maar indien je hier al snel misselijk in wordt, is het handig om dan met deze beschrijving van de site rekening te houden.


Even kijkend naar je persoonlijke mening die ik in het rood heb aangegeven.
De efteling kan beter "overdrijven" dan dat mensen er later over gaan klagen.
Nu staat het tenminste aangegeven en kunnen mensen er rekening mee houden en worden ze niet verrast.

Al oogt deez' villa lief en mild, daarbinnen word het toch iets wild.

U lijkt soms overkop te gaan.. voelt u dan angst? Blijf dan hier staan!

En ouders, is uw kind nog klein, bedenk, het kan wat griezelig zijn...

Citaat van: IProducties link: /forum/138/25312/813644 op: 08-11-2017 09:11:59

Het karretje draait inderdaad, je kan hier op het eind invloed op hebben als je voorin zit. Persoonlijk vind ik dat duizelig worden overdreven. Het gaat qua vergelijking met draaien net iets sneller dan Carnaval Festival. Maar indien je hier al snel misselijk in wordt, is het handig om dan met deze beschrijving van de site rekening te houden.


Ik heb een overijverig evenwichtsorgaan, en wat ik vrij misselijkmakend vond in Symbolica is dat je vaak achteruit rijdt, waarbij het karretje dan ineens wegzoeft, remt, een draai maakt etc zonder dat je dat aan ziet komen. Gaat toch heel anders dan in CF, waar ik wel uren in zou kunnen zitten. Van Droomvlucht heb ik wel een beetje last omdat dat wat deint aan de rail.
En na twee keer vogel Rok hoef ik de rest van de dag geen eten meer ;-).

Dus ergens begrijp ik de waarschuwing bij Symbolica wel, alleen heb je er niet zoveel aan als je er toch in wil. Het bordje helpt niet tegen duizeligheid en je kunt je evenwichtsorgaan helaas niet even in de buggystalling plaatsen. Maar goed, je bent dan in ieder geval gewaarschuwd.
Al zouden ze van mij ook wel gewoon minder vaak achteruit mogen gaan, zo boeiend is dat niet.

Even een dingetje: ik ben een paar keer in Symbolica geweest maar heb nog steeds niet de hangende ton gezien. Weet iemand waar die hangt en zoja, kan diegene er ook een foto van maken?

Symbolica, het rijk der Fantasie...

@roderick deze ton hangt aan het plafond in de koninklijke champagne voorraad! Je ziet deze het beste in de schattentour omdat je hier het langste achteruit blijft rijden voor je de slotscene ingaat.

Pagina: 3 van 4 (70 items)
<< 1·2·3·4 >>