Forum: Spook me! De Europa-Park musical

 
 

Spook Me! De Europa-Park Musical

Met “Spook me! The Europa-Park Musical” presenteert Europa-Park deze herfst zijn allereerste musicalproductie. Van 26 september tot 2 november 2014 brengt Duitslands grootste attractiepark in het Teatro dell’Arte in het Italiaanse themagedeelte het spookslot van koning Borbar op de planken. Met muzikale ondersteuning van de jonge Freiburger componist Hendrik Schwarzer en onder regie van Jan Lepold wordt het poëtische toneelstuk naar een uniek symfonisch hoogtepunt. Het sprookje over liefde, moed en vrijheid is geproduceerd door Thomas Mack. Naast de succesvolle Frankfurter musicalacteur Nicolas Boris Christahl (Jesus Christ Superstar) stralen ook Ornella De Sanstins (Unser Star für Baku), Steffen Friedich (o.a. Cats, Les Misérables, Phantom of the Opera) en Anne Schilling (o.a. Cirque du Soleil).


Wanneer de nacht valt en de maan hoog aan de hemel staat, zit bij het flakkerende kaarslicht koning der geesten Borbar op zijn troon. Zijn machtige magie zet hij alleen voor goede doelen in. Zijn gelaatstrekken verraden zijn vergevingsgezinde karakter. Wanneer zijn hart gebroken raakt, bepalen zes kaarsen zijn lot. Zolang de kaarsen branden, geven zij de benodigde warmte om het hart levend te houden. Dooft de laatste kaars, sterft de geest. Zijn enige redding om hem te redden is het vloeien van een traan, een mensentraan uit medeleven voor de geest.

Dagelijks worden slotbezoekers de stuipen op het lijf gejaagd, tot grote vreugde van de koning en zijn volk. Om de gasten angst te leren, dirigeert hij zijn geesten meesterlijk. De leider van de geestenbende motiveert dag in dag uit zijn onderdanen. Maar Tao, de zoon van de koning, heeft geen zin in deze spokerij. Zijn wens is de wereld buiten het slot ontdekken. Zijn venster naar de buitenwereld is een dagboek dat hij vond van het meisje genaamd Lilly. Isperia is de enige boze geest in Borbars rijk en weet de wens van de jonge prins. Zij wil graag de koning van de troon stoten om zodoende mensen nachtmerries te bezorgen. Om dat te bereiken moet zij hem vernietigen. Haar verraderlijke plan is om zijn hart te breken door wat hem het meeste na aan zijn hart ligt, zijn zoon. Zij haalt Tao over om het slot te verlaten. Zijn hart breekt, wanneer hij weet dat hij zijn zoon verloren heeft aan de mensenwereld. De zes kaarsen branden!

Ondertussen geniet Tao aan Lilly’s zijde. En zij toont hoe mooi de mensenwereld kan zijn. Maar zij moedigt hem ook aan om terug naar het slot te gaan en zijn vader te vertellen dat het goed met hem gaat. Zij vergezelt hem op zijn reis. Wanneer zij teruggekeerd zijn, is alles veranderd. Alles ziet er grauw, duister en sober uit. Als zij beiden koning Borbar ontdekken zijn ze geschokt. Hij ademt niet, levenloos, dood. De laatste kaars flakkert en Isperias hoongelach vult de ruimte. Kunnen Tao en Lilly koning Borbar weer tot leven wekken en het rijk van de goede geesten redden?

Gedetailleerde kostuums,  schitterende theaterbeelden en adembenemende lichtcomposities betoveren jong en oud. Grootse melodieën ingespeeld door een 60-koppig orkest van het symfonieorkest van Berlijn en topsolisten uit de musicalwereld, zetten het verhaal om in een emotionele achtbaan. In de musical wordt voor het eerst gewerkt met 5.1 surround sound. Passend bij deze musical biedt Europa-Park ook een hoogstaande culinaire evenement aan:  “Spook me! Het muzikale geestbanket”. Dit event houdt in een bezoek aan Halloween-Musical met gereserveerde plaatsen, een Dracu-Secco aperitief, een exclusieve rit in Geisterschloss, (inspiratie voor de musical) en een driegangenmenu  in het historische Schloss Balthasar. Te boeken op: 17, 18, 24 en 25 oktober vanaf 18.30 via http://www.spookme.de

Alle muziek van “Spook Me! De Europa-Park musical” is vanaf half september op CD verkrijgbaar.

Producent: Thomas Mack,
Muziek: Hendrik Schwarzer,
Verhaal, libretto, regie: Jan Leopold
Choreografie / Kostuums: Katja Mack


Bron: Europa-Park
Er zijn geen reacties gevonden