Forum: Ongeluk met chloorgas bij Fjord Rafting

 
 

Ongeluk met chloorgas bij Fjord Rafting in Europa-Park

In Europa-Park zijn 15 mensen gewond geraakt als gevolg van het gevaarlijke chloorgas, waaronder een kind van vijf en vijf medewerkers van het park. Meerdere bezoekers kregen dinsdagmiddag last van ademhalingsproblemen, waarna zes ambulances, drie paramedici en een traumahelicopter werden ingezet. Uit het eerste onderzoek blijkt dat er een fout is gemaakt door een medewerker bij de toevoeging van chloor aan het water.


Vanwege een verkeerde dosering kwam chloorgas vrij, waardoor bezoekers last kregen van een geïrriteerde huid en ogen, aldus een woordvoerder van het park. Een medewerker heeft per abuis in plaats van een stof tegen algen een andere, verkeerde stof toegevoegd aan het water. Vanwege het warme en vochtige weer verdampte het goedje snel waardoor er giftige dampen vrij kwamen.
 
Het complete gebied van Fjord Rafting werd afgesloten voor bezoekers. Na enkele onderzoeken en het verversen van het water kon de attractie in de late namiddag alsnog heropend worden. Uiteindelijk zijn tien slachtoffers met ademhalingsproblemen en hoofdpijn naar het ziekenhuis overgebracht, vijf gewonden werden ter plaatse behandeld.

Chloorgas is zeer giftig bij inademing, waardoor zelfs in kleine hoeveelheden irritatie van de huid, slijmvliezen, ogen en de luchtwegen ontstaat. In grote hoeveelheden kan de chemische stof zelfs leiden tot ernstige aandoeningen aan de luchtwegen. Chloorgas is onzichtbaar, in water oplosbaar en kan alleen worden waargenomen vanwege de typische geur van chloor.


Bron: Badische Zeitung
Er zijn geen reacties gevonden