Forum: Drie feestelijke openingen op één dag in Europa-Park

 
 

Drie feestelijke openingen op één dag in Europa-Park

Een week na de opening van poffertjesrestaurant 'Welkom' in themagebied Holland konden vandaag weer drie lintjes doorgeknipt worden in Europa-Park. Vandaag was de feestelijke opening van het nieuwe wereldkeuken-restaurant 'Spices', het nagebouwde Schellen Ursli Haus in Zwitersland en de vernieuwde film in de Grimm-Bibliothek.


Restaurant Spices - Küchen der Welt is gebouwd tussen het Colonial Food Station in Abenteuerland en de wildwaterbaan Fjord Rafting. Het grasveldje waarop jaarlijks reusachtige fruitmozaïeken werden tentoongesteld moest plaats maken voor EP's nieuwste foodconcept; gerechten uit de hele wereld zijn hier verkrijgbaar.

In themagebied Zwitserland, letterlijk onder de lifthill van de Schweizer Bobbahn, verrees de afgelopen maanden het Schellen Ursli Haus. Het huis is gebaseerd op een oud Zwiters prentenboek met een kinderverhaal, waarin Schellen Ursli de hoofdrol speelt. Het prentenboek werd enkele keren verfilmd, de laatste keer in 2014. Het woonhuis dat in deze film centraal staat is in Europa-Park nagebouwd en ingericht als een soort museum.

De nieuwe film 'Die Rettung des Märchenwaldes' is de vervanger van de 3D-projectie in de Grimm-Bibliothek in het Märchenwald. Ook nu staan bezoekers centraal in de film om het sprookjesbos van de ondergang te redden, ditmaal met Ed Euromaus en Edda Euromausi in de hoofdrol. Het gebouwtje heeft boven de ingang een nieuwe banner gekregen met daarom de benaming 'Märchenwaldkino'. Per voorstelling is er plaats voor ongeveer 30 bezoekers.

Binnenkort begint het park met de bouw van een nieuwe evenementenhal en attractie bij de hoofdingang. De baan van de EP-Express werd hiervoor al omgelegd. Volgens nog onbevestigde berichten wordt de nieuwe attractie een vluchtsimulator zoals Soarin' in Walt Disney World. In ieder geval was al bekend dat er een attractie zou komen waarin 4D-films kunnen worden vertoond. In combinatie met de eerste vrijgegeven foto die afgelopen week door Europa-Park zelf werd geplaatst, waarop een grote V met daaraan vleugels te zien is, kan met grote zekerheid worden gezegd dat de berichten kloppen. Zeker omdat er ook opnames zijn gemaakt in Nederland, boven de tulpenvelden. De opening van de nieuwe attractie en evenementenhal staat gepland voor 2017. Een jaar later zal het nieuwe waterpark openen, waarvoor momenteel de eerste voorbereidende werkzaamheden zijn gestart.


Bron: Europa-Park
Er zijn geen reacties gevonden