Forum: Nieuwe generatie voor directie Europa-Park staat klaar

 
 

Generatiewissel in directie Europa-Park

Roland Mack heeft in enkele tientallen jaren een kleinschalig sprookjespark tot de grootste toeristische attractie in Duitsland omgetoverd. Nu is de tijd aangebroken dat de volgende generatie aan de macht komt, aan de vooravond van een nieuw project dat naar verwachting miljoenen bezoekers extra zal gaan trekken. Roland Mack en Jürgen Mack - de twee eigenaren van het pretpark in Rust - bereiden de nieuwe generatie voor op hun Europa-Park-avontuur.


In Europa Park is een cruciale stap voor een generatiewisseling doorgevoerd. "Ik wil een beetje weg van de dagelijkse gang van zaken", zo kondigt Roland Mack aan in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z/maandag-editie). Roland Mack is de belangrijkste drijfveer achter de ontwikkeling van het Europa-Park van een kleine sprookjespark tot een internationaal bekend resort . Zijn twee zonen Michael en Thomas Mack, 37 en 35 jaar oud, zijn inmiddels benoemd tot lid van de directie van de groep rond het Europa-Park GmbH & Co KG Mack.

5,5 Miljoen bezoekers bezochten afgelopen jaar het park. "We hebben het meest succesvolle jaar achter de rug. Dit is het juiste moment voor een overgang", aldus Mack. Een andere reden is dat met het geplande waterpark als tweede park een nieuw tijdperk start. Het waterpark zal naar verwachting 600.000 tot 800.000 bezoekers per jaar extra trekken, misschien zelfs een miljoen. In maart werd het ontwikkelingsplan voor het 46 hectare grote project goedgekeurd. De bouwaanvraag voor een 300-kamers tellend hotel met het uiterlijk van Speicherstadt, een oud havengebied, werd onlangs ingediend. In augustus 2016 staat een officiële baanbrekende ceremonie gepland om het grote 140 miljoen euro kostende project in de openbaarheid te brengen.

Het was zijn ' grootste wens' om het park aan de familie en de volgende generatie na te laten, zegt Roland Mack. Maar hij trekt zich voorlopig nog niet terug uit het operationele werk: "Ik zal doorgaan met een beslissende stem te zijn", vertelde hij de F.A.Z. Ook de jongere zus van Michael en Thomas Mack, de architect Ann-Kathrin, is inmiddels begonnen bij Europa-Park. De generatiewisseling bij Jürgen Mack, de broer van Roland, zal nog enige tijd op zich laten wachten: zijn dochter zit nog op school en zijn zoon studeert.

Op de foto: De familie Mack en hun Europa-Park: (v.l.n.r.) Michael, Ann-Kathrin, Thomas Mack. Op de voorgrond (v.l.n.r.) Roland en Jürgen Mack.


Bron: Frankfurter Allgemeine Zeitung
Er zijn geen reacties gevonden