Forum: Poffertjes in het Zwarte Woud: Europa-Park opent nieuw restaurant

Pagina: 1 van 1 (1 items)
<< 1 >>
Pagina: 1 van 1 (5 items)
<< 1 >>
 
 

Poffertjes in het Zwarte Woud: Europa-Park opent nieuw restaurant

In Europa-Park gaan bezoekers op reis door veertien verschillende Europese landen. Niet alleen door de architectuur van de gebouwen en de decors wanen zij zich telkens in een ander land, ook het culinaire aanbod draagt daar zeker aan bij. Vanaf 2016 kan men in het Hollandse themagebied ook terecht voor poffertjes. Studenten van NHTV uit Breda ontwikkelden de eerste ideeën voor dit restaurant.


Een culinaire reis
Europa beleven betekent in Duitslands grootste attractiepark ook dat bezoekers moeten kunnen genieten van het typische eten en drinken uit de gepresenteerde landen. Zo serveert men bijvoorbeeld in Spanje tapas en paella, in Zwitserland raclette, in Scandinavië visgerechten, in Griekenland gyros en moussaka, in Oostenrijk 'Kaiserschmarrn' met 'Zwetschgenkompott' en in Engeland 'fish and chips'. Vanaf het seizoen 2016 kunnen bezoekers ook genieten van een typisch deeggerecht van Nederlandse bodem: poffertjes. In het Hollandse themagebied is daarvoor de afgelopen maanden poffertjesrestaurant "het Molencafé" gebouwd. Het restaurant is al in bedrijf maar zal op 2 mei officieel geopend worden.

Extra Nederlands tintje
De nieuwe aanwinst kent nog een extra Nederlands tintje, want studenten van de studierichting Attractions and Theme Park Management uit Breda hebben hiervoor de eerste ideeën geleverd. 6 studenten werkten 20 weken aan de minor-opdracht om een belevingsvol horeca-punt met 'live cooking' te ontwikkelen. Klaus Hoven, docent van deze attractiepark-specialisatie: "Tot voor kort werden er in dit parkdeel crêpes verkocht. Studenten kwamen met het voorstel om poffertjes te gaan verkopen. Dat zou de Holland-beleving sterk verbeteren. Ze maakten een plan en mochten dit eind 2014 aan de directie van Europa-Park presenteren. Hun uitvoerige plan oogstte veel lof. Het is helemaal geweldig dat hun ideeën nu zijn gebruikt". Attractions and Theme Park Management is een driejarige studierichting van NHTV Breda en als opleidingsvariant uniek in de wereld.

Holland in het Zwarte Woud
In "Holland" bevinden zich o.a. de darkride "Piraten van Batavia", ronddraaiende "Koffiekopjes", koggemolen "Vliegende Hollanders" botsautootjes en een ballenbak. Hier heeft "het Molencafé" een plaatsje gekregen in de voormalige 'Dorpskroeg' en aanpalende speelhal. Een (Nederlandse) ontwerper van Europa-Park heeft de plannen van de studenten aangepast en verder uitgewerkt. Het exterieur kent typische groene houten gevels terwijl het restaurant met een potkachel en bijpassende tegeltjes een echt Hollands sfeertje oproept. Op het voorterrein staat een dorpspomp en een loket maakt buitenverkoop mogelijk. Binnen kan men zien hoe de poffertjes op de bakplaat bereid worden. Om goede poffertjes te kunnen bakken hebben de medewerkers afgelopen weken nog een cursus van een Nederlandse poffertjesbakker gehad.

Invloed op Indonesische keuken
Een leuk detail is dat verderop in het Nederlandse themagebied nog een wokrestaurant zit. Het zijn immers de Nederlanders die de Indonesische keuken naar Europa hebben gebracht. Omgekeerd hebben de Nederlandse poffertjes invloed gehad op de Indonesische keuken: de 'kue cubit' is afgeleid van het poffertje.


Grootste horecabedrijf in Duitsland
Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo'n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt o.a. 421 ton friet verkocht, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Europa-Park is nog steeds het eerste en enige park ter wereld met een restaurant met een Michelin-onderscheiding. Het 'fine dining'-restaurant van hotel "Bell Rock" heeft intussen de tweede Michelinster ontvangen.


Bron: Europa-Park




 

Poffertjesrestaurant 'Molencafé' in Europa-Park officieel geopend

Afgelopen maandag 2 mei was een bijzondere dag voor zes studenten van NHTV uit Breda. Samen met directeur/eigenaar Thomas Mack openden zij officieel het poffertjesrestaurant waarvoor zij de eerste ideeën hebben ontwikkeld. Deze toevoeging in het Nederlandse themagebied blijkt al meteen in de smaak te vallen. Volgende week staat de opening van alweer een nieuw restaurantconcept op het programma: Spices.


Europa beleven betekent in Duitslands grootste attractiepark ook dat men er in de verschillende themagebieden kan genieten van het typische eten en drinken uit de gepresenteerde landen. In de meer dan 50 verschillende restaurants en eetkramen van het park serveert men onder andere tapas en paella, raclette, Scandinavische visgerechten, gyros en moussaka, 'Kaiserschmarrn' met 'Zwetschgenkompott' en 'fish and chips'. Vanaf nu kunnen bezoekers ook in het nieuwe Molencafé terecht voor een typisch deeggerecht van Nederlandse bodem: poffertjes!

De nieuwe aanwinst kent nog een extra Nederlands tintje, want studenten van de studierichting Attractions and Theme Park Management uit Breda hebben hiervoor de eerste ideeën geleverd. Bij de officiële opening bedankte Thomas Mack de studenten voor de fijne samenwerking en het gedegen plan dat zij hebben uitgewerkt. Europa-Park werkt met verschillende opleidingsinstituten samen maar het was voor het eerst dat een opdracht ook in het park gerealiseerd werd. Het Molencafé valt bij de bezoekers goed in de smaak en zorgt ook voor meer bezoekers in het Nederlandse themagebied van het park. Attractions and Theme Park Management is een driejarige studierichting van NHTV Breda en als opleidingsvariant uniek in de wereld.

Spices
Op 11 mei opent Europa-Park weer een nieuw gastronomisch concept: "Spices - de wereldkeuken". Bezoekers gaan hier op een culinaire reis door de continenten en genieten van de bijzondere gerechten. Vanaf de opening kan de veelzijdigheid van de Indische keuken ontdekt worden. Later in het jaar geldt dat ook voor de Afrikaanse en Braziliaanse keuken. Evenals bij het Poffertjesrestaurant is hier sprake van 'show cooking"; de gasten zien hoe hun gerecht ter plaatse wordt bereid.

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo'n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt o.a. 421 ton friet verkocht, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Europa-Park is nog steeds het eerste en enige park ter wereld met een restaurant met een Michelin-onderscheiding. Het 'fine dining'-restaurant van hotel "Bell Rock" heeft intussen de tweede Michelinster ontvangen.


Bron: Europa-Park


Het is een leuk plekje geworden! Een beetje bruin café interieur met veel Delfts blauw. Heel veel Delfts blauw. Lekker cartoonesk dus
Je kan wel duidelijk merken dat de Duitsers niet gewend zijn aan het bakken van poffertjes. Oefening baart vast kunst
We kwamen nog een leuke verwijzing tegen links naast de deur:


Werkt momenteel heul heul heul hard aan de nieuwe vormgeving van DVZ! Gooi je feedback in een PM of de mail!

Toen ik het idee zag van het 'poffertjesrestaurant' dacht ik: leuk, maar wie gaat er nou poffertjes bestellen. Vorige week waren wij in Europa-Park en we moesten dus even gaan kijken. Tot onze verbazing stond er een heuse rij. Al die Duitsers aan de poffertjes, erg grappig om te zien! Het is een leuk restaurantje geworden!

Treed binnen met een reine ziel opdat de doem valt van dit huis en mijn ziel de rust verkrijgt waar ik zo hevig naar verlang.

 Offline Marwin
Moderator
Citaat van: stannypanny link: /forum/126/25156/806513 op: 07-05-2016 09:53:05

Toen ik het idee zag van het 'poffertjesrestaurant' dacht ik: leuk, maar wie gaat er nou poffertjes bestellen. Vorige week waren wij in Europa-Park en we moesten dus even gaan kijken. Tot onze verbazing stond er een heuse rij. Al die Duitsers aan de poffertjes, erg grappig om te zien! Het is een leuk restaurantje geworden!

Ja ook bij het friethuys! Bizar om te zien . Het coole is wel dat ze bij het Friethuys de echte Nederlandse mayo hebben samen met Joppie en ketchup en zelftap! Grappig om te zien dat de Duitsers over het algemeen alles in kuipjes doen en de Nederlanders, hups over de friet zelf.

- Vaak is de beste verklaring veel ingewikkelder dan de meest eenvoudige verklaring.

- The copyright bargain: a balance between protection for the artist and rights for the consumer.

Moderator
Ik vind dat ze ook speciaal hadden moeten hebben. Oh en kroketten

Pagina: 1 van 1 (5 items)
<< 1 >>