Forum: Alle nieuwe attracties Europa-Park 2016 op een rijtje.

 
 

Alle nieuwe attracties Europa-Park 2016 op een rijtje

Onlangs werd het nieuws al bekend dat Europa-Park in 2016 weer een nieuw themagebied gaat openen, namelijk Ierland. Dit 14e themagebied wordt momenteel gebouwd op het voormalige terrein van Wikingerland, ook wel Welt der Kinder genaamd. De meeste oude kinderattracties hebben ondertussen plaats gemaakt voor de bouw van een overdekte hal met daarin diverse attracties. Maar er staan meer vernieuwingen op de agenda. Een kort overzicht.


In de nieuwe flyer van Europa-Park is te zien wat het park allemaal voor ons in petto heeft het komende seizoen. Zo is er zoals elk jaar weer een nieuwe tentoonstelling in de Mercedes-Benz Hall, deze keer met de titel 'Won World'. De race-liefhebbers komen hier dit jaar weer flink aan hun trekken.

In Magic Cinema zal vanaf komend voorjaar de nieuwe 4D-film "Happy Family" gaan draaien. Deze wordt afwisselend vertoond met de film die vorig jaar in première ging, het 4D-avontuur "Das Zeitkarussell" met Euromaus en zijn vriendjes in de hoofdrol. Daarnaast hebben de filmmakers van Mack Media al andere nieuwe releases aangekondigd. Eén van die nieuwe producties zal te zien zijn in de Grimm-Bibliothek in het Märchenwald, waar ook een nieuwe film te zien zal zijn. Vanaf het voorjaar van 2016 nemen Ed Euromaus en de nachtraaf de bezoekers in een korte film mee naar het ontstaan van Europa-Park.

Op het gebied van computergames, waar Mack Media de laatste tijd flinke stappen maakt, komt het nieuwe spel "Cannon Flight" uit, als vervolg op Het mysterieuze labyrint van Schloss Balthasar. Het is een spring- en renavontuur dat beschikbaar zal zijn voor PC en Mac, en voor smartphones met iOS, Android of Windows Phone. Maar om het échte gevoel te krijgen zelf in een echte computergame te zijn beland, zal vanaf 2016 niet alleen de Alpen Express een VR Ride aanbieden, maar is het ook mogelijk om met de achtbaan Youngstar Pegasus in 3D een totaal andere ervaring te beleven.

Een kleine verandering vindt plaats bij de Aktionsfläche (het plein voor het Historama), dit gaat veranderen in de Luxemburger Platz.

Gastronomie
Ook op het gebied van eetgelegenheden zijn er weer enkele veranderingen dit jaar. In Abenteuerland wordt op het grasveld aan de voorkant van de koloniale huis, waar elk seizoen de reusachtige fruitmozaïeken werden tentoongesteld, het nieuwe restaurant "Spices - Küchen der Welt" gebouwd. Dit etablissement met een uitgebreide wereldkeuken krijgt een terras aan de oevers van Fjord Rafting. De opening staat gepland voor mei 2016.
In het Nederlandse themagebied zijn vanaf komend seizoen echte Hollandse frietjes te verkrijgen in het nieuwe "Molencafé & Friethuys". Ook de poffertjes, die enkel in de winter bij Bamboo Baai verkrijbaar waren, bleken zo succesvol dat ze in het vaste assortiment komen.

Ierland
En dan is daar natuurlijk nog het nieuwe themagebied Ierland. Ondertussen is bekend dat de bootschommel 'Kontiki' gaat heten, is er een afbeelding geplaatst van een kleine kinderride en is het bekend dat er een tractorrit gaat komen. Het gebouw zal van buiten bestaan uit diverse kleine aanbouwen die binnen één geheel vormen, waarbij ook de horeca en een nieuw winkeltje niet vergeten zijn.

Alle nieuwigheden zijn ondertussen al ingetekend op de nieuwe plattegrond die te vinden is op de site van Europa-Park.


Bron: EPfans.de
Er zijn geen reacties gevonden