Forum: Europapark Aquapark

Pagina: 1 van 1 (2 items)
<< 1 >>
Pagina: 1 van 1 (8 items)
<< 1 >>
 
Er is nog weinig bekend, behalve dat het veruit het grootste aquapark van Europa wordt. De nieuwsboycot is vrijwel compleet. Heel af en toe is er wat info te achterhalen via de gemeente Rust en omgeving waar natuurlijk de vergunning moet worden geregeld. Maar er moet toch meer zijn ??
Nu is alleen bekend dat de thematiek compleet afwijkend wordt bestaande aquaparken. Dus geen palmbomen etc en geen grote stranden, maar een heel actief aquapark met heel, heel veel glijbanen. Maar verder ......
Ik nodig iedereen in dit topic uit om info te delen.
Zelfs een conceptartplaatje is niet mogelijk. Want die zijn er niet.
Alleen uit het plattegrondje blijkt dat het HUGE wordt. 30% wordt bebouwd bij opening in 2018. In 2016 start de bouw.

Verder ben ik niet zo handig in dit systeem. Had een plattegrondje van Rust en omgeving willen toevoegen


Kan iemand mij verwijzen naar een linkje waarmee ik de plattegrond kan zien?

Als je een paatje of foto in je post wilt toevoegen kan je dat doen doormiddel van de BBCode: "[img ]https://vijfzintuigen.nl/plaatje.png[/img ]" (verwijder de spaties en het plaatje zal zichtbaar zijn in je post.


 Offline Bslo
Een kort uitlegje hoe je foto's/plaatjes kunt toevoegen:

Ga naar je profiel en klik op 'mijn media'. Je ziet onderaan een knop met 'bestand(en) kiezen'. Je kunt nu foto's vanaf je computer selecteren. Als je de juiste foto hebt geselecteerd, klik je op 'openen'. Vervolgens klik je op 'Foto's uploaden'. Je ziet dat de foto's worden geladen. Als het laden klaar is, wordt de pagina opnieuw geladen. Als het goed is staan de foto's nu in je profiel.
Ga vervolgens naar het topic waar je de foto('s) wilt plaatsen. Klik op de knop 'Galerie!' en klik vervolgens de foto('s) aan die je wilt posten.
Ik hoop dat je hier iets mee kunt!

Efteling, Disneyland Paris, Artis, Bobbejaanland, Movie Park, Slagharen en Toverland abonnementhouder. Neem eens een kijkje op www.verwonderling.nl. Team Plaetjesmakers en Eftelingsestraat.

Efteling 2016: 50x Efteling 2017: 48x Efteling 2018: 64x EuropaPark: 5x Phantasialand: 3x Slagharen: 1x Gardaland: 1x Artis: 33x Toverland: 18x Disneyland Paris: 15x en nog vééél meer parken die niet interessant zijn om te vermelden

Wordt dit dan nog groter dan die zeppelin loods in berlijn? Dat vindt ik al een ding zo groot

Zo lang ich nog in laeve bèn, bèn ich eine Fortuna fan!

Ik had op een Franse facebook pagina deze foto's gevonden.ben ook wel benieuwt wat er allemaal gaat komen.


 Offline Marwin
Moderator
Tof Ben benieuwd hoe het e.e.a gata uitpakken daarzo!

- Vaak is de beste verklaring veel ingewikkelder dan de meest eenvoudige verklaring.

- The copyright bargain: a balance between protection for the artist and rights for the consumer.

Europapark meldde vandaag in een livestream op twitter dat de bouw voor het waterpark in augustus gaan beginnen! Daar wordt ook het zesde hotel gebouwd.

'it huis, dit vervloekte huis...'

 

Details en indeling zwemparadijs Europa-Park bekend gemaakt

Een golfslagbad, waterspeeltoestellen, een surfsimulator, waterglijbanen, buitenbaden, en dat alles in Scandinavische stijl: zomaar wat details die bekend zijn geworden over het nieuwe waterpark dat naast Europa-Park gaat verrijzen. De eerste voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe waterpark zijn al in volle gang, maar hoe de indeling van de nieuwe toeristische trekpleister zou gaan worden, was tot nu toe niet bekend. De Badische Zeitung komt nu als eerste met de plattegrond en tekeningen.


Meerdere waterglijbanen, een groot golfslagbad, een lazy river, diverse wildwaterbanen, een surf simulator en een groot buitengedeelte zullen vanaf 2018 de bezoekers gaan vermaken. De indoorhal krijgt een grootte van twee voetbalvelden. Dit najaar is de daadwerkelijke start van de bouw, zo maakte Roland Mack aan de media bekend.

De 12.000 vierkante meter zal overdekt worden door een gigantisch schelpvormig koepeldak en het gebouw zal ongeveer 25 meter hoog worden. In tegenstelling tot andere waterparken krijgt dit zwembad geen subtropisch thema met palmbomen, maar een Scandinavisch thema. Tevens krijgt het zwemparadijs een ruime entree en een restaurant met panoramisch uitzicht over de baden. Om het gebouw heen komt een ruime ligweide met ontspanningsmogelijkheden. In een Activity Pool komen kleine drijvende eilandjes te liggen waarop gebalanceerd kan worden. Via een netwerk van touwen kan er boven het water van de ene naar de andere kant geklauterd worden.

Langs de zwembaden loopt straks een riviertje met kleine stroomversnelling, deels in de open lucht en deels door tunnels. Vlak naast dit gebied zijn waterspeeltoestellen voor de allerkleinsten te vinden en een eerste glijbaantoren met twee platforms met daaraan diverse buizen. Voor de volwassenen is een tweede wildwaterbaan en een zwembad met Surfsimulator , met aansluitend een gebied met de naam "Shotgun Falls". De ervaring van deze waterglijbaan is te vergelijken met een skischans, met een vrije val in een zwembad. Daarnaast is een tweede glijbaantoren met drie platforms en glijbanendoolhof. Achter de honderd meter brede glazen pui aan de zuidkant van het gebouw komt een 2500 vierkante meter grote buitenruimte met zwembad (500 vierkante meter) en ligmogelijkheden voor ongeveer 500 gasten.

De familie Mack zal nog dit najaar starten met de daadwerkelijke bouw van het ongeveer 140 miljoen euro kostende project, inclusief een nieuw hotel. Het is de grootste investering in de geschiedenis van het in 1975 geopende park. Volgens Roland Mack is het nieuwe waterpark nodig om Europa-Park nog beter op de kaart te kunnen zetten en te laten groeien. Er is een duidelijk veranderende trend in de toeristische industrie van korte trips naar meerdaagse bestemming. Daarom moet het park ook blijven investeren in nieuwe achtbanen en attracties om het aantal bezoekers te behouden. Het doel is om het verblijf van de bezoekers te verlengen.

De gemiddelde Europa-park bezoekers blijft op dit moment gemiddeld 1,3 nachten in Rust. Met het waterpark zal dit aantal naar verwachting worden verhoogd tot 1,8. Daarom bouwt Europa Park ook meteen een zesde hotel in de onmiddellijke nabijheid van het zwemparadijs.

Om ideeën op te doen, bezocht de familie Mack vele waterparken in de wereld, zoals in Tenerife, Orlando en Wisconsin. Enquêtes onder de bezoekers van Europa-Park hadden een duidelijk resultaat: ongeveer 60 procent houdt van waterattracties. Het was duidelijk dat de bezoekers geen sportbad en geen andere spa- of saunawereld wil, maar een bad dat vooral leuk is voor het hele gezin.


Bron: Badische Zeitung


Pagina: 1 van 1 (8 items)
<< 1 >>