Forum: Europa-Park-restaurant ‘Ammolite’: eerste attractiepark-restaurant ter wereld met Michelin-ster

Pagina: 1 van 1 (6 items)
<< 1 >>
 
 

Tweede Michelin-ster voor restaurant Ammolite (persbericht)

Amper twee jaar na opening is het fine-dining restaurant van Europa-Park met een tweede Michelin-ster onderscheiden. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. De 37-jarige Peter Hagen voert in restaurant Ammolite, gevestigd in de vuurtoren van themahotel Bell Rock, de keukenbrigade aan. Als geen ander weet hij de internationale met de regionale keuken te combineren.


In juli 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel Bell Rock. Een 35-meter hoge vuurtoren markeert dit vijfde themahotel. Op de begane grond van deze vuurtoren bevindt zich AmmoliteThe Lighthouse Restaurant. Het telt 36 zitplaatsen en de keuken wordt vanaf dag 1 geleid door Peter Hagen. Hij werkte eerder in andere toprestaurants in Duitsland, Portugal en Zwitserland, waaronder ook enkele tweesterren-restaurants.

Thomas Mack, directielid en verantwoordelijk voor de hotels en de gastronomie: “Wat Peter Hagen en zijn jonge team hier hebben gerealiseerd is heel bijzonder en daarop zijn we zeer trots. Hij heeft in korte tijd met discipline en creativiteit de harten van de kenners weten te veroveren. Hij staat voor een hedendaagse keuken met aandacht voor de mogelijkheden uit de directe omgeving”. Peter Hagen wil graag eerlijk koken: “Producten moeten hun eigen smaak houden en kunnen alleen door sauzen versterkt worden”. In het zuidwesten van Duitsland is hij dan ook helemaal op zijn plek. De regio staat immers bekend als 'Geniesserecke Deutschlands'. Hagen die oorspronkelijk uit Bregenz komt zegt hierover: “Hier fühle ich mich wohl”.

Europa-Park is al meerdere malen uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Een maand geleden ontving het park zelfs de 'Golden Ticket Award' voor beste park ter wereld. Journalisten en experts verbonden aan vakblad 'Amusement Today' gaven Europa-Park van alle parken wereldwijd de hoogste punten. Ook de themahotels krijgen uitmuntende beoordelingen. Daarbij gooit tevens het culinaire aanbod hoge ogen. Deze toewijding is nu beloond met een tweede Michelin-ster voor restaurant Ammolite. Om de gasten tot rust te laten komen en van het eten te laten genieten, is in het interieur bewust afstand genomen van de omgeving. Het restaurant heeft met donkerbruine, auberginekleurige, grijze en zilveren tinten een zeer exclusieve en elegante uitstraling. Voor het ontwerp werd de succesvolste hotel-ontwerper uit Europa in de arm genomen: Claudio Carbone. Hij heeft zich laten inspireren door een slakkenhuis. De naam Ammolite is per slot van rekening afgeleid van de fossiele schelpen die gevonden worden in de Rocky Mountains.


Bron: Europa-Park


 Offline Petra
Dus, wie gaat er met me mee om eens te proberen? Wel de spaarpotjes meenemen.

Gaaf hoor! Eten op niveau bij een attractiepark. Offline Marwin
Moderator
Petra! Voor!!! Wanneer gaan we? Nicole wel even meenemen

- Vaak is de beste verklaring veel ingewikkelder dan de meest eenvoudige verklaring.

- The copyright bargain: a balance between protection for the artist and rights for the consumer.

 Offline Petra
Oei... Goeie vraag .Toch maar eens verwerken in een EP trip denk ik.

Roland Mack een groot man

 Offline Petra
Hier de menukaart: http://www.ammolite-restaurant.de/files/de/kitchen/1_Speisekarte.pdf

Spaarpotje dus Maar moet zeggen dat ik het nog prima prijzen vind voor een 2 sterren restaurant.Pagina: 1 van 1 (6 items)
<< 1 >>