Efteling, Media, Nieuws, Uncategorized, Video

De Oude Tufferbaan in de Efteling weer geopend

Deelnemer Rowan van De Slechtste Chauffeur van Nederland maakt eerste rit

Sinds vandaag is de Efteling-klassieker De Oude Tufferbaan weer geopend voor gasten. Deelnemer Rowan van het televisieprogramma De Slechtste Chauffeur van Nederland maakte samen met zijn vrouw Louisa en zoon Mikai de allereerste rit in de vernieuwde familieattractie. Tijdens het onderhoud van twee maanden is de familieattractie opgefrist. Er zijn nieuwe voertuigen en een nieuw besturingssysteem toegevoegd. Nieuwe interactieve scènes zorgen voor extra plezier bij de jonge chauffeurs. Deze maand bestaat de attractie 35 jaar.

“Het was erg leuk om de vernieuwde rit te beleven met mijn gezin. Tijdens mijn deelname aan De Slechtste Chauffeur van Nederland heb ik veel geleerd over autorijden, maar gelukkig hoef ik die lessen hier niet toe te passen. In deze auto’s en pick-up’s kan iedereen rijden. Ook met onze zoon van 1 jaar op schoot!”, vertelt Rowan enthousiast na hun eerste rit in de vernieuwde attractie. Vervolgens kreeg zijn zoontje het eerste rijbewijs van De Oude Tufferbaan uitgedeeld.

De klassieke T-Fordjes hebben plaats gemaakt voor nieuwe auto’s en pick-ups. De nieuwe auto’s zijn volledig overdekt en in de pick-ups zitten alleen de chauffeurs droog. Tijdens de vernieuwde rit komen gasten langs verschillende boerderijdieren en in sommige gevallen reageren die op de claxon van het voertuig. Na een ritje in De Oude Tufferbaan kunnen kinderen nog steeds een rijbewijs verdienen.

Reacties 2

  1. robkuh84

    Ik ben benieuwd of de interactieve delen op kunnen tegen het “zelf sturen”. Het is nu een lange rit waarin je maar een enkele keer op de claxon moet drukken voor een (in mijn ogen) minimale reactie van de dieren. Ook vind ik de voortuigen tegenvallen (oogt heel vierkant). Maar de jongeren waar de attractie voor gemaakt is weten straks niet beter.

  2. Marwin van de Hoeve

    Ik ben zelf ook benieuwd naar het weghalen van het zelf sturen. Als je kijkt naar de attractiepatent (begin 1900) waarin dit beschreven is, is het om bestuurders te leren rijden. Kortom de essentie van de attractie. Maar goed moet het zelf eerst eens uittesten!

Geef een reactie